Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Με μισή ομάδα και πάλι είχε γλέντι στον καλό πελάτη! Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 (πρωτάθλημα)

Πελάτες μου! Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με μισή ομάδα κόντρα στην Παναθηναϊκό, αλλά παρόλα αυτά έφτασε στην επικράτηση με 1-0 αποδεικνύοντας για ποιο λόγο τον έχει ως τον καλύτερο πελάτη.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, δέχτηκαν πίεση μονάχα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και με κορυφαίο τον Κώστα Φορτούνη που πέτυχε το χρυσό γκολ της αναμέτρησης, έφτασαν στην νίκη και παραμένουν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία της Super League με τους πράσινους να είναι υπό διάλυση.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο την φετινή σεζόν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ντέρμπι με σχηματισμό 4-3-3, με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, τον Ραφίνια αριστερά και τον Ντρέγκερ δεξιά. Στο κέντρο τριάδα με Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Καμαρά, στην επίθεση Μασούρα, Ραντζέλοβιτς και Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και είχε τις καλύτερες φάσεις στο ξεκίνημα του αγώνα. Στο 11' εξαιρετικό γέμισμα του Καμαρά για τον Μπουχαλάκη που βρέθηκε προ του Διούδη, όμως έχασε το κοντρόλ και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μάζεψε τη μπάλα. Στο 12' νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Λάθος του Διούδη που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά από σέντρα του Μασούρα, όμως τελευταία στιγμή μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια προ του Φορτούνη. Στο 21' γκολ για τους ερυθρόλευκους με τον Φορτούνη. Απίθανη μπαλιά μισού γηπέδου του Εμβιλά για τον Ραφίνια που φεύγει στην πλάτη της άμυνας, κάνει κοντρόλ και το γύρισμα στην περιοχή, ο Διούδης σώζει το πρώτο πλασέ του Μασούρα, όμως ο Φορτούνης παίρνει το ριμπάουντ και με όμορφο πλασέ με το αριστερό κάνει το 1-0. Στο 26' πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους. Αλλά το σουτ του Σάντσες  καταλήγει άουτ. Στο 33' μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Κόρνερ του Χατζηγιοβάννη, κεφαλιά του Κουρμπέλη η μπάλα περνάει λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι του Σα. Στο 43' ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ στιγμή, μετά από σέντρα του Μασούρα από αριστερά, ο Ραντζέλοβιτς προσπαθεί να κάνει την τελική όμως ο Ζαγαρίτης κάνει σωτήριο τάκλιν και διώχνει.

Σκορ πρώτου ημιχρόνου 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού με σκόρερ τον Φορτούνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να κάνει δύο αλλαγές τους Σαβιέρ, Αλεξανδρόπουλο να μπαίνουν στον αγώνα στην θέση των Σένκεφελντ και Χουάνκαρ αντίστοιχα. Η πρώτη φάση του δεύτερου ημιχρόνου ανήκει στους ερυθρόλευκους. Στο 48' εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, κεφαλιά του Σισέ η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 59' τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Σα, να κάνει μια σπουδαία επέμβαση. Γύρισμα του Καρλίτος με εξωτερικό φάλτσο, ο Χατζηγιοβάνης πετάγεται μπροστά από τα στόπερ και κάνει την προβολή, όμως ο Σα έσωσε με το πόδι. Στο 62' σουτ του Ραντζέλοβιτς μπλόκαρε ο Διούδης. Στο 77' ο Μακέντα δεν μπόρεσε να ευστοχήσει, έπειτα από σέντρα του Ζαγαρίτη από την μικρή περιοχή. Στο 93' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πετύχει και δεύτερο γκολ και να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Μπουχαλάκης έδωσε φοβερή μπαλιά στον Ανδρούτσο που έφυγε μόνος, έκανε το σουτ από δεξιά, αλλά η προσπάθειά του ήταν απελπιστικά κακή. Στο 94' καλή στιγμή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Ο Καρλίτος παίρνει την κεφαλιά από σέντρα του Σάντες, όμως ο Σα και πάλι αποκρούει, η φάση όμως είχε ξεκινήσει από οφσάιντ.

Τελικό σκορ 1-0 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι την ερχόμενη Τετάρτη στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' για την 4η αγωνιστική του Champions League.

Κίτρινες: Εμβιλά, Ραφίνια, Μπουχαλάκης – Χουάνκαρ, Σάντσες, Βιγιαφάνιες

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (77’ Πέπε), Ραντζέλοβιτς (66’ Σουντανί), Μασούρας (86′ Λοβέρα), Φορτούνης (86′ Ανδρούτσος).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ (46’ Αλεξανδρόπουλος), Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίτσιο, Χατζηγιοβάνης (64’ Βιγιαφάνιες), Χουάνκαρ (46’ Σαβιέρ – 91′ Μολό λ.τρ.), Μακέντα, Καρλίτος.

Η βαθμολογία των παίχτων:

Σα -8

Ντρέγκερ-7

Σισέ -7

Σεμέδο -6

Ραφίνια -7

Εμβιλά -8

Μπουχαλάκης -6

Καμαρά -6

Μασούρας -6

Ραντζέλοβιτς -6

Φορτούνης -8


Σουντανί -6

Πέπε -6

Λοβέρα -

Ανδρούτσος -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου