Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Χασάν ο λυτρωτής! Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννενα 1-0 (ποδόσφαιρο)


Χασάν ο λυτρωτής! Οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, αλλά πήραν στο τέλος την νίκη με χρυσό σκόρερ τον Αχμέντ Χασάν με γκολ στο 94'. 

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί μεν να δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όπου και ο Βαλμπουενά είχε ένα χαμένο πέναλτι, αλλά στο δεύτερο είχαν πολλά κενά διαστήματα και θα μπορούσαν άνετα να χαθούν βαθμοί. Αλλά ευτυχώς ο Χασάν έδωσε την λύση στις καθυστερήσεις του αγώνα και αποδείχτηκε πόσο σημαντική ήταν η απουσία το προηγούμενο διάστημα.

Στον Ολυμπιακό επιπλέον ακυρώθηκε και γκολ -σωστά- του Ελ Αραμπί στο 53'.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον αγώνα με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τον Ντρέγκερ στο δεξί άκρο της άμυνας, του Σισέ και Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας και τον Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Εμβιλά και Μπουχαλάκης ξεκίνησαν στον άξονα, Μπρούμα και Μασούρας στα πλάγια της επίθεσης, ο Βαλμπουενά κινήθηκε πίσω από τον επιθετικό και στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ελ Αραμπί.

Η πρώτη τελική του αγώνα ανήκει στον ΠΑΣ Γιάννενα στο 6'. Ωραία κίνηση του Μπρένερ εκτός περιοχής και σουτ, το οποίο όμως το σουτ ήταν αρκετά άστοχο. Στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές και έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 14'. Πρώτα μετά από συνεργασία των Ελ Αραμπί και Ρέαμπτσιουκ η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, όμως τελευταία στιγμή η προσπάθεια του κόπηκε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα. Στο 17' οι ερυθρόλευκοι κερδίζουν πέναλτι σε ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Χουτεσιώτη, την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλμπουενά, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε το πέναλτι. Στο 21' νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με πλασέ του Μασούρα από κοντά και την άμυνα των φιλοξενούμενων να διώχνει. Στο 32' καλή επίθεση του Ολυμπιακού, η οποία όμως ολοκληρώνεται με πολύ κακό σουτ του Ντρέγκερ μέσα από την περιοχή. Στο 45' πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΣ Γιάννενα. Πολύ καλό σουτ του Παμλίδη εκτός περιοχής, η μπάλα κοντράρει και στον Σεμέδο και περνάει λίγο έξω, σε κόρνερ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος των φιλοξενούμενων, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές από πλευράς Ολυμπιακού. Με τον Καμαρά και Φορτούνη να μπαίνουν στην θέση των Μπουχαλάκη και Μπρούμα αντίστοιχα. Στο 49' πολύ καλό σουτ του Καμαρά, γίνεται κόντρα και καταλήγει κόρνερ. Μετά το κόρνερ, νέο σουτ του Καμαρά άουτ. Στο 53' ακυρώνεται γκολ του Ελ Αραμπί. Ο Ελ Αραμπί πήρε το ριμπάουντ μετά την εντυπωσιακή επέμβαση του Αθανασίου στο δυνατό σουτ του Μασούρα, όμως το VAR καταλόγισε σε θέση οφσάιντ τον Μαροκινό, με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί. Στο 61' σουτ του Φορτούνη υπό καλές προϋποθέσεις που όμως κοντράρει και νέο σουτ του Εμβιλά άουτ. Στο 79' ο Ελ Αραμπί έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Χασάν να τον βγάζει απέναντι από τον Αθανασίου, τον Μαροκινό, όμως, να πετά την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Και στο 94' έρχεται η λύτρωση για τον Ολυμπιακό. Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, κεφαλιά του Χασάν και η μπάλα στα δίκτυα του Αθανασίου με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια πολύτιμη νίκη για το πρωτάθλημα.

Τελικό σκορ 1-0 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους, κόντρα στον Παναιτωλικό την ερχόμενη Τετάρτη στο Αγρίνιο, για την πρώτη φάση του κυπέλλου.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ (72’ Βρουσάι), Σισέ, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Καμαρά), Βαλμπουενά (82’ Τιαγκο Σίλβα), Μασούρας (66 ‘ Χασάν), Μπρούμα (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (46’ Αθανασίου), Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Σάλιακας, Λιάσος, Σιόνητς, Καρτάλης (87’ Πανουργιάς), Μπρένερ (55’ Ελευθεριάδης), Λεό Παμλίδης (79’ Παμλίδης)

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -6

Ντρέγκερ -6

Σεμέδο -7

Σισέ -7

Ρέαμπτσιουκ -7

Μπουχαλάκης -5

Εμβιλά -6

Μασούρας -6

Βαλμπουενά -5

Μπρούμα -5

Ελ Αραμπί -6


Καμαρά -7

Φορτούνης -7

Χασάν -9

Βρουσάι -7


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου