Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Στιγμιαίες αδράνειες στην άμυνα του στέρησαν την νίκη! Αταλάντα-Ολυμπιακός 2-1 (Europa League)

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε κάποιες στιγμιαίες αδράνειες στην άμυνα από στημένα και έχασε την ευκαιρία να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Μπέργκαμο.

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 2-1 από την Αταλάντα για το πρώτο αγώνα της φάσης των ''32'' του Europa League και οι Πέδρο Μαρτίνς θα τα δώσουν όλα για όλα για την πρόκριση στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' με την βοήθεια και των 16.000 οπαδών τους.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τον Τικίνιο στο 16' με ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο, είχαν την κατοχή της μπάλας, δημιουργούσαν τις ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός απειλούσε μονάχα στην κόντρα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έκαναν φάσεις και εν τέλει έφτασαν στην ανατροπή με δύο γκολ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (61'-63') από τον Τζιμσίτι και μάλιστα από εκτέλεση κόρνερ. 

Πολλά λάθη του διαιτητή Σάντρο Σέρερ εις βάρος των ερυθρόλευκων με αποκορύφωμα το άουτ που μετατράπηκε σε κόρνερ, από την οποία φάση προήλθε το γκολ της ισοφάρισης της Αταλάντα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τους Σισέ, Παπασταθόπουλο και Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, τους Ρέαμπτσιουκ και Λαλά στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο τον Εμβιλά με τον Αγκιμπού Καμαρά, στην επίθεση τον Ονιεκούρου με τον Μασούρα και τον Τικίνιο.

Πρώτη φάση για τους γηπεδούχους στο 8' με τον Ντε Ρόον να ξεφεύγει από τον Λαλά και να βγάζει την σέντρα, ο Μούριελ ανενόχλητος πλασάρει άουτ. Στο 13' ο Μουριέλ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πάσαλιτς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ευτυχώς ο Τολόι δεν βρήκε καλά τη μπάλα από κοντά. Στο 16' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Τικίνιο να κοντοστέκεται έξω από την περιοχή και με ένα συρτό σουτ που το έπιασε πέφτοντας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μούσο. Στο 24' ο Μουριέλ έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε στη γωνία του. Στο 34' ο Ονιεκούρου έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 0-2. Ο Μουριέλ έκανε μεγάλο λάθος στη μεταβίβαση στην άμυνα, ο Ονιεκουρού έκλεψε την μπάλα, αλλά το σουτ με το αριστερό δεν ήταν καλό και αστόχησε. Στο 36' ο Μουριέλ σέντραρε, ο Πάσαλιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά αστόχησε. Στο 37' ο Μασούρας έβγαλε αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό, πέρασε στον Αγκιμπού Καμαρά, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Στο 40' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πάσαλιτς παίρνει και πάλι κεφαλιά, ανάμεσα σε πολλούς, αλλά ευτυχώς φεύγει άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με δύο αλλαγές για την Αταλάντα με την θέση του Πεσίνα να παίρνει ο Κοπμάινερς και την θέση του Μούριελ ο Μπογκά. Με την Αταλάντα να μπαίνει πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με τους παίχτες του Πέδρο Μαρτίνς να προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους, στην άμυνα. Στο 50' πρώτη ενέργεια για τον Μπογκά, με καλό σουτ, όμως ο Βατσλίκ είναι σε ετοιμότητα και διώχνει σε κόρνερ. Στο 54' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαλινόφσκι, διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Στο 59' νέα απόκρουση του Βατσλίκ σε κόρνερ σε σουτ του Μαλινόφσκι. Στο 60' σέντρα Μέλε, κεφαλιά του Πάσαλιτς η μπάλα καταλήγει άουτ. Στο 61' η Αταλάντα φτάνει στην ισοφάριση μετά εκτέλεση κόρνερ -δεν φαίνεται να είναι- και κεφαλιά του  Τζιμσίτι. Στο 63' η Αταλάντα φτάνει στην ανατροπή με τον ίδιο τρόπο. Ο Σισέ απομάκρυνε την μπάλα από το κόρνερ, ο Αγκιμπού Καμαρά αιφνιδιάστηκε, ο Ρέαμπτσιουκ δεν έδιωξε καλά και ο Τζιμσίτι έκανε το 2-1. Στο 77' ο Μαντί Καμαρά, έκανε την κάθετη στον Αγκιμπού Καμαρά, αλλά μετά το κοντρόλ του και προ του Μούσο έχασε τη μπάλα και μία μεγάλη στιγμή για τον Θρύλο. Στο 79' σκαστό σουτ του Εμβιλά, άουτ.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Βόλο την ερχόμενη Κυριακή εκτός έδρας.

Κίτρινες: Πάσαλιτς, Ντεμιράλ – Παπασταθόπουλος

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε (87' Χάτεμπορ), Ντε Ρόον (72' Φρόιλερ), Πεσίνα (46' Κοπμάινερς), Πετζέλα,  Μαλινόφσκι (66' Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μούριελ (46' Μπογκά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (85' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (65' Μαντί Καμαρά), Ονιεκούρου (85' Λόπες), Τικίνιο (72' Ελ Αραμπί).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -7

Λαλά -6

Μανωλάς -5

Παπασταθόπουλος -7

Σισέ -6

Ρέαμπτσιουκ -4

Εμβιλά -7

Αγκιμπού Καμαρά -6

Μασούρας -6

Ονιεκούρου -4

Τικίνιο -8


Μαντί Καμαρά -7

Ελ Αραμπί -6

Μπουχαλάκης -

Λόπες -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -6






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου