Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αναβολής του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με βάση το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο!

Ζούμε στην εποχή του κορωνοϊού και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στην ζωή όχι μόνο του Έλληνα πολίτη, αλλά παγκοσμίως. Και όπως είναι φυσικό η πανδημία έχει επηρέασει και τον παγκόσμιο αθλητισμό, ήδη τα αθλήματα του Ερασιτέχνη έχουν αναβληθεί, τουλάχιστον στην Ελλάδα και πολλοί αγώνες της Super League έχουν αναβληθεί για αυτόν τον λόγο.

Επειδή λοιπόν είχαν αναβληθεί πολλοί αγώνες, άλλαξε το υγειονομικό πρωτόκολλο και από εκεί που χρειάζονταν τρεις παίχτες για να αναβληθεί ο αγώνας από μία ομάδα, τώρα χρειάζονται 5 παίχτες και όχι μόνο αυτό, αλλά τα κρούσματα θα πρέπει να είναι 48ωρες ή 24 ωρες πριν την αναμέτρηση και αυτό να αφορά τους παίχτες και όχι μέλη της ομάδας.

Όπως είναι γνωστό οι Χασάν και Ελ Αραμπί βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό, αλλά αυτοί δεν μετρούν ως κρούσματα που είναι ικανά για να αναβάλλουν το ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

Υπάρχει και ένα μικρό θέμα με τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού είχε πάει στην εθνική Σερβίας για τους αγώνες των προκριματικών του Euro, καθώς επίσης και για το Nations League και αρκετοί ποδοσφαιριστές της εθνικής του ομάδας βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ο Ραντζέλοβιτς βρέθηκε αρνητικός σε ένα τεστ που έκανε, αλλά όπως είναι λογικό στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία για το ζήτημα αυτό.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το πρωτόκολλο:

Περίπτωση Α: Αθλητές που υπόκεινται σε περιοδικό προληπτικό μοριακό έλεγχο με RTPCR ρινοφαρυγγικού δείγματος:

1. Σε όσους ήρθαν σε στενή και μη προστατευμένη επαφή με το κρούσμα συστήνεται η αυξημένη ενεργητική επιτήρηση* για 10 ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

2. Στην περίπτωση προγραμματισμένου αγώνα ομάδας διενεργείται μοριακός έλεγχος με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος σε όλους τους αθλητές την παραμονή του αγώνα (Match Day – 1 ή MD-28 1). Αν βρεθούν στον έλεγχο αυτό πέντε (5) ή περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε αθλητές, ο αγώνας αναβάλλεται.

3. Οι τρίτες επαφές (“η επαφή της επαφής”) κρούσματος Covid-19, δεν θεωρούνται μη προστατευμένες επαφές και δεν τίθενται σε περιορισμό.

4. Αναβολή αγώνα γίνεται μόνο όταν στον προγραμματισμένο έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν τον αγώνα διαπιστωθούν πέντε (5) ή περισσότερα θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές.

5. Προηγούμενα κρούσματα σε ποδοσφαιριστές, σε ελέγχους μέσα στην εβδομάδα λόγω συμπτωμάτων ή στενής επαφής με κρούσμα, βάζουν την ομάδα σε αυξημένη επιτήρηση αλλά δεν προσμετρώνται για αναβολή αγώνα.

6. Κρούσματα σε προπονητές, ιατρικό και λοιπό τεχνικό προσωπικό που θεωρούνται προστατευμένες επαφές, αντιμετωπίζονται με απομόνωση χωρίς να επηρεάζουν την ομάδα.

7. Αν υπάρχουν δύο αγώνες την εβδομάδα, το δεύτερο τεστ (πριν τον δεύτερο αγώνα) είναι υποχρεωτικό αν η ομάδα έχει εμφανίσει κρούσματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου