Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Με μαγικό Χασάν τρίμπαλο ο Θρύλος! Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 1-3 (πρωτάθλημα)

Τι Ελ Αραμπί; τι Χασάν; ο Αιγύπτιος φορ βρέθηκε σε μεγάλα κέφια και με δύο προσωπικά του γκολ, οι ερυθρόλευκοι, επικράτησαν με 1-3 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη.

Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν να είναι πρώτοι στην βαθμολογία με +14 από την δεύτερη ΑΕΚ και έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση τίτλου.

Οι ερυθρόλευκοι απειλήθηκαν ελάχιστα από τον Απόλλωνα, δέχτηκαν ένα φθηνό γκολ, αλλά άμεσα απάντησαν με τον Χασάν και τελείωσαν οριστικά το παιχνίδι. 

Εκτός από τον Χασάν που πέτυχε δύο γκολ, το άλλο γκολ του Ολυμπιακού σημείωσε ο Εμβιλά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τους Σα κάτω από τα δοκάρια, τον Ανδρούτσο στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Σεμέδο και Μπα στα στόπερ και τον Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μπουχαλάκης και Καμαρά ξεκίνησαν στον άξονα, Μπρούμα και Βρουσάι στα πλάγια, ο Φορτούνης ξεκίνησε ως δεκάρι και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Χασάν. 

Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήταν μόλις στο 1'. Σέντρα του Φορτούνη από τα αριστερά και κεφαλιά του Μπρούμα από το δεύτερο δοκάρι, 2-3 μέτρα άουτ. Στο 19' νέα καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους. Φάουλ του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Χασάν βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας και πήρε την κεφαλιά, όμως ο Βέρχουλστ απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 26' ο Φορτούνης προσπάθησε να νικήσει με απευθείας κτύπημα φάουλ τον Βέρχουλστ, με τον τελευταίο να αποκρούει εξαιρετικά. Στο 31' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Χασάν. Σέντρα του Ανδρούτσου από τα δεξιά, ο Ντομίνγκες κάνει το λάθος και δεν υπολογίζει την πορεία της μπάλας που περνάει και ο Χασάν από κοντά μετά από κοντρόλ και εύκολο πλασέ κάνει το 0-1. Στο 37' ο Ολυμπιακός άγγιξε και το δεύτερο γκολ. Λάθος της άμυνας του Απόλλωνα και συγκεκριμένα του Βέρχουλστ, που αντί να διώξει προσπάθησε να κάνει πάσα, με τον Χασάν να κλέβει την μπάλα, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ. Στο 45' πρώτη τελική για τον Απόλλωνα, αλλά το σουτ του Μπεντινέλι. μπλόκαρε ο Σα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ με 0-1 και σίγουρα είναι πολύ καλύτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους. Στο 57' εξαιρετική πάσα του Μπρούμα στον Χασάν, αυτός πέρασε τον Βέρχουλστ όμως άνοιξε το κοντρόλ αρκετά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 65' κεφαλιά του Τσαμπούρη μετά από εκτέλεση φάουλ, μπλόκαρε ο Σα. Στο 72' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο παιχνίδι με τον Εμβιλά. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Χασάν να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Εμβιλά, στο δεύτερο δοκάρι, να σπρώχνει την μπάλα στα δίκτυα. Στο 79' καλό σουτ του Ρέαμπτσιουκ, έδιωξε σε κόρνερ ο Βέρχουλστ. Στο 90' ο Απόλλωνας μειώνει το σκορ. Τραγικό λάθος του Σεμέδο που πήγε να κοντρολάρει αλλά έστρωσε τη μπάλα στον Ντάουντα που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα από το ένα μέτρο. Στο 92' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και τρίτο γκολ με τον Χασάν και πάλι. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ, ο Βέρχουλστ έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και ο Χασάν από κοντά έκανε με κεφαλιά το 1-3.

Τελικό σκορ 1-3 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναιτωλικό στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' για τον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου, την ερχόμενη Τετάρτη.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ – Τσαμπούρης, Ντομίνγκες, Μπρούσιτς, Βιτλής – Μπαξεβανίδης (77’ Κιτοκό), Σλίβκα, Κολ (84’ Καραγκούνης)– Μουνιέ (76’ Νταουντά), Ιωαννίδης, Μπεντινέλι (77’ Χουχούμης)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης ( 80’ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (58’ Εμβιλά), Φορτούνης (63’ Βαλμπουενά), Μπρούμα ( 80’ Μασούρας), Βρουσάι (63’ Πέπε), Χασάν.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7

Ανδρούτσος -7

Σεμέδο -6

Μπα -7

Ρέαμπτσιουκ -7

Μπουχαλάκης -7

Καμαρά -7

Φορτούνης -7

Μπρούμα -7

Βρουσάι -7

Χασάν -9


Εμβιλά -8

Βαλμπουενά -8

Πέπε -6

Μασούρας -7

Τιάγκο Σίλβα -7


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου