Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Πρώτη νίκη για το 2022! Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (πρωτάθλημα)

Πρώτη νίκη για το 2022 για τους ερυθρόλευκους! Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και επέστρεψαν στις νίκες μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα (2 για το πρωτάθλημα και 1 για το κύπελλο).

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασαν στην νίκη με γκολ των Μασούρα και Τικίνιο στο 5' και στο 88' αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το σκοπό του, έκανε το καθήκον του και πλέον ακολουθεί μία εβδομάδα με δύο παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά. Το πρώτο κόντρα στον Παναιτωλικό για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου και το δεύτερο κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι όπου θα κριθούν πολλά σε ότι αφορά την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, με τριάδα στην άμυνα τους Παπαδόπουλο, Μανωλά και Μπα, με φουλ-μπακ τους Ανδρούτσο και Ρέαμπτσιουκ, δίδυμο στο κέντρο τους Εμβιλά και Μαντί Καμαρά, στην επίθεση τους Βαλμπουενά, Μασούρα και Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μόλις στο 4' της αναμέτρησης. Ο Παπαδόπουλος έβγαλε γέμισμα, ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να φέρει την μπάλα μπροστά του, με τον Σάλιακα να επιχειρεί να γυρίσει με το κεφάλι την μπάλα προς τον τερματοφύλακά του, με τον Μασούρα να έρχεται από πίσω και να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Στο 35' ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία: Βαλμπουενά, Καμαρά και Ελ Αραμπί έκρυψαν τη μπάλα, ο Μαροκινός φορ πέρασε κάθετα στον Ανδρούτσο, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά άστοχα. Στο 38' νέα καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους, με τη μπάλα να στρώνεται στον Εμβιλά, μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γάλλος μέσος δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννενα με τον Λιάσο να παίρνει την θέση του Σιόντη. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανήκει στον Ολυμπιακό και πιο συγκεκριμένα στο 57', όταν μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Μανωλάς με κεφαλιά στέλνει την μπάλα προς την εστία του Σούλη, όμως ο Σάλιακας πάνω στην γραμμή με το κεφάλι διώχνει. Στο 61' σέντρα του Μασούρα, ο Ελ Αραμπί κινείται προς την μπάλα αλλά δεν μπορεί να κάνει επαφή. Στο 77' ο Βαλμπουενά σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα κόντραρε, ενώ νωρίτερα στην ίδια φάση φάνηκε να ανατρέπεται ο Μασούρας. Στο 84' από τις ελάχιστες φάσεις που απείλησε ο ΠΑΣ Γιάννενα στο παιχνίδι, ήταν το μακρινό σουτ του Καραχάλιου που κατέληξε κόρνερ. Στο 88' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Σέντρα-σουτ από τον Ανδρούτσο, με τον Τικίνιο στην πορεία της μπάλας να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σούλη για το 2-0. Στο 91' σουτ του Καμαρά με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Τελικό σκορ 2-0 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναιτωλικό την Τετάρτη στο ''Γ.Καραϊσκάκης''.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Μπα, Μανωλάς (70’ Λαλά), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (79’ Βρουσάι), Μασούρας (86’ Λόπες), Ελ Αραμπί (70’ Τικίνιο).

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης (46’ Μέντες), Καραχάλιος, Κάργας, Τριάδης (60’ Λώλης), Μπρένερ (80’ Μίνα), Εραμούσπε, Σιόντης (46’ Λιάσος), Οικονομόπουλος (60’ Ρίζος), Στάνκο.


Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -7

Μπα -7

Μανωλάς -7

Αβραάμ Παπδόπουλος -8

Ρέαμπτσιουκ -7

Ανδρούτσος -7

Εμβιλά -8

Καμαρά -7

Βαλμπουενά -7

Μασούρας -8

Ελ Αραμπί -7


Τικίνιο -8

Λαλά -7

Βρουσάι -7

Λόπες -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου