Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Το πάλεψε όσο μπορούσε! Μάντσεστερ Σίτι-Ολυμπιακός 3-0 (Champions League)

Ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει το φαβορί του ομίλου και μάλιστα μέσα στην έδρα του και εκ των πραγματών αυτό το παιχνίδι ήταν το δυσκολότερο. Όποτε η σημερινή ήττα θα λέγαμε ήταν και εντός προγράμματος.

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 3-0 από την Σίτι στο Μάντσεστερ και μπορεί να μην έπαιξαν καθόλου καλά στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ανέβασαν στροφές δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά το δεύτερο γκολ της Σίτι στο 80' από τον Ζέσους έκρινε και οριστικά την αναμέτρηση υπέρ των Άγγλων.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Πόρτο νίκησε την Μαρσέιγ με 3-0 και πλέον οι ερυθρόλευκοι είναι τρίτοι στον όμιλο του Champions League.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σα, με τον Σεμέδο και τον Σισέ στο κέντρο της άμυνας, τον Ραφίνια και τον Χολέμπας στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Εμβιλά, με τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά, στα εξτρέμ ο Βαλμπουενά με τον Ραντζέλοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έκανε την πρώτη επικίνδυνη φάση στο 6'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τόρες κάνει τακουνάκι, όμως ο Ελ Αραμπί, στο πρώτο δοκάρι, διώχνει πριν από την γραμμή του τέρματος σε νέο κόρνερ. Στο 11' ο Σεμέδο έκανε λάθος με τον Ντε Μπρόινε να βρίσκεται μέσα στην περιοχή, όμως ο Σα του έκλεισε γρήγορα το οπτικό πεδίο αναγκάζοντάς τον σε λάθος πάσα. Στο 12' η Μάντσεστερ Σίτι εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος των παιχτών του Ολυμπιακού λίγο κάτω από το κέντρο και άνοιξε το σκορ με τον Τόρες, ύστερα από ασίστ του Ντε Μπρόινε. Στο 22' πρώτη επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού. Ωραία κάθετη πάσα του Βαλμπουενά για τον Ραντζέλοβιτς μετά από καλή κυκλοφορία μπάλας, δεν πρόλαβε για λίγο ο Σέρβος και ο Έντερσον μπλόκαρε. Στο 27' σουτ του Στέρλινγκ, μπλόκαρε ο Σα. Στο 40' επικίνδυνη φάση της Σίτι, ο Φόντεν κάνει το γύρισμα και ο Σα απομακρύνει δύσκολα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με την Σίτι να έχει τις περισσότερες ευκαιρίες και να προηγείται του Ολυμπιακού με 1-0.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησε δύο αλλαγές. Ο Πέπε μπήκε στην θέση του Μπουχαλάκη και ο Μπρούμα στην θέση του Ραντζέλοβιτς. Στο 54' ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι.  Ο Φόντεν κάνει τραγικό λάθος στην περιοχή του, η μπάλα στρώνεται στον Βαλμπουενά ο οποίος αστοχεί με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής! Στο 58' νέα καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους. Γύρισμα του Καμαρά από τα δεξιά, που πίεσε και έκλεψε, όμως ο Ελ Αραμπί για λίγο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή προ του Έντερσον. Στο 61' ο Ολυμπιακός συνεχίζει να απειλεί και τους Άγγλους. Έξοχη κάθετη μπαλιά του Πέπε για τον Ελ Αραμπί που κατεβάζει και σουτάρει δυνατά, όμως η μπάλα «σπάει» με κόντρα σε πόδι αντιπάλου και ο Έντερσον αποκρούει. Στο 73' ο Χολέμπας έκανε ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε παράλληλα με την εστία του Εντερσον. Στο 81' η Σίτι πετυχαίνει και δεύτερο γκολ και ουσιαστικά κλειδώνει την νίκη της, ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Ζέσους. Στο 91' ο Κανσέλο με σουτ εκτός περιοχής πετυχαίνει και το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Τελικό σκορ 3-0 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΟΦΗ την ερχόμενη Κυριακή στο Ηράκλειο.

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ (82’ Κανσέλο), Στόουνς, Άκε, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Φεράν Τόρες, Ντε Μπρόινε, Φοντέν (69’ Ροντρι), Μαχρέζ (69’ Ζεσούς), Στέρλινγκ (82’ Στέρλινγκ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Πέπε), Καμαρά (73′ Μασούρας), Βαλμπουενά (85′ Σουντανί), Ραντζέλοβιτς (46’ Μπρούμα), Ελ Αραμπί (76’ Χασάν).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7

Ραφίνια -6

Σεμέδο -8

Σισέ -7

Χολέμπας -6

Εμβιλά -6

Μπουχαλάκης -5

Καμαρά -7

Βαλμπουενά -7

Ραντζέλοβιτς -5

Ελ Αραμπί -6


Πέπε -6

Μπρούμα -6

Μασούρας -6

Χασάν -6

Σουντανί -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου