Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Του Μαρτίνς την ομαδάρα την λένε Ολυμπιακάρα! Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-4 (πρωτάθλημα)

Από τριάρα σε τεσσάρα ο Θρύλος! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 0-4 και του Αστέρα Τρίπολης μέσα στην Τρίπολη και έδειξαν ότι δεν έχουν αντίπαλο στην Ελλάδα.

Οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν με +10 από τον ΠΑΟΚ (έχει ένα παιχνίδι λιγότερο) και +11 από την ΑΕΚ και έκαναν ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος.

Για τον Ολυμπιακό αρκούν κάποια ξεσπάσματα, έτσι ώστε να καθαρίζει τα παιχνίδια. Όπως έγινε και σήμερα που μέσα σε τέσσερα λεπτά (35'-39') πέτυχε δύο γκολ και έβαλε τα θεμέλια για την πολύ σημαντική νίκη.

Τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ είχε ο Ολυμπιακός και πιο συγκεκριμένα τους Σεμέδο, Καμαρά, Φορτούνη και Μπρούμα.

Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Ρέαμπτσιουκ ο οποίος μπήκε σαν αλλαγή στο 85' και έδειξε κάποια θετικά δείγματα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς στην Τρίπολη με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, με Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, με Ραφίνια και Χολέμπας στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο Εμβιλά και Καμαρά, με Βαλμπουενά σε ρόλο οργανωτή, Μπρούμα και Μασούρα στα εξτρέμ (με Βαλμπουενά και Μασούρα να εναλλάσσονται πίσω από τον επιθετικό), τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη του κλασική ευκαιρία στο 12'. Σέντρα του Μασούρα, κεφαλιά του Ελ Αραμπί, στα χέρια του Παπαδόπουλου. Στο 18' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φερνάντεθ, η μπάλα άουτ με τον Σα να ελέγχει την πορεία της. Στο 34' νέα καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους. Ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους Πειραιώτες, ο Εμβιλά βγάζει με κάθετη τετ-α-τετ τον Ελ Αραμπί που σουτάρει από κοντά, όμως ο Τασουλής πρόλαβε και του έβαλε την κόντρα. Στο 35' οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν το σκορ με τον Σεμέδο, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά. Ο Σεμέδο νικά τους πάντες στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Τσιφτσή για το 0-1. Στο 39' οι ερυθρόλευκοι βάζουν και δεύτερο γκολ και βάζουν γερά θεμέλια νίκης. Ο Βαλμπουενά και πάλι εκτέλεσε κόρνερ με τον χαφ από τη Γουϊνέα να πιάνει ένα εναέριο φαλτσαριστό βολέ εκτός περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσιφτσή για το 0-2. Στο 45' Καμαρά και Βαλμπουενά βγάζουν ωραία φάση από αριστερά, ο Γάλλος κάνει το γύρισμα για τον Μασούρα που αστοχεί και με το πρώτο γυριστό με το αριστερό και με το δεξί σουτ σε δεύτερο χρόνο.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-2 του Αστέρα Τρίπολης και να έχει πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα για την νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης είχε τις πρώτες καλές στιγμές στο παιχνίδι. Στο 56' σουτ του Αλί Μπαμπά μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα άουτ. Στο 58' σέντρα-σουτ του Τασουλή έφυγε άουτ. Στο 61' ευκαιρία για το 0-3 για τον Ολυμπιακό στην κόντρα, όμως ο Ελ Αραμπί κάνει κακή πάσα για τον Μασούρα που θα ήταν μόνος, ενώ ακολουθούσε και ο Φορτούνης. Στο 74' μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Σισέ έκανε προβολή όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 81' γκολ έπειτα εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη. Στο 86' οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν και τέταρτο γκολ με τον Μπρούμα ύστερα από κάθετη μπαλιά του Καμαρά.

Τελικό σκορ 0-4 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο το ερχόμενο Σάββατο.

Κίτρινες: Βαλιέντε, Παπαδόπουλος – Σεμέδο, Μπα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος (28’ Τσιφτσής λ.τρ.), Τασουλής, Καστάνο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε (70’ Καπίγια), Μπελόκ, Σίτο (46’ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα, Κρέσπι (46’ Ριέρα), Λούις Φερνάντεθ (77′ Τζίμας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο (59’ Σισέ), Μπα, Ραφίνια, Χολέμπας (85′ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (59’ Φορτούνης), Μασούρας (77′ Ραντζέλοβιτς), Μπρούμα, Ελ Αραμπί (85′ Σουντανί).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7

Ραφίνια -7

Σεμέδο -8

Μπα -7

Χολέμπας -7

Εμβιλά -7

Καμαρά -9

Βαλμπουενά -8

Μασούρας -7

Μπρούμα -8

Ελ Αραμπί -7


Σισέ -7

Φορτούνης -8

Ραντζέλοβιτς -7

Ρέαμπτσιουκ -

Σουντανί -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου