Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Η συνέντευξη τύπου για το final 4 του κυπέλλου!

Το Final 4 του κυπέλλου Ελλάδος ξεκινάει αύριο στα "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου και οι ερυθρόλευκοι στοχεύουν στην κατάκτηση της διοργάνωσης. Να θυμίσουμε ότι στην διοργάνωση εκτός από τον Ολυμπιακό, συμμετέχουν η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Προμηθέας Πάτρας, με τους ερυθρόλευκους να αντιμετωπίζουν στον δεύτερο ημιτελικό τους κιτρινόμαυρους.

Στην συνέντευξη τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έκρυψε την χαρά του για την επιστροφή του θεσμού του Final 4, όπως παράλληλα τόνισε πως άπαντες έχουν την ευθύνη να αποδείξουν πως πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία, αξιοκρατία ώστε ο κόσμος να είναι σίγουρος πως τα παιχνίδια κρίνονται στα παρκέ. Τους παίχτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας ο Γιώργος Πρίντεζης.

Γιώργος Μπαρτζώκας.


«Θα ήθελα να χαιρετήσω και εγώ την διεξαγωγή ενός Final 4 μετά από πάρα πολλά χρόνια. Έκτοτε δεν συνέβη κάποιο τουρνουά τέτοιας σημασίας στην Ελλάδα, παρά το ότι όλοι οι προπονητές που είμαστε εδώ, δουλεύαμε στο εξωτερικό και είδαμε πόσο όμορφο είναι να συμμετέχεις σε τέτοιο τουρνουά. Είναι μια καλή ευκαιρία να το απολαύσουμε.

Βεβαίως εδώ το τουρνουά είναι η γάμος ή κηδεία, γιατί το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό, καθώς στην ουσία μόνο ένας πανηγυρίζει και οι άλλοι τρεις γυρίζουμε στην δύσκολη καθημερινότητα μας.

Πρέπει να υπάρχει μια συναίσθηση ευθύνης σε όσους συμμετέχουν. Από την πλευρά μας οι προπονητές και οι παίκτες, για να παρουσιάσουν τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό, αλλά και όλοι όσοι συμμετέχουν στην διοργάνωση «δίνουμε εξετάσεις» για το ότι η χώρα μας μπορεί να διοργανώσει τέτοια αθλητικά γεγονότα.

Η συγκυρία είναι δύσκολη για την ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό, οπότε όλοι μας έχουμε ένα παραπάνω μερίδιο ευθύνης για να γίνουν τα παιχνίδια σε όσο πιο αθλητικά πλαίσια γίνεται.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε σεβασμό στους αντιπάλους μας. Δεν σκεφτόμαστε ότι είναι Final 4, αλλά μόνο το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ. Έτσι πρέπει να είναι το σκεπτικό μας, με σεβασμό στην ποιότητα και την ικανότητα της ΑΕΚ. Να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, να κερδίσουμε το ματς και από εκεί και πέρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για τους απόντες και τραυματίες:

«Ο Γουόκαπ είναι εδώ μαζί μας, ακολούθησε ένα ειδικό πρόγραμμα τις τελευταίες ημέρες, αλλά σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής».

Για την αίγλη που δίνει η κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Νομίζω ότι από την στιγμή που είμαι σε αυτή την ομάδα, προφανώς δεν αρκούν οι δύο τίτλοι, πρέπει να συνδυάζεται και με ευρωπαϊκή πορεία. Με αυτό το πρίσμα είμαστε ευχαριστημένοι γιατί είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρωλίγκα. Φυσικά και είναι στόχος να πάρουμε δύο τίτλους ακόμα. Ένας τίτλος για να είναι σημαντικός πρέπει να γίνονται πολλά πράγματα, πρέπει το ελληνικό μπάσκετ να ανέβει επίπεδο σε θέματα  οργάνωσης, αξιοκρατίας, να παίζεται στο γήπεδο, όχι στις εξέδρες. Όλοι οι παράγοντες και οι διαιτητές να στέκονται στο ύψος τους. Σημαντικότητα έχουν οι τίτλοι, ανάλογα με το επίπεδο του αθλήματος. Όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας. Η Ελλάδα είναι μια μπασκετική χώρα. Έχουμε ευθύνη να μεγαλώσουμε την σημαντικότητα αυτών των τίτλων. Δεν είναι μόνο ο οικονομικός παράγοντας, αλλά πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία, αξιοπιστία, να είναι όλοι σίγουροι ότι τα παιχνίδια  κρίνονται στο γήπεδο».

Γιώργος Πρίντεζης.

«Εύχομαι μελλοντικά το Final 4 να γίνει Final 8 και κάθε χρόνο να υπάρχει σταδιακή βελτίωση. Ο Έλληνας αγαπά πολύ το μπάσκετ και πρέπει ο καθένας να βάζει ένα λιθαράκι για την εξυγίανση του αθλήματος. Εμείς ήρθαμε προετοιμασμένοι, είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση και δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο πέρα από το αυριανό ματς».

«Δεν μας αγχώνει καθόλου το Κύπελλο. Δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς, είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση. Περάσαμε μια κρίση κορωνοϊού, αλλά τώρα δεν υπάρχει κανένα άγχος, είμαστε καλά και νιώθουμε έτοιμοι για το ματς με την ΑΕΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου