Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

0-2 αντί για 0-7 και διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση!Ντουντελάνζ-Ολυμπιακός 0-2 (Europa League)

Έβγαλε αντίδραση, έπαιξε μπαλάρα και πήρε το «διπλό»
Ο Ολυμπιακός ήταν απλά καταιγιστικός στο «Ζοσί Μπαρτέλ» και νίκησε 0-2 αντί για 0-7. Οι ερυθρόλευκοι είχαν 21 τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι τους και δύο δοκάρια με τον Χριστοδουλόπουλο στο 23' και στο 76'. Σκόρερ του Ολυμπιακού ο Τοροσίδης στο 66' και ο Φορτούνης στο 80'. Κορυφαίος του αγώνα αναμφίβολα ο Φορτούνης που πέτυχε το δεύτερο γκολ,ενώ έβγαλε και την ασίστ στο πρώτο. Στα αρνητικά της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Γκερέρο στο 17'. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μαρτίνς να παίξει με ψευτο-εννιάρι και πιο συγκεκριμένα τον Χριστοδουλόπουλο. Εντυπωσιακοί για άλλη μια φορά οι οπαδοί του Ολυμπιακού.
Ο Ολυμπιακός με την νίκη του αυτή έφτασε στους 4 βαθμούς στον όμιλο και έχει αρκετές πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπέτις πήρε σπουδαίο διπλό στην Ιταλία,κόντρα στην Μίλαν. Αυτό ήταν το 35ο διπλό του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση.
Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Με τον Σα στο τέρμα, στην άμυνα Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη. Στον άξονα Μπουχαλάκη και Καμαρά, μπροστά τους ο Φορτούνης, στα πλάγια Ναουέλ (αριστερά) και Ποντένσε (δεξιά), αλλά και τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης. 
Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και είχε μια πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 4' με τον Φορτούνη με την μπάλα να περνάει όμως πάνω από την εστία Μπουνεφουά. Στο 13' νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό αυτήν την φορά σε σουτ του Ναουέλ. Στο 23' δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Σέντρα του Φορτούνη ο επερχόμενος Χριστοδουλόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι., Στο 23' σουτ του Ναουέλ από θέση βολής έδιωξε ο Μπουνεφουά. Στο 25' βολέ του Χριστοδουλόπουλου έξω από την περιοχή,νέα απόκρουση από τον Μπουνεφουά. Στο 33' ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε την Φορτούνη με τακουνάκι,αλλά ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός δεν σημάδεψε σωστά. Στο 42΄μακρινό σουτ του Λάζαρου η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Μπουνεφουά. Στο 44'  γέμισμα του Μπουχαλάκη, κεφαλιά πάσα του Τοροσίδη από τα δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά! Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει τα άχαστα,αλλά το σκορ να είναι στο 0-0.
Δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός είχε μια καλή ευκαιρία στο 54' σε κεφαλιά του Φορτούνη,ύστερα από σέντρα του Τοροσίδη. Στο 60' ο Ναουέλ έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή,αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 66' ήρθε η λύτρωση για τον Ολυμπιακό κόρνερ από τον Φορτούνη και ο Τοροσίδης με κεφαλιά την έστειλε στα δίκτυα της Ντουντέλανζ. Στο 69' διπλή απόκρουση του τερματοφύλακα της Ντουντέλανζ σε σουτ του Ποντένσε. Στο 76' ο Κούτρης βρήκε πολύ έξυπνα τον Λάζαρο,ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση,αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 80' ο Ποντένσε έκλεψε την μπάλα,πάσαρε στον Φορτούνη και ο οποίος νίκησε σε τετ α τετ τον Μπουνεφουά. 
Τελικό 0-2 με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη,μετά από τέσσερις αγώνες. Επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους την Δεύτερα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στο Καραϊσκάκης.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7
Τοροσίδης -8
Σισέ -7
Βούκοβιτς -7
Κούτρης -7
Μπουχαλάκης -7
Καμαρά -7
Φορτούνης -9
Ναουέλ- 7
Ποντένσε -9
Γκερέρο -6

Χριστοδουλόπουλος -5
Ομάρ -7
Νάτχο -6

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7

Γήπεδο: Stade Josy Barthel
Διαιτητής: Hüseyin Göçek (TUR)
Βοηθοί: Mustafa Eyisoy (TUR), Kemal Yilmaz (TUR)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Mete Kalkavan (TUR), Barış Şimşek (TUR)
Τέταρτος διαιτητής: Serkan Ok (TUR)

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (Ντίνο Τόπμελερ): Μπονεφουά, Γιορντάνοφ, Σνελ, Πρεμπέ, Μπίσεβατς, Κουτιριέ, Στέλβιο (51' λ.τ. Σινάνι), Κρούσκα, Ελ Ριτί (74' Κένια), Στολτς (65' Μελίς), Τιρπέλ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (69' Ελαμπντελαουί), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε, Ναουέλ (78' Νάτχο), Γκερέρο (18' λ.τ. Χριστοδουλόπουλος).

Γκολ: - / 66' Τοροσίδης, 81' αυτ. Γιορντάνοφ
Κάρτες: 56' Κουτιριέ / 35' Καμαρά, 73' Χριστοδουλόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου