Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Δεν μπορούσε κάτι παραπάνω η εθνική! Ελλάδα-Σλοβενία 0-0 (Nations League)


Δεν μπόρεσε να πάρει κάτι παραπάνω η εθνική Ελλάδος, παρότι ήταν αρκετά καλύτερη από την εθνική Σλοβενίας. Η Ελλάδα ήταν αυτή που δημιούργησε τις περισσότερες φάσεις στο παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη που θα την ανέβασε και στην δεύτερη κατηγορία.

Πλέον η εθνική Ελλάδος παραμένει στην τρίτη κατηγορία, κάτι που σίγουρα δεν είναι καθόλου κολακευτικό για το συγκρότημα του Τζον Φαν Σιπ. Σίγουρα ένα από αυτά που μέτρησαν και έμεινε η εθνική στην τρίτη κατηγορία του Nations League είναι οι εμμονές του Ολλανδού προπονητή και η ισοπαλία με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ.

Μακράν ο κορυφαίος της εθνικής Ελλάδος ο Κώστας Φορτούνης που οι περισσότερες ευκαιρίες της εθνικής μας περνούσαν από τα πόδια του, με αποκορύφωμα το μπάσιμο από τα δεξιά που έκανε στον Κουρμπέλη στο 78' με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι. 

Επιπλέον ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού είχε μια τεράστια ευκαιρία στο 29' όταν και έπιασε την σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος.

Η εθνική ήταν καλύτερη και στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε και άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες εκτός από την ευκαιρία του Κουρμπέλη. Πρώτα στο 70' όταν ο Μπακασέτας έπιασε ένα σουτ κεραυνό εκτός περιοχής με τον Όμπλακ να κάνει την απόκρουση του αγώνα και ύστερα στο 84' με το ανάποδο ψαλίδι του Παυλίδη, ύστερα από μπαλιά του Φορτούνη, αλλά με τον τερματοφύλακα της Σλοβενίας να λέει και πάλι όχι.

Στον αγώνα μπήκε ως αλλαγή στο 79' και ο Γιώργος Μασούρας.

Τελικό σκορ 0-0 με την εθνική Σλοβενίας να ανεβαίνει κατηγορία και την εθνική Ελλάδος να παραμένει στην γ΄ κατηγορία της Nations League.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Ριζούπολη (Αθήνα)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας (90' Κυριακόπουλος), Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79' Μασούρας), Κουρμπέλης, Ζέκα (67' Τζόλης), Λημνιός, Φορτούνης, Μπακασέτας, Γιακουμάκης (46' Παυλίδης)

Σλοβενία: Όμπλακ, Μπάλκοβετς, Μ. Μεβλίγια, Μπλάζιτς, Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ (67' Βέρμπιτς), Κούρτιτς, Μπιγιόλ (77' Βέτριχ), Λόβριτς (92' Σκούμπιτς), Βούτσκιτς (77' Σπόραρ), Ίλιτσιτς (92' Μπάιριτς).

Γκολ:

Κίτρινες: 6' Μπόχαρ, 21' Κούρτιτς, 56' Τζαβέλλας, 81' Βέτριχ, 85' Μπακασέτας, 87' Λημνιός, 88' Μπάλκοβετς, 94' Κυριακόπουλος

Κόκκινη: 90' Χατζηδιάκος

Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)

Βοηθοί: Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ (Ισπανία), Αλόνσο Φερνάντεθ (Ισπανία)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου