Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Βούλιαξε τον Εθνικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος!Εθνικός-Ολυμπιακός 2-15 (πόλο γυναικών,πρωτάθλημα)

Νικηφόρα άρχισε η πορεία της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, για την υπεράσπιση των κεκτημένων και την κατάκτηση του 6ου σερί πρωταθλήματος. Οι νταμπλούχες Ελλάδας, επικράτησαν με 15-2 του Εθνικού, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Αλίμου, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες», με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και με τις Χριστίνα Τσουκαλά και Άλκηστη Αβραμίδου να πετυχαίνουν από τέσσερα και τρία τέρματα αντίστοιχα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Εθνικού και με χαρακτηριστική άνεση, ξεκίνησαν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα.
Με όπλο του την άμυνα
Με όπλο του την άμυνα ο Ολυμπιακός, έδειξε από την αρχή την ανωτερότητα του, μπλοκάροντας το επιθετικό παιχνίδι των αντιπάλων, ενώ άνοιξε το σκορ με την Μαργαρίτα Πλευρίτου, από την περιφέρεια στο 6:14. Τα «ερυθρόλευκα» τέρματα διπλασίασε η Άλκηστη Αβραμίδου, λίγο μετά τα μισά του πρώτου οκταλέπτου και η Μόνικα Έγκενς, έκανε το 3-0 για τις νταμπλούχες Ελλάδας, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Χάρης Παυλίδης, από νωρίς, μοίρασε το χρόνο συμμετοχής στις παίκτριες που είχε στη διάθεση του, δοκιμάζοντας πρόσωπα και σχήματα. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, από τη θέση του φουνταριστού έγραψε το 4-0, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η Ελευθερία Πλευρίτου έκλεψε την μπάλα και η Μαργαρίτα Πλευρίτου, στην κόντρα, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό της γκολ, έδωσε αέρα πέντε τερμάτων στον Ολυμπιακό. Τα δυο τέρματα στον αγώνα, έφτασε και η Ασημάκη, που σκόραρε εκ νέου από τη θέση του φουνταριστού, για το 6-0. Στο 1:27 και η Χριστίνα Τσουκαλά έβαλε το όνομα της στη λίστα των σκόρερ, διαμορφώνοντας το 7-0, με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.
Άνετη πρεμιέρα
Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, αυξάνοντας συνεχώς τη διαφορά, με την Ελευθερία Πλευρίτου να κάνει το 8-0. Με το μηδέν να παραμένει στην άμυνα, η Άλκηστη Αβραμίδου, εκτέλεσε στον παίκτη παραπάνω για το 9-0. Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από είκοσι αγωνιστικά λεπτά (20' και 35'') για να σκοράρει ο Εθνικός, στο παιχνίδι, με την Μπάξτερ να πετυχαίνει το 9-1. Ο Ολυμπιακός απάντησε με την Αβραμίδου , με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε η Ασημάκη, για το 10-1. Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 12-1 με δυο συνεχόμενα γκολ της Χριστίνας Τσουκαλά. Τσουκαλά, Έγκενς και Κανετίδου σκόραραν στο τέταρτο οκτάλεπτο για το τελικό 15-2
Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Χριστίνα Τσουκαλά με τέσσερα τέρματα, τρία πέτυχε η Άλκηστη Αβραμίδου και από δυο οι Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μόνικα Έγκενς και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 0-4, 1-5, 1-3

Εθνικός (Κωνσταντίνος Βαμβακάρης): Σωτηρέλη, Λούδη 1, Λιαπάκη, Τζελέπη, Αποστολίδου, Μπίσμπα, Χατζηκυριακάκη, Λογοθέτη, Πέττα, ΜακΚι, Μπάξτερ 1, Νιαρχάκου, Τζούρκα, Κατσιμπρή

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 2, Πλευρίτου Μ. 2, Γκόφερς, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 4, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου,  Κανετίδου 1, Παπαναστασίου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε το olympiacossfp.gr μετά τη λήξη της αναμέτρησης τα εξής: «Ήμασταν σοβαροί, βρήκαμε ρυθμό μετά το πρώτο οκτάλεπτο, η άμυνα μας ήταν πάρα πολύ καλή και ξεκινήσαμε νικηφόρα τις υποχρεώσεις μας. Θα αποφεύγαμε και κάποια προσωπικά λάθη, από τις μικρότερες αθλήτριες, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό. Έχουμε αρκετά νέα κορίτσια, που τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσουν, θέλουμε να τους δώσουμε χρόνο συμμετοχής και θα το κάνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε».

Από την πλευρά της, η φουνταριστή των «ερυθρολεύκων», Αλεξάνδρα Ασημάκη, δήλωσε: «Το παιχνίδι εξελίχθηκε πολύ καλά για εμάς. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αρκετή κόπωση στην ομάδα γιατί είμαστε σε ένα στάδιο της προετοιμασίας με πολύ προπόνηση και προερχόμαστε και από μια μίνι προετοιμασία με την Ουγγρική Ντουναϊτσβάρος, μια ομάδα πολύ δυνατή, οπότε είμαστε βαριές και κουρασμένες. Από κει και πέρα μας βγήκαν πράγματα στο παιχνίδι μας, τα οποία έχουμε δουλέψει, κυρίως στην άμυνα, που ήμασταν πολύ συγκεντρωμένες και συνεχίζουμε. Πάντα για την ομάδα μας, ένα σημείο που καθορίζει το αποτέλεσμα, είναι η άμυνα μας καθώς επιθετικά έχουμε πολλές λύσεις, με παίκτριες σε όλες τις θέσεις. Ακολουθεί το πρώτο δύσκολο παιχνίδι της χρονιάς, με τη Βουλιαγμένη. Είναι ένα παιχνίδι, πολύ νωρίς στη σεζόν, που δεν θα κρίνει κάτι, αλλά εμείς θέλουμε πάντα τη νίκη, σε όλα τα παιχνίδια».


Πηγή: osfp.gr


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου