Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Κράτησε το αήττητο και το +9! ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 (πρωτάθλημα)

Δίχως να εντυπωσιάσει ο Ολυμπιακός κράτησε το αήττητο στην Τούμπα και την διαφορά στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν σε εξαιρετική μέρα και τον Τόμας Βατσλίκ που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις, κρατώντας τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι.

Τα γκολ της αναμέτρησης προήλθαν από παίχτες του Ολυμπιακού. Πιο συγκεκριμένα ο Μπα στο 42' έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του και ο Τικίνιο στο 44' απάντησε άμεσα διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ. 

Δοκάρι είχε ο ΠΑΟΚ στο 53' με τον Τσιγγάρα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με τριάδα στην άμυνα τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Μπα, με Ρέαμπτσιουκ και Ανδρούτσο σε ρόλο φουλ-μπακ, στο κέντρο δίδυμο τον Εμβιλά με τον Μαντί Καμαρά, στην επίθεση με τον Τικίνιο να τον πλαισιώνουν οι Μασούρας και Αγκιμπού Καμαρά.

Στο 2' μετά από εκτέλεση φάουλ για τον ΠΑΟΚ, οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν από την περιοχή, με τον Κούρτιτς να βρίσκει σουτ, όμως η μπάλα προσέκρουσε σε σώματα, άλλαξε πορεία και έφυγε κόρνερ.  Στο 7' ο Βατσλίκ έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Ίνγκασον. μετά την εκτέλεση κόρνερ ο Ίνγκασον παίρνει την κεφαλιά, με τον Βατσλίκ να πέφτει και να διώχνει πάνω στην γραμμή. Στο 8' πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό, αλλά το σουτ του Ανδρούτσου ήταν άστοχο. Στο 10' καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, ο Μασούρας πίεσε και έκλεψε, έδωσε στον Αγκιμπού, εκείνος στον Μαντί και ο τελευταίος σούταρε με τη μία με το αριστερό, με τη μπάλα να περνάει άουτ. Στο 12' σέντρα του Μασούρα, κεφαλιά του Τικίνιο, πάνω στον Πασχαλάκη. Στο 14' πλασέ του Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Βατσλίκ. Στο 23' σουτ του Ζίβκοβιτς, διώχνει και πάλι σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Κατόπιν ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και η επόμενη φάση ήταν και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. Στο 42' ο ΠΑΟΚ κερδίζει φάουλ σε καλό σημείο, ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπα στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίκτυα της ομάδας του. Άμεση απάντηση του Ολυμπιακού στο 44'.Ο Μαντί Καμαρά σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Τικίνιο με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Σκορ πρώτου ημιχρόνου 1-1 για τις δύο ομάδες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τις δύο ομάδες. με τον Μπουχαλάκη και Λαλά να παίρνουν την θέση των Μπα και Ανδρούτσου. Το δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε λίγο καλύτερα επιθετικά στην αναμέτρηση και στο 52' ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ, η μπάλα είχε κοντράρει και στον Μανωλά, το σουτ του Ζίβκοβιτς. Στο 53' σουτ του Τσιγγάρα η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Ολυμπιακού. Στο 74' σουτ του Ζάμπα έδιωξε και πάλι ο Βατσλίκ.  Στο 76' σέντρα του Καμαρά, ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι κάνει το γύρισμα, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Πασχαλάκη και άουτ. 

Τελικό σκορ 1-1 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναιτωλικό στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την ερχόμενη Τετάρτη.

Κίτρινες: Ζίβκοβιτς, Κούρτιτς, Κρέσπο – Μαντί Καμαρά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (87' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (66' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (66' Μιτρίτσα), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (40' Ζαμπά), Κούρτιτς (87' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπα (46' Μπουχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος (46' Λαλά), Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μασούρας (90' Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (94' Βαλμπουενά), Τικίνιο (87' Ελ Αραμπί).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -9

Ανδρούτσος -5

Παπασταθόπουλος -7

Μανωλάς-7

Μπα -3

Ρέαμπτσιουκ -7

Εμβιλά -6

Μαντί Καμαρά -6

Μασούρας -7

Αγκιμπού Καμαρά -7

Τικίνιο -8


Μπουχαλάκης -6

Λαλά -6

Ελ Αραμπί -

Βαλμπουενά -

Βρουσάι -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου