Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Λύτρωση στο 90' με τον ...ξεχασμένο στο πάγκο Μάνο!Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 1-0 (πρωτάθλημα)

Λύτρωση του Ολυμπιακού στο 90' με σκόρερ τον Μάνο. Ο Δημήτρης Μάνος - που είχε περάσει ως αλλαγή στο 75'- με ένα εξαιρετικό γυριστό σουτ στο 90' πέτυχε το νικητήριο γκολ που λύτρωσε τους ερυθρόλευκους οι οποίοι και πήραν τους τρεις πολύτιμους πόντους. Μια νίκη η οποία θα είναι πολύ σημαντική για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Λάθος η έμπνευση του Μαρτίνς να μην ξεκινήσει ως βασικό τον Μάνο που ήταν και το μοναδικό καθαρόαιμο φορ της ομάδας.αλλά τον Χριστοδουλόπουλο που είναι ...εξτρέμ. Ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο,όπου και δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Απόλλωνα,αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός και θα μπορούσε να βάλει και άλλα γκολ.
Προκλητική διαιτησία από τον Ζαχαριάδη που δεν έδωσε αρκετά φάουλ υπέρ των Πειραιωτών,ενώ ο βοηθός Χριστάκογλου υπέδειξε δύο λανθασμένα οφσάιντ σε Φορτούνη στο 13' και Χριστοδουλόπουλο στο 24'.
Εξαιρετική η παρουσία του κόσμου για ένα ακόμη παιχνίδι του Θρύλου.
Με πολλές αλλαγές παρέταξε την ομάδα ο Μαρτίνς και πιο συγκεκριμένα ο Σα ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια,αριστερά της άμυνας ξεκίνησε ο Κούτρης, δεξιά ο Ομάρ και οι Σισέ, Βούκοβιτς στα στόπερ. Από εκεί και πέρα στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, με τους Ποντένσε, Ναουέλ στα πλάγια και τον Λάζαρο στην κορυφή της επίθεσης.
Στο 26΄ ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Χριστοδουλόπουλο,αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα. Στο 39' δυνατό σουτ του Χριστοδουλόπουλου η μπάλα σταμάτησε στο σώμα Κύργια. Στο 42' σέντρα του Κούτρη, ο Φορτούνης δεν κατέβασε καλά την μπάλα και δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Απόλλωνα. Στο 45' σουτ του Καμαρά η μπάλα πέρασε πολύ άουτ από την εστία Χουάντερσον. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 0-0 για τις δύο ομάδες.
Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 50' η κεφαλιά του Βούκοβιτς πέρασε πάνω από την εστία του Απόλλωνα. Στο 57' σουτ του Ομάρ,εκπληκτική απόκρουση από τον Χουάντερσον. Στο 58΄ ο Φορτούνης εκτέλεσε ο κόρνερ, ο Καμαρά έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστία του Χουάντερσον. Στο 60' ο Νάτχο βρήκε πολύ ωραία τον Φετφατζίδη ο οποίος έχασε το...ἀχαστο. Στο 66' η κεφαλιά του Λάζαρου ύστερα από κόρνερ του Φορτούνη πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Χουάντερσον. Στο 70' ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Λάζαρο, ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής,αλλά αστόχησε. Στο 84' ατομική ενέργεια του Ποντένσε που γύρισε την μπάλα, σουτ στην κίνηση από τον Μάνο, η μπάλα στα σώματα και κόρνερ. Στο 86' ο Απόλλωνας είχε μια καλή ευκαιρία με τον Τριάδη με τον Σα,να μπλοκάρει το σουτ. Στο 90' ήρθε η λύτρωση για τον Ολυμπιακό. Το σουτ του Χριστοδουλόπουλου κόντραρε στα σώματα,ο Μάνος έγινε ο αποδέκτης της και με ένα γυριστό σουτ την έστειλε στα δίκτυα του Απόλλωνα για το 1-0.
Τελικό σκορ 1-0 με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει πάλι προβλήματα στην τελική προσπάθεια,αλλά εν τέλει να παίρνει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό την Πέμπτη κόντρα στην Παναχαϊκή για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης του κυπέλλου.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7
Κούτρης -6
Βούκοβιτς -7
Σισέ -7
Ομάρ -6
Μπουχαλάκης -5
Καμαρά -6
Ποντένσε -6
Φορτούνης -8
Ναουέλ -4
Χριστοδουλόπουλος -6

Νάτχο -7
Φετφατζίδης -4
Μάνος -8

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Βοηθοί: Γεώργιος Χριστάκογλου (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Δημήτριος Νατσιόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης (75' Μάνος), Καμαρά (58' Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ (58' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μαντζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας (68' λ.τ. Τζανετόπουλος), Λούκιτς, Οριουέλα, Γκίνο, Κονέ, Ντούρσο, Ακόστα (75' Ζοάο Αλμέιδα), Τριάδης, Σικαμπάλα (79' Ναδάλες).

Γκολ: 90' Μάνος /
Κάρτες: 71' Βούκοβιτς, 81' Κούτρης / 25' Γκίνο, 30' Λούκιτς





#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου