Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Πέρασε το μπλόκο και τώρα ΜΠΑΟΚ! Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2 (πρωτάθλημα)

Με μαέστρο τον Ματιέ και με ψυχρώ εκτελεστή τον Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός πέρασε από τον μπλόκο του Αγρινίου και τώρα ακολουθεί η Τούμπα.

Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν να είναι πρώτοι στην βαθμολογία με +9 από τον δεύτερο Άρη και +13 από τον ΠΑΟΚ (που έχει ένα αγώνα λιγότερο).

Τα γκολ των ερυθρόλευκων πέτυχαν οι Φορτούνης και Ελ Αραμπί, ύστερα από ασίστ των Ντρέγκερ και Βαλμπουενά αντίστοιχα. Για τον Παναιτωλικό σκόραρε ο Ταχάρ.

Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Χασάν μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στο σημερινό παιχνίδι, μιας και ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε να κάνει ένα ροτέισον ενόψει και του ντέρμπι της Τούμπας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα κεντρικό δίδυμο τους Σισέ και Μπα, στα αμυντικά άκρα τους Ντρέγκερ και Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο ο Εμβιλά με τον Καμαρά, σε ρόλο οργανωτή ο Φορτούνης, στα εξτρέμ ο Μασούρας με τον Μπρούμα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα για τον Παναιτωλικό. Στο 2' ο Μάζουρεκ έκανε σέντρα-σουτ, ο Τζολάκης έπεσε στην πορεία της μπάλας και μπλόκαρε. Στο 4' οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν το σκορ με τον Φορτούνη. Γέμισμα του Σισέ για τον Ντρέγκερ, κατέβασμα του Τυνήσιου και γύρισμα για τον Φορτούνη ο οποίος με προβολή στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Κνετ για το 0-1. Στο 14' καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Κάθετη του Μάζουρεκ για τον Αριγίμπι ο οποίος από πολύ καλή θέση δεν μπορεί να κάνει κοντρόλ για να σουτάρει προ του Τζολάκη. Στο 16' εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Σισέ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας όμως με την επαφή που είχε την έστειλε ψηλά. Στο 22' μακρινό σουτ του Καμαρά, η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κνετ. Στο 28' μακρινό σουτ του Ταχάρ, ο Τζολάκης πέφτει και μπλοκάρει σταθερά. Στο 35' πολύ καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους. Σέντρα του Ντρέγκερ από δεξιά που περνάει από τρεις αμυντικούς και φτάνει στον Μασούρα που σουτάρει από κοντά, όμως ο Κνετ προλαβαίνει να βγει και να αποκρούσει.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος και προηγείται δίκαια στο σκορ με 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές, βάζοντας τον Βαλμπουενά και τον Ραντζέλοβιτς στην θέση των Φορτούνη και Μπρούμα. Ο Παναιτωλικός όμως ξαφνιάζει τους ερυθρόλευκους και ισοφαρίζει το παιχνίδι στο 48'. Έπειτα από σέντρα του Αριγίμπι από δεξιά, ο Ταχάρ βρίσκεται αμαρκάριστος και με πολύ ωραίο βολ πλανέ νικά τον Τζολάκη για το 1-1. Στο 52' ο Ολυμπιακός πιέζει για το δεύτερο γκολ. Κάθετη του Καμαρά για τον Ελ Αραμπί που μπαίνει στην περιοχή και σουτάρει, όμως ο Μαλής βάζει την κόντρα και η μπάλα καταλήγει κόρνερ. Στο 61' εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, κεφαλιά του Ελ Αραμπί, στο δεύτερο δοκάρι πετάγεται αμαρκάριστος ο Εμβιλά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 65' οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν και δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Ελ Αραμπί, ύστερα από απίστευτη ασίστ του Βαλμπουενά. Έξοχη προσπάθεια του Βρουσάι από αριστερά, βρίσκει τον Βαλμπουενά, αυτός ενώ πέφτει στο έδαφος βγάζει κάθετη πάρε-βάλε για τον Ελ Αραμπί, οποίος δεν δυσκολεύθηκε να κάνει το 1-2 με κοντινό πλασέ. Στο 68' καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους, αλλά ο Κνετ μπλόκαρε το σουτ του Ραντζέλοβιτς.

Τελικό σκορ 1-2 και επόμενη αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την ερχόμενη Τετάρτη για την εξ΄αναβολής αναμέτρησης της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Κίτρινες: Αζάντι, Κωνσταντόπουλος – Μπρούμα

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Μεντίνα (84’ Ντάλσιο), Βάντερσον (70’ Περέϊρα), Αρσούρα, Ντίας (84’ Τσιγγάρας), Ταχάρ, Αριγίμπι (70’ Μανθάτης), Μάζουρεκ, Αζάντι (62’ Βέργος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Ντρέγκερ (85’ Ανδρούτσος), Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (46’ Βαλμπουενά), Μασούρας (59’ Βρουσάϊ), Μπρούμα (46’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (92′ Χασάν).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -7

Ντρέγκερ -8

Σισέ -6

Μπα -6

Ρέαμπτσιουκ -7

Εμβιλά -7

Καμαρά -7

Μασούρας -6

Μπρούμα -6

Φορτούνης -8

Ελ Αραμπί -8


Βαλμπουενά -8

Ραντζέλοβιτς -6

Βρουσάι -7

Ανδρούτσος -

Χασάν -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου