Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Πέρασε από το Περιστέρι και διατήρησε την διαφορά! Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 (πρωτάθλημα)

Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν και από το Περιστέρι και ξέφυγαν με διαφορά +12 βαθμών από την ΑΕΚ (έχει παιχνίδι λιγότερο) και τον Άρη και των +13 από τον ΠΑΟΚ (έχει παιχνίδι λιγότερο). 

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε επικράτησε του Ατρόμητου με 0-1 με σκόρερ τον Μπρούμα και πάει με τον καλύτερο τρόπο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη εβδομάδα.

Χρυσός σκόρερ του Ολυμπιακού ο Μπρούμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο διαιτητής Τσαγκαράκης θα μπορούσε να δείξει και πέναλτι σε ανατροπή του Μπουχαλάκη από τον Γούτα στο 16'.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον αγώνα με τον Σα κάτω από τα δοκάρια. Τον Ανδρούτσο στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας και τον Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκη ξεκίνησαν στον άξονα. Μπρούμα και Βαλμπουενά στα πλάγια της επίθεσης και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Πρώτη καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι στο 5'. Κεφαλιά πάσα του Σεμέδο για τον Ελ Αραμπί που έκανε κοντρόλ στο ύψος της μικρής περιοχής και προσπάθησε να κάνει το σουτ, όμως κόπηκε τελευταία στιγμή. Στο 7' νέα καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους που πιέζουν για το γκολ. Εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά και σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, ο Ελ Αραμπί παίρνει την κεφαλιά από εξαιρετική θέση, όμως δεν είναι καλή, η μπάλα σκάει στο έδαφος και ο Μανδάς μαζεύει με διπλή προσπάθεια. Στο 16' ο Ελ Αραμπί γύρισε προς το ύψος της μικρής περιοχής, εκεί που βρισκόταν ο Μπουχαλάκης, με τον μέσο του Ολυμπιακού να ανατρέπεται μετά από τράβηγμα, τον Τσαγκαράκη, όμως, να μην δίνεται τίποτα. Στο 23' ο Καμαρά βρίσκει με διαγώνια πάσα τον Μπρούμα που βρίσκεται στο ύψος της περιοχής και σουτάρει δυνατά με το δεξί αλλά άστοχα. Στο 42' ο Βαλμπουενά έκανε την μπαλιά – ξυραφιά από τα δεξιά, όμως δεν βρέθηκε κάποιος να την σπρώξει στα δίκτυα. Οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Βαθιά μπαλιά του Μπουχαλάκη, Στρούγγης και Μανδάς καθυστερούν και ο Μπρούμα που μπαίνει σφήνα στην φάση, κάνει το δεξί πλασέ στην κίνηση για το 0-1.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ καλύτερος των γηπεδούχων και να προηγείται δίκαια στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι καλύτερος και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Στο 55' ο Ολυμπιακός έχασε την μεγάλη ευκαιρία να… κλειδώσει το παιχνίδι, όταν και ο Καμαρά, μετά από μπαλιά «πάρε – βάλε» του Βαλμπουενά,  βρέθηκε σε θέση βολής, όμως άργησε χαρακτηριστικά να σουτάρει, με αποτέλεσμα στο τέλος να σημαδέψει τον Μανδά. Στο 68'  και πάλι ο Μπρούμα έφτασε κοντά σε ακόμα ένα γκολ, με τον Ρέαμπτσιουκ να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, όμως το εν κινήσει πλασέ του Πορτογάλου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μανδά. Στο 70' επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, με τη μπάλα να περνάει από Μπουχαλάκη, Σεμέδο και Ελ Αραμπί και να καταλήγει λίγο άουτ. Στο 72' καλό σουτ του Εμβιλά από το ύψος της περιοχής μετά από προσπάθεια του Μπρούμα, η μπάλα λίγο άουτ. Στο 82' γύρισμα του Ραντζέλοβιτς για τον Ελ Αραμπί από τα δεξιά και προβολή του Μαροκινού άουτ.

Τελικό σκορ 0-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γούτας, Στρούγγης, Νάτσος, Κιβρακίδης, Σάλομον (62' Ούμπιδες), Γκάλο, Χαρίσης, Ραμπέλο (62' Μουνίθ), Χριστοδουλόπουλος (62' Μανούσος), Μάτιτς (78' Αγκάγιεφ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα – Ανδρούτσος, Μπα (64' Σισέ), Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ– Εμβιλά, Καμαρά (90' Πέπε), Μπουχαλάκης – Μπρούμα ( 79' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (64' Φορτούνης), Ελ Αραμπί (90' Χολέμπας).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7

Ανδρούτσος -7

Μπα -6

Σεμέδο -6

Ρέαμπτσιουκ -7

Εμβιλά -7

Καμαρά -7

Μπουχαλάκης -8

Μπρούμα -8

Βαλμπουενά -6

Ελ Αραμπί -6


Φορτούνης -7

Σισέ -7

Ραντζέλοβιτς -7

Πέπε -

Χολέμπας -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου