Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Αρμάνι μιλάνε με 67-58 και συνεχίζει να ελπίζει για την είσοδο στην τετράδα των πλέι οφ. Δείτε τι δήλωσαν μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς και οι παίχτες του Ολυμπιακού.

Γιώργος Μπαρτζώκας.


Αρχικώς, δεν χρειάζεται να αναφέρω πως ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Ειδικά σε αυτή τη φάση της σεζόν, έπειτα από την κατάκτηση των κυπέλλων και από τις δυο ομάδες. Μετά από τις κατακτήσεις, χρειάζεσαι πάντα 1-2 μέρες για να πανηγυρίσεις και κυρίως, να ηρεμήσεις. Το μπάσκετ μας σήμερα δεν ήταν ελκυστικό. Ήταν ίσως το χειρότερό μας παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο μέσα στη σεζόν. Στην εκτέλεση, στο σκοράρισμα, στις αποφάσεις που πήραμε, στην άμυνα, στα πάντα... Από την άλλη, ήταν φυσιολογικό να συμβεί αυτό. Μετά το Copa del Rey, η Ρεάλ σκόραρε 47 πόντους στο Κάουνας. Το πρόγραμμα είναι πραγματικά δύσκολο και σκληρό. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Συγχαρητήρια στους παίκτες, την ομάδα και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Για μένα, η νίκη μετράει διπλή με τον τρόπο που την κάναμε».

Και πρόσθεσε: «Αναμφισβήτητα είναι σημαντική νίκη. Κάθε ματς πια έχει διπλή σημασία. Οποιοδήποτε λάθος, αν κάνεις 1-2 κακές εβδομάδες, πιθανώς θα το πληρώσεις... Για εμάς ο Μάρτιος έχει πολλά διπλά παιχνίδια. Κάθε αναμέτρηση μετράει. Νομίζω πως δείχνει τον χαρακτήρα μας. Και τα δυο ματς, με τον Παναθηναϊκό και την Αρμάνι, δεν πήγαν καλά για εμάς. Με διαφορετική οπτική το καθένα. Το γεγονός ότι κερδίσαμε στο τέλος, έδειξε πως είχαμε μια μεθοδικότητα σε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Ο χαρακτήρας και η νοοτροπία των παικτών μετράει πολύ».

Μουσταφά Φαλ.

Για το πόσο δύσκολο ήταν να παίξει ένας αθλητής μπάσκετ μια στενάχωρη μέρα όπως η σημερινή: «Θέλαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας. Ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά είχαμε ένα ματς να δώσουμε. Δεν σκεφτόμαστε το μπάσκετ τώρα, ελπίζω να διορθωθούν όλα σύντομα».

Για το αποψινό ματς: «Όλοι έκαναν τη δουλειά τους. Κερδίσαμε το Κύπελλο πριν από λίγες μέρες όπως και η Αρμάνι. Έπρεπε να συγκεντρωθούμε και το κάναμε, ειδικά στην 4η περίοδο, για να τελειώσουμε τη δουλειά. Ήταν σημαντικό να συνεχίσουμε τις εντός έδρας νίκες και μας βοήθησε η επιστροφή του κόσμου».

Για τη συνέχεια της σεζόν: «Πάντα βλέπουμε ένα ματς την φορά. Δεν σκεφτόμαστε κάτι πέρα από αυτό. Όλες οι ομάδες μπορεί να χάσουν ή να νικήσουν. Εμείς είχαμε τέσσερις ήττες στη σειρά, αλλά βρήκαμε την αυτοπεποίθησή μας. Θέλουμε να παραμείνουμε συνεπείς».

Σάσα Βεζένκοβ.

«Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη. Η Αρμάνι είναι μια μεγάλη ομάδα, είναι καταπληκτική αμυντικά. Αυτό δείχνει ότι πετύχαμε 67 πόντους. Δεν παίξαμε καλά στην επίθεση. Όμως, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ακόμα και στο πρώτο, παίξαμε εξαιρετικά στην άμυνα και νομίζω ότι είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας στην άμυνα φέτος».

«Ήμασταν λίγο... άδειοι τις δύο πρώτες μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και το είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Όμως είπαμε ότι θα ήταν κρίμα να χάσουμε αυτό το παιχνίδι μόνο και μόνο επειδή δεν βγάζουμε ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, βγάλαμε περισσότερη ενέργεια και είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι».

Σακίλ ΜακΚίσικ.

«Βλέπω ξεκάθαρα τον στόχο μπροστά μας μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ξέραμε πως χρειαζόμαστε αυτή την νίκη και είμαι χαρούμενος. Χαίρομαι που τα καταφέραμε. Ήταν ένα δύσκολο ματς, προσωπικά ήθελα να βρω τους ελεύθερους συμπαίκτες μου. Είχαμε ένα καλό πλάνο, το οποίο εκτελέσαμε.»

Για τον Σλούκα και την μεταξύ τους σχέση, είπε: «Γνωριζόμαστε εδώ και καιρό, έχουμε καλή σύνδεση. Είναι σημαντικό ότι τον έχω δίπλα μου. Μου λέει πως είναι ο Νο.1 fan μου, τον εκτιμώ πολύ».

Ενώ για την τεταμένη κατάσταση με την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και το μήνυμα που θέλει να στείλει: «Γίνονται πολλά στον κόσμο. Πρέπει να σκεφτούμε τις οικογένειές μας. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το μπάσκετ, πρέπει να προσευχόμαστε για όλο τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου