Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Με ηγέτη τον Φορτούνη πέρασε η εθνική από το Κισινάου! Μολδαβία-Ελλάδα 0-2 (Nations League)

Με κορυφαίο του γήπεδου τον Κώστα Φορτούνη, η εθνική Ελλάδος επικράτησε της Μολδαβίας στο Κισινάου με 0-2 και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα για την πρωτιά στον όμιλο κόντρα στην Σλοβενία και η οποία νίκησε στο άλλο παιχνίδι του ομίλου το Κόσοβο με ανύπαρκτο πέναλτι στο 94' με 2-1.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ἠταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, καθώς πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας στο 32' με μια ασύλληπτη βολίδα εκτός περιοχής, ενώ έβγαλε και την ασίστ στον Μπακασέτα στο 0-2 στο 41'. Ένας Φορτούνης που έδωσε πολλές απαντήσεις στον ομοσπονδιακό τεχνικό που σε πολλά παιχνίδια τον άφηνε στον πάγκο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Φορτούνης απέδειξε περίτρανα γιατί θεωρείται -όχι άδικα- ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής και με αυτόν στην ενδεκάδα ανεβαίνει το επίπεδο όλης της ομάδας.

Στην ενδεκάδα της εθνικής ξεκίνησε και ο Μπουχαλάκης ο οποίος πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση, αλλά και ο Τσιμίκας που ήταν απλά εξαιρετικός.

Όπως είπαμε το πρώτο γκολ ήρθε στο 32', από τον πιο ποιοτικό Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο Κώστας Φορτούνης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, δημιούργησε χώρο για τον εαυτό του και με μια «βολίδα» από τα 20 μέτρα έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Ναμάσκο για το 0-1. 

Στο 41', ο Φορτούνης έδωσε και πάλι την λύση. Ο μεεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, μοίρασε στον Μπακασέτα και εκείνος με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ναμάσκο, έκανε το 0-2 και το παιχνίδι τελείωσε από νωρίς.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίχτες της εθνικής, παρότι δημιούργησαν καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Γιακουμάκη στο τέλος της αναμέτρησης δεν πέτυχαν κάποιο άλλο γκολ. 

Τελικό σκορ 0-2 και επόμενη αναμέτρηση κόντρα στην Σλοβενία την ερχόμενη Τετάρτη στην Ριζούπολη.

Μολδαβία: Ναμάσκο, Ρέαμπτσιουκ, Αρμάς, Πόσμακ, Γιάρνταν, Ιονίτα, Τσεμποτάρου (46’ Επουρεάνου), Σπάταρου, Κόσιουκ (46’ Καϊμάκοφ), Ράτσα (62’ Ρουρτσάν), Νταμάσκαν (71’ Ντρος)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας (62’ Κυριακόπουλος), Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Μαυρίας, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Φορτούνης (65’ Τζόλης), Μπακασέτας, Λημνιός (78’ Χατζηγιοβάνης), Παυλίδης (78’ Γιακουμάκης).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου