Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Με μπροστάρηδες τους Μήτρογλου και Τσιμίκα,νίκησε η εθνική!Ελλάδα-Ουγγαρία 1-0

Μήτρογλου
Η Ελλάδα δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση κόντρα στην Ουγγαρία,αλλά με μπροστάρηδες τους Μήτρογλου και Τσιμίκα πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη για την συνέχεια της διοργάνωσης. Ο φορ της Μαρσέιγ πέτυχε το χρυσό γκολ στο 65',ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Τσιμικά. Ο Μήτρογλου μάλιστα έφτασε τα 17 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ανέβηκε στην 7η θέση στην λίστα των σκόρερ της εθνικής Ελλάδος.
Τελικός ο αγώνας στο Τάμπερε κόντρα στην Φινλανδία την ερχόμενη Δεύτερα. Άδειο το ΟΑΚΑ,αλλά για τους κυρίους της ΕΠΟ και τον υφυπουργό αθλητισμού Βασιλειάδη,έφταιγε το ''Γ. Καραϊσκάκης''.
Στα του αγώνα ο Σκίμπε παρέταξε την εξής ενδεκάδα: Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα  τους Μπακάκη Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Τσιμίκα. Ως αμυντικά χαφ Ζέκα και Κουρμπέλη, στην τριάδα μπροστά τους Πέλκα, Μπακασέτα και Φορτούνη και στην κορυφή τον Μήτρογλου.
Οι Ούγγροι είχαν 2 καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο,με την εθνική μας αντίθετα να μην είναι καθόλου απειλητική. Πρώτη φάση στο παιχνίδι στο 16' με την κεφαλιά του Σάλαι να καταλήγει άουτ. Στο 26' φάουλ για την Ουγγαρία με τον Βάργκα η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα. Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο στο 46' η Ουγγαρία είχε μια καλή ευκαιρία σε κεφαλιά του Σάλαι. Στο 52' η εθνική μας είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι σε σουτ του Φορτούνη. Στο 65' ήρθε το γκολ. Εξαιρετική ασίστ του Τσιμίκα και ο Μήτρογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Γκουλάκσι. Στο 74' εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη,ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά, η οποία όμως πέρασε άουτ. Στο 92' καλή στιγμή για την Ελλάδα,με τον Χριστοδουλόπουλο όμως δεν μπόρεσε να νικήσει σε σουτ του,τον τερματοφύλακα τον Ούγγρων.
Τελικό σκορ 1-0 με την Ελλάδα να πετυχαίνει την δεύτερη νίκη της στην διοργάνωση και να φτάνει στους 6 βαθμούς. Επόμενη αναμέτρηση την Δεύτερα κόντρα στην πρωτοπόρο Φινλανδία.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Μπάρκας -7
Μπακάκης -6
Παπασταθόπουλος -7
Μανωλάς -7
Τσιμίκας -8
Ζέκα -7
Κουρμπέλης -3
Πέλκας -4
Μπακασέτας -4
Φορτούνης -7
Μήτρογλου -8

Τζιόλης -7
Χριστοδουλόπουλος -
Μπουχαλάκης -

Προπονητής:

Μίχαελ Σκίμπε -6

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Tobias Stieler (Γερμανία)
Βοηθοί: Rafael Foltyn, Marco Achmuller (Γερμανία)
4ος: Christian Gittelmann (Γερμανία)

 

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τσιμίκας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης (46' Τζιόλης), Πέλκας (85' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Φορτούνης, Μήτρογλου (94' Μπουχαλάκης)
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκούλασι, Μπέσε (75' Νέμεθ), Όρμπαν, Κάνταρ, Φιόλα, Κλαϊνχάισλερ, Άνταμ Νάγκι, Κάλμαρ (55' Κόβατς), Βάργκα, (68' Ντόμινικ Νάγκι), Σάλαϊ, Ζάλαϊ

Γκολ: 65' Μήτρογλου
Κάρτες: 9' Παπασταθόπουλος, 22' Τσιμίκας, 27' Μπακάκης - 32' άλμαρ, 43΄Φιόλα, 60' Κλαϊνχάισλερ, 88' Α. Νάγκι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου