Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπουχαλάκη, πέρασε από το Χαριλάου! Άρης-Ολυμπιακός 1-2 (πρωτάθλημα)


Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μπουχαλάκη και Φορτούνη ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από το Χαριλάου για την 10η αγωνιστική της Super League.

Ο Φορτούνης σέρβιρε και ο Μπουχαλάκης εκτελούσε και ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από την έδρα του Άρη. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τους Θεσσαλονικείς με 1-2 με τον Κρητικό μέσο να πετυχαίνει και τα δύο γκολ και τον Φορτούνη να του έχει σερβίρει και τα δύο γκολ. Για τους γηπεδούχους σκόραρε στο 74' ο Μπερτόγλιο.

Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στην βαθυμολογία με 22 βαθμούς σε 8 αγώνες -έχουν αναβληθεί δύο αναμετρήσεις των ερυθρόλευκων-, έχοντας 7 νίκες και 1 ισοπαλία.

Στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού επέστρεψαν οι Χολέμπας και Ελ Αραμπί, με τον τραυματισμό που αντιμετώπιζε ο πρώτος και τον κορωνοϊό ο δεύτερος. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, με Σεμέδο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, τον Ραφίνια με τον Χολέμπας στα αμυντικά άκρα. Τριάδα στο κέντρο με Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Καμαρά, στα εξτρέμ ο Λοβέρα με τον Φορτούνη και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Η πρώτη ευκαιρία ανήκει στον Άρη. Στο 7' η κεφαλιά του Μάνου μετά από εκτέλεση κόρνερ, λίγα μέτρα άουτ η μπάλα. Στο 10' ωραία ατομική προσπάθεια του Ελ Αραμπί και σουτ με το δεξί από το ύψος της περιοχής, ο Σιαμπάνης μπλόκαρε εύκολα. Στο 16' πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί τροφοδότησε τον Φορτούνη, αυτός έκανε ωραία κίνηση και σουτ με το αριστερό που πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 20' κεφαλιά του Σισέ από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη θα μπλοκάρει την μπάλα ο Σιαμπάνης. Στο 29' γκολ για τους ερυθρόλευκους με τον Μπουχαλάκη. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και ο Μπουχαλάκης με προβολή σε κενό τέρμα έκανε το 0-1. Στο 34' καλή στιγμή για τον Άρη. Κίνηση του Γκαρσία από τα δεξιά και σουτ που κόντραρε, ενώ μετά από διώξιμο της άμυνας ο Γκάμα σούταρε ξανά άστοχα. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τους ερυθρόλευκους μπροστά στο σκορ με 0-1, όντας καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο.

Οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν γκολ από τα αποδυτήρια και παίρνουν ένα μεγάλο προβάδισμα για την νίκη στο Χαριλάου. Στο 47' Φορτούνης μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των ερυθρόλευκων, είδε τον Μπουχαλάκη και εκείνος με το αριστερό «εκτέλεσε» τον Σιαμπάνη για το 0-2. Στο 56' μετά από κόρνερ του Φορτούνη, ο Σεμέδο έπιασε την κεφαλιά όμως ο Σιαμπάνης μπλόκαρε. Στο 72' σουτ του Ελ Αραμπί, στην αντεπίθεση, έφυγε άουτ. Στο 74' ο Άρης πετυχαίνει γκολ και μπαίνει ξανά στο παιχνίδι. Κίνηση του Σίλβα από τα αριστερά και γύρισμα για τον Μπερτόλιο που νικά τον Σα με δυνατό πλασέ στην κίνηση. Στο 90' τρομερή ενέργεια του Βρουσάι που πέρασε 4 παίχτες του Άρη, πήγε να βγάλει πάσα για τον Κάιπερς, αλλά την έδιωξαν οι αμυντικοί του Άρη.

Τελικό 1-2 με τον Ολυμπιακό να παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους, κόντρα στην Μαρσέιγ την ερχόμενη Τρίτη για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Κίτρινες: Σεμέδο, Σισέ, Φορτούνης

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84′ Γκανέα), Σάκιτς, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Τζέγκο, Σάσα (69′ Μπερτόγλιο), Ματίγια, Γκαρσία (57’ Σίλβα), Γκάμα, Μάνος (57’ Λόπεθ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο, Σισέ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (100′ Πέπε), Καμαρά, Λοβέρα (63’ Μασούρας), Φορτούνης (83′ Βρουσάϊ), Ελ Αραμπί (83′ Κάϊπερς).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7

Ραφίνια -7

Σεμέδο -7

Σισέ -7

Χολέμπας -6

Εμβιλά -7

Μπουχαλάκης -10

Καμαρά -6

Λοβέρα -5

Φορτούνης -9

Ελ Αραμπί -7


Μασούρας -5

Βρουσάι -

Κάιπερς -

Πέπε -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου