Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Τουλάχιστον κράτησε το αήττητο στην Τούμπα! ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε κόντρα στην Τούμπα, αλλά τουλάχιστον κράτησε το αήττητο. Οι ερυθρόλευκοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική της Super League (ο αγώνας ήταν εξ' αναβολής) και με τον αγώνα αυτό ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τους αγώνες του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και τυπικά.

Ο αγώνας ήταν ουσιαστικά μοιρασμένος για τους δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στο πρώτο ημίχρονο, ενώ τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο.

Τα γκολ των δύο ομάδων πέτυχαν οι Ίνγκασον στο 51' και Μπα στο 77'. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες με τους Εμβιλά και Τζόλη αντίστοιχα.

Με αρκετά λάθη η διαιτησία Φάμπρι στην Τούμπα που χάρισε αρκετές κίτρινες στους παίχτες του ΠΑΟΚ με αποκορύφωμα την κίτρινη κάρτα που δεν δόθηκε στον Κρμέτσικ στο 17' για αγκωνιά στο πρόσωπο του Σεμέδο.

Ο Ολυμπιακός να θυμίσουμε αγωνίστηκε στον σημερινό παιχνίδι με δύο απουσίες, καθώς έλειπαν με ίωση οι Χολέμπας και Μπρούμα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ραφίνια και Ρέαμπτσιουκ στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο Εμβιλά με Καμαρά, σε ρόλο οργανωτή τον Φορτούνη, στα εξτρέμ Βρουσάϊ και Βαλμπουενά, στην κορυφή της επίθεσης τον Ελ Αραμπί.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 2'. Ο Γιαννούλης στρώνει στον Σβαμπ που βγαίνει στην πλάτη του Σεμέδο, εκείνος βρίσκει τον Μουργκ αλλά το πλασέ του τελευταίου φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 14' τεράστια τριπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ανοίξει το σκορ. Γύρισμα του Φορτούνη στον Εμβιλά σώζει αρχικά ο Πασχαλάκης, ο Γάλλος παίρνει ριμπάουντ και στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Καμαρά που ήρθε από πίσω έκανε σουτ που έφυγε άουτ! Στο 20' νέα καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους, αλλά το φάουλ του Βαλμπουενά έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Στο 28' μεγάλη απόκρουση από τον Σα, σε κεφαλιά του Ίνγκασον. Στο 36' ο Φορτούνης εκτελεί φάουλ από το ύψος της περιοχής του ΠΑΟΚ αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη να πέσει με υπερένταση απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στο 42' καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, με τον Τόμας Μουργκ να σεντράρει και τον Μάικλ Κρμέντσικ να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από τα δοκάρια της εστίας του Σα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 0-0 με τον Ολυμπιακό να υπερέχει των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ με τον Ίγκανσον στο 51'. Σέντρα του Ζίβκοβιτς, κεφαλιά του Ουάρντα από κοντά που νίκησε τον Μπα, αποκρούει ο Σα και έρχεται ο Ίνγκασον από κοντά να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 56' ο ΠΑΟΚ χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ με τον Ίνγκασον να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από τα δοκάρια της εστίας του Σα. Στο 70' σουτ του Ουάρντα, εκτός περιοχής, φεύγει άουτ. Στο 77' έρχεται το γκολ για τους ερυθρόλευκους με τον Μπα. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπα εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Πασχαλάκη και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Στο 88' εκτέλεση κόρνερ από τον Βιεϊρίνια, κεφαλιά του Σβαμπ άουτ. Στο 92' δοκάρι για τον ΠΑΟΚ με φοβερό δυνατό σουτ του Τζόλη εκτός περιοχής.

Τελικό σκορ 1-1 με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την διαφορά από τον ΠΑΟΚ σε διψήφια μεγέθη. Επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα στην Κυριακή στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Κίτρινες: Κρμέντσικ, Πασχαλάκης, Ινγκασον – Μπα, Ραφίνια

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Καντουρί, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Μουργκ (83’ Τζόλης), Κρμέντσικ (69’ Σφιντέρσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μπα, Ραφίνια, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (82’ Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (71’ Χασάν), Βρουσάϊ (62’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (82’ Μασούρας).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -6

Ραφίνια -6

Μπα -7

Σεμέδο -6

Ρέαμπτσιουκ -6

Εμβιλά -6

Καμαρά -6

Βαλμπουενά -5

Φορτούνης -7

Βρουσάι -6

Ελ Αραμπί -5


Χασάν -5

Ραντζέλοβιτς -5

Μασούρας -

Μπουχαλάκης -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου