Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Μόνο οι φανέλες θύμιζαν Ολυμπιακό! Ολυμπιακός-Αταλάντα 0-3 (Europa League)


Μόνο οι φανέλες θύμιζαν Ολυμπιακό! Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα και γνώρισε την ήττα από την Αταλάντα με 0-3 και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα έμεινε εκτός συνέχειας του Europa League.

Λάθη σε όλα τα επίπεδα, με κορυφαίο το λανθασμένο σύστημα σε ένα ακόμη παιχνίδι. Το 3-4-3 δεν απέδωσε για μία ακόμη φορά, όπως επίσης και κάποιοι από τους παίχτες που ξεκίνησαν ως βασικοί για άλλη μία φορά.

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε εδώ, στην φάση των ''32'' της διοργάνωσης του Europa League και είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού φέτος ήθελαν το κάτι παραπάνω. 

Πλέον ο στόχος είναι οι εγχώριες διοργανώσεις και η κατάκτηση του νταμπλ. Το πρωτάθλημα είναι κοντά στον στόχο του, αλλά στο κύπελλο μεσολαβούν οι ημιτελικοί.

Από την σημερινό Ολυμπιακό αυτός που ξεχώρισε ήταν ο κόσμος, που παρότι η ομάδα έχανε 0-3 συνέχισε να φωνάζει ως και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Τα γκολ της Αταλάντα σημείωσε Μέλε στο 40' ύστερα από τεράστιο λάθος του Λαλά, καθώς και ο Μαλινόφσκι στο 66' και στο 69' αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον επαναληπτικό με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με τρεις στόπερ τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Σισέ, με ακραίους τους Ρέαμπτσιουκ και Λαλά, στο κέντρο τους Εμβιλά και Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου και Αγκιμπού Καμαρά να πλαισιώνουν τον Τικίνιο στην επίθεση.

Στο 5' πρώτη καλή στιγμή για την Αταλάντα στο παιχνίδι, αλλά το μακρινό σουτ του Μαλινόφσκι, μπλόκαρε στη γωνία του ο Βατσλίκ. Στο 8'  καλό σουτ του Μαντί, εκτός περιοχής, η μπάλα κατέληξε άουτ. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, δεν δημιουργήθηκαν φάσεις για τις δύο ομάδες και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να διαβάσουν το παιχνίδι του αντιπάλου, δίχως να παίρνουν πρωτοβουλίες επιθετικά. Στο 39' μετά από αντεπίθεση των Ιταλών, ο Ρέαμπτσιουκ έκανε καθοριστική προβολή προτού πλασάρει από κοντά ο Χάτεμπερ. Στο 40' η Αταλάντα από το πουθενά άνοιξε το σκορ. Ο Μέλε έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας, ο Λαλά τον πρόλαβε, μπήκε μπροστά του, αλλά αδράνησε και δεν έδιωξε και έτσι ο μπακ της Αταλάντα έβαλε το πόδι του, έκανε το πλασέ και σκόραρε. Στο 44' σουτ του Εμβιλά μέσα από την περιοχή η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει την Αταλάντα μπροστά στο σκορ με 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Μασούρα να παίρνει την θέση του Σισέ. Πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο στο 50' όταν μετά από γέμισμα του Ρέαμπτσιουκ με το κεφάλι, η νέα κεφαλιά από τον Τικίνιο, κατέληξε άουτ. Στο 66' ήρθε το δεύτερο γκολ για την Αταλάντα και η υπόθεση πρόκριση έλαβε τέλος. Με τον Μπογκά να βγάζει για τον Κοοπμάϊνερς αυτός να αφήνει για τον Μαλινόφσκι ο οποίος πλάσαρε για το 0-2. Στο 69' οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο γκολ στην αναμέτρηση. Με τον Μαλινόφσκι με φοβερό μακρινό σουτ εκτός περιοχής. 

Τελικό σκορ 0-3 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον ΟΦΗ στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την ερχόμενη Κυριακή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46' Μασούρας), Λαλά (67' Βρουσάι), Μαντί Καμαρά, Εμβιλά (67' Ελ Αραμπί), Ρέαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκουρού (60' Βαλμπουενά), Τικίνιο (74' Φαντιγκά).

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (90' Τσιταντίνι), Τζιμσίτι, Χάτεμπερ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μέλε (83' Πετσέλα), Μαλινόφσκι (84' Μιχάιλα), Πεσίνα (61' Κοοπμάινερς), Πάσαλιτς (56' Μπογκά).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -5

Λαλά -3

Μανωλάς -4

Παπσταθόπουλος -5

Σισέ -5

Ρέαμπτσιουκ -4

Μαντί Καμαρά -5

Εμβιλά -6

Αγκιμπού Καμαρά -4

Ονιεκούρου -3

Τικίνιο -5


Μασούρας -5

Βαλμπουενά -6

Ελ Αραμπί -6

Βρουσάι -5

Φαντιγκά -5


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -4



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου