Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Νίκησε στο Λαιμό και πάει στην Κροατία! Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 9-12 (πόλο αντρών, πρωτάθλημα)

 

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας επικράτησαν με 12-9 της Βουλιαγμένης στο Κολυμβητήριο του Λαιμού σε μια αναμέτρηση όπου κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν δίκαια στη  νίκη. Πρώτος σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε ο Ντίνος Γενηδουνιάς με 5 τέρματα και ακολούθησε με 4 ο εξαιρετικός Φίλιπ Φιλίποβιτς. Η προσοχή του Θρύλου στρέφεται στην εκτός έδρας «μάχη» με την Γιαντράν, για τη 10η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

«Ερυθρόλευκο» προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα εξαιρετικά τέρματα που σημείωσαν ο Γιάννης Φουντούλης από την περιφέρεια (7:05) και ο Φιλίποβιτς στον παίκτη παραπάνω (4:46). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και απάντησαν με τα γκολ του Σκουμπάκη (4:16) και του Καλογερόπουλου (3:19), χάρη στα οποία κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Όμως οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέκτησαν το προβάδισμα με ωραίο γκολ του Δερβίση από την περιφέρεια, φτάνοντας στο 3-2 στο 1:53, σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του οκταλέπτου.  

Ανατροπή και ισοπαλία στο ημίχρονο

Στην έναρξη του 2ου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός δέχθηκε ένα 3-0 σερί, με αποτέλεσμα να βρεθεί για πρώτη φορά πίσω στο σκορ, με το ΝΟΒ να φτάνει στο 5-3 μέχρι τα 5:08, μετά από τα τέρματα των Τρούλου, Κουρούβανη και Πάπαριτς. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έβγαλε αντίδραση και με τα διαδοχικά τέρματα του Γενηδουνιά και του Φιλίποβιτς στον παίκτη παραπάνω, ισοφάρισε σε 5-5, με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Ξανά στη θέση του οδηγού

Ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός και στην 3η περίοδο, με τον Ολυμπιακό ν ανακτά το προβάδισμα στα 5:23, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Φιλίποβιτς ο οποίος έγραψε το 6-5. Ακολούθησε νέα ισοφάριση από πλευράς γηπεδούχων για το 6-6 με τον Καλογερόπουλο, όμως ο Φιλίποβιτς με το τρίτο του γκολ (4:38), έβαλε ξανά τον Θρύλο στη θέση του οδηγού για το 7-6. Η Βουλιαγμένη ισοφάρισε ξανά με τον Σκουμπάκη σε 7-7, όμως η συνέχεια ανήκε εξ’ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό, ο οποίος με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Γενηδουνιά που σκόραρε δυο διαδοχικά τέρματα προηγήθηκε με 7-9 στο φινάλε της 3ης περιόδου.

Αύξησε τη διαφορά, έφυγε με τη νίκη

Με την έναρξη της τελευταίας περόδου, ο Ντίνος Γενηδουνιάς σκόραρε για Τρίτη συνεχόμενη φορά αυξάνοντας για πρώτη φορά στο +3 το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα στα 6:05. Η Βουλιαγμένη σκόραρε μετά από ώρα με τον Καπότση να μειώνει σε 8-10 στα 5:32,  όμως ο Γενηδουνιάς με το πέμπτο του γκολ επανέφερε τη διαφορά του +3 γράφοντας το 8-11 στα 3:18. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Θρύλος διατήρησε τον έλεγχο και το προβάδισμα και χάρη στο επιμέρους 2-3, στο 4ο οκτάλεπτο, έφτασε στην τελική επικράτηση με 12-9.

Tα οκτάλεπτα: 2-3, 3-2, 2-4, 2-3

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης, Κολόμβος, Φιλίποβιτς 4, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Τρούλος 1, Πάπαριτς 1, Λόζινα, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος, Καπότσης 1, Κουρούβανης 1, Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θοδωρής Βλάχος: «Νίκη στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης μέσα στον Λαιμό κυρίως ψυχολογίας και όχι τόσο βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Με την απουσία του Χρυσοσπάθη και στο πίσω μέρος του μυαλού μας στο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Τετάρτης, ξεκινήσαμε λίγο νωθρά. Αλλά το σκληρό στο όριο του αντιαθλητικού,  παιχνίδι του αντιπάλου, μας αφύπνισε και τελειώσαμε την αναμέτρηση με καλύτερες άμυνες και μεγαλύτερη ευστοχία στην επίθεση κατακτώντας την νίκη και πλησιάζοντας πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ».

Ντίνος Γενηδουνιάς: «Μια καλή νίκη για την ομάδα μας, όχι απαραίτητα η καλύτερη εμφάνιση όμως. Σίγουρα ξέρουμε ότι εδώ και μερικές εβδομάδες δεν είμαστε στην καλύτερα κατάσταση, αλλά αυτό το παιχνίδι πρέπει να είναι το έναυσμα για μια νέα αρχή. Την Τετάρτη παίζουμε έναν τελικό με τη Γιαντράν Σπλιτ και είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε το στόχο μας».


Πηγή: osfp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου