Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Με μπαλάρα αγκάλιασε το 47ο! Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0 (πρωτάθλημα)

Μετά από πολλές αγωνιστικές ο Ολυμπιακός έπαιξε την μπαλάρα που ξέρουν οι παίχτες του και έκανε ένα ακόμη βήμα για το 47ο!

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 2-0 τον ΟΦΗ και σε συνδυασμό με το 1-1 του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ιωνικό ξέφυγε με +13 από τους Θεσσαλονικείς.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν σήμερα εξαιρετικοί και έφτασαν στην επικράτηση με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες και το αυτογκόλ του Ντουρμισάι. Παράλληλα ακυρώθηκαν -σωστά- δύο γκολ του Ελ Αραμπί.

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν ο Καρβάλιο που έκανε ένα ωραίο δημιουργικό παιχνίδι και ο νεαρός Κίτσος που είναι βέβαιο ότι θα πάρει ευκαιρίες και στο μέλλον.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με Σισέ και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Κίτσο και Λαλά στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο Εμβιλά με Μπουχαλάκη και Καρβάλιο, στα εξτρέμ Μασούρα με Ροντρίγκες, στην κορυφή της επίθεσης τον Ελ Αραμπί.

Πρώτη φάση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι στο 5', με τον Μασούρα να κάνει κοντρόλ μέσα στην περιοχή, όμως να μην μπορεί να νικήσει τον Επασί. Στο 10' ο Ελ Αραμπί άφησε ωραία για τον Καρβάλιο, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έκανε το σουτ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Επασί. Στο 11' ο Ελ Αραμπί πετυχαίνει γκολ, αλλά ακυρώνεται για χέρι. Στο 17' σε σουτ του Σισέ και πάλι οι Κρητικοί παραχώρησαν το κόρνερ. Στο 19' οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν το σκορ. Ο Ελ Αραμπί έκανε το γύρισμα με τον Γκάρι Ροντρίγκες να πιάνει το συρτό του και να νικάει τον Επασί. Στο 41' όμορφη ενέργεια του Καρβάλιο και πάσα για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα ψηλα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ. Με τον Ουές να παίρνει την θέση του  Φαν Ντάινεν και τον Ντουρμισάι την θέση του Τσιλιανίδη. Ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι δυνατά στο παιχνίδι και στο 52' ο Ροντρίγκες έκανε σέντρα-σουτ, αλλά ο Επασί απέκρουσε δύσκολα. Στο 58' ο Επασί και πάλι απέκρουσε το τετ α τετ του Ροντρίγκες. Στο 65' ο Λαλά δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο του ΟΦΗ απέκρουσε και πάλι σωτήρια για την ομάδα του. Στο 66' ο Ελ Αραμπί πετυχαίνει και δεύτερο γκολ, αλλά και αυτό ακυρώνεται για χέρι στο ξεκίνημα της φάσης από τον Μασούρα. Στο 70' ο Μασούρας είδε ολιγωρία στην άμυνα του ΟΦΗ, με τον Επασί να έχει βγει αλλά να μην μπορεί να διώξει, χώθηκε κλέβοντας την μπάλα, έχοντας μπροστά του φάτσα το τέρμα, με τον Γιαννούλη να τον ανατρέπει εκτός περιοχής και να βλέπει απευθείας την κόκκινη κάρτα. Στο 73' εκτέλεση φάουλ από τον Βαλμπουενά έδιωξε ο Επασί. Στο 74' το σουτ του Καρβάλιο από μακριά κατέληξε ελάχιστα πάνω από την εστία του πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Στο 75' ο ΟΦΗ απείλησε με σουτ του  Καμάου. Στο 85' ο Ολυμπιακός έχασε άλλη μία τεράστια ευκαιρία, με τον Σισέ να κάνει την προβολή από το φάουλ του Βαλμπουενά αλλά σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Εμβιλά αστόχησε από κοντά (και πλάγια). Στο 89' ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους ερυθρόλευκους. Με τον Σισέ να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Ντουρμισάι να σκοράρει με κεφαλιά στην εστία της ομάδας του. Στο 93' μακρινό σουτ του Σισέ, εκτός πειροχής, μπλόκαρε ο Επασί.

Τελικό σκορ 2-0 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την Τετάρτη.

Κίτρινες: Τσιλιανίδης, Πασαλίδης

Κόκκινες: Γιαννούλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Σισέ, Μπα, Κίτσος, Λαλά (83' Βρουσάι), Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο (91' Φαντιγκά), Μασούρας, Ροντρίγκες (73' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΟΦΗ: Επασί, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης, Λάμπρου (76' Πασαλίδης), Φαν Ντάινεν (46' Ουές), Μπουζούκης (80' Λυμπεράκης), Βούρος, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (46' Ντουρμισάι), Σταϊκος (61' Καμάου), Κοροβέσης.


Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -7

Λαλά -7

Σισέ -8

Μπα -7

Κίτσος -9

Εμβιλά -8

Μπουχαλάκης -7

Καρβάλιο -8

Μασούρας -7

Ροντρίγκες -9

Ελ Αραμπί -9


Βαλμπουενά -7

Βρουσάι-

Φαντιγκά-


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου