Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Πέρασε και από το Ηράκλειο ο Θρύλος! ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2 (πρωτάθλημα)

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με 0-2 τον ΟΦΗ για την 8η αγωνιστική της Super League και πέτυχαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα (έχουν αναβληθεί και οι αγώνες με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ).

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δέχτηκε πίεση μονάχα στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά στην συνέχεια βρήκε τα πατήματα του και πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό μέσα στο Ηράκλειο.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τα γκολ τους για άλλη μια φορά στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο μέρος.

Σκόρερ των ερυθρόλευκων οι Χασάν και Μασούρας στο 52' και στο 86'.Ακυρώθηκε γκολ του Καμαρά στο 86' για ελάχιστα εκατοστά ως οφσάιντ.

Δοκάρι είχαν και οι δύο ομάδες. Πρώτα ο ΟΦΗ στο 13' με τον Γιάννου και στο 42' ο Μπρούμα. Πέναλτι υπέδειξε ο Παπαδόπουλος σε βουτιά του Γιάννου, αλλά το VAR πήρε πίσω την απόφαση γιατί ο επιθετικός του ΟΦΗ ήταν ακάλυπτος, πάνω από ένα μέτρο. Και η πλάκα είναι ότι για αυτήν την ξεκάθαρη φάση χρειάστηκε πάνω από 5 λεπτά για να βγάλουν συμπέρασμα οι υπεύθυνοι του VAR.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε στον αγώνα τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τον Ραφίνια στο δεξί άκρο της άμυνα, τους Σεμέδο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας και στο αριστερό άκρο τον Χολέμπας. Τους Εμβιλά και Καμαρά στον άξονα, τον Μπρούμα και Μασούρα στα πλάγια της επίθεσης, τον Βαλμπουενά πίσω από τον επιθετικό και στην κορυφή της επίθεσης τον Χασάν.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη τελική στο παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα στο 4'.Γρήγορη επίθεση από τα δεξιά, Ραφίνια, Μπρούμα και Χασάν ακούμπησαν μπάλα, ο Εμβιλά έκανε το τελικό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Βάτερμαν. Στο 12' νέα καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους. Μετά από λάθος του λάθος του Μπαλογιάννη, ο Χασάν έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε το συρτό δυνατό σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ και τον Βάτερμαν να ελέγχει την πορεία της. Στο 13' δοκάρι για τον ΟΦΗ. Έξοχο τακουνάκι στην κίνηση από τον Γιάννου μετά από εξαιρετική κίνηση και γύρισμα του Μπαλογιάννη από τα δεξιά, η μπάλα στο αριστερό κάθετο του Σα. Στο 19' καλή εκτέλεση φάουλ του Μπαλογιάννη, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Σα. Στο 22' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, έπεσε στη γωνία του και έδιωξε ο Βάτερμαν. Στο 37' κεφαλιά του Εμβιλά από το δεύτερο δοκάρι μετά από φάουλ του Βαλμπουενά, η μπάλα άουτ. Στο 42' δοκάρι για τους ερυθρόλευκους με τον Μπρούμα. Ο Μπρούμα «σημαδεύει» το δεξί κάθετο του Βάτερμαν με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ραφίνια.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0 παρά τις φάσεις που δημιούργησαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ με σκοπό να ξεμπερδέψει την υπόθεση νίκη. Στο 52' ο Ουές σώζει πάνω στη γραμμή το σουτ του Μασούρα μετά από κόρνερ. Στο 53' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Χασάν. Εξαιρετική ασίστ του Καμαρά, κεφαλιά του Χασάν και η μπάλα στα δίκτυα του Βάτερμαν. Στο 57' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ με τον Χασάν. Ο Μασούρας έκλεψε από τον Βάτερμαν, έκανε το γύρισμα όμως ο Σελίμοβιτς έκοψε το σουτ του Χασάν προ κενής εστίας. Στο 80' ο Ολυμπιακός τελειώνει την υπόθεση νίκη με το δεύτερο γκολ που πετυχαίνει. Ο Φορτούνης κλέβει την μπάλα στην μεσαία γραμμή από τον Σελίμοβιτς, φεύγει στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή πασάρει στον Μασούρα και αυτός με το αριστερό έκανε το 0-2.

Τελικό 0-2 με τον Ολυμπιακό να φεύγει με ένα σπουδαίο διπλό από την Κρήτη. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 21/11 στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Κοροβέσης, Λυμπεράκης, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Σακόρ, Μεγιάδο (87’ Νέιρα), Μπαλογιάννης (61’ Ντε Γκούζμαν), Στάρτζεον, Γιάννου (61’ Γκαργκαλατζίδης)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά, Μπρούμα (68’ Πέπε), Μασούρας (83’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (76’ Φορτούνης),  Χασάν (83’ Ελ Αραμπί).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7

Ραφίνια -7

Σισέ -7

Σεμέδο -7

Χολέμπας -6

Εμβιλά -7

Καμαρά -8

Μασούρας -8

Μπρούμα -7

Βαλμπουενά -7

Χασάν -8


Πέπε -6

Φορτούνης -8

Ελ Αραμπί -

Ραντζέλοβιτς -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου