Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Κακή εμφάνιση, αλλά θα πάρει την πρόκριση στο Ναό! Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 2-1 (κύπελλο)

Ο Ολυμπιακός ο οποίος παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στο Αγρίνιο ηττήθηκε με 2-1 από τον Παναιτωλικό για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι ερυθρόλευκοι και πάλι δεν ήταν σε καλή μέρα και είχαν ένα ακόμη ανεπιτυχή αποτέλεσμα μέσα στο 2022. 

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται την άλλη Τετάρτη να κάνει την ανατροπή στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Σκόρερ από τον Ολυμπιακό ο Ελ Αραμπί στο 13', ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Μἐντοσα και Καρέλης στο 60' αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, με τριάδα στην άμυνα τους Μπα, Αβραάμ και Μαγκαλιάνη, στα αμυντικά άκρα τους Καρμπόβνικ και Ανδρούτσο, στο κέντρο τους Σουρλή και Ξενιτίδη, στην επίθεση τους Βρουσάϊ, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Στο 2' πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα για τον Παναιτωλικό. Ο Μεντόσα έβγαλε για τον Ντουάρτε ο οποίος πλάσαρε αλλά ο Ξενιτίδης με προβολή έκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Στο 8' πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί βρέθηκε απέναντι στον Ανέστη, με τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού να βγαίνει έγκαιρα, ενώ στην συνέχεια ανέκοψε προσπάθεια και του Βαλμπουενά. Στο 13' ανοίγει το σκορ για τους ερυθρόλευκους ο Ελ Αραμπί. Ωραία συνεργασία Βαλμπουενά-Ελ Αραμπί. Ο Γάλλος σέντραρε, ο Μαροκινός σκόραρε με προβολή άνοιξε το σκορ. Στο 16' ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί, με τον Ανέστη να αποκρούει ενστικτωδώς. Στο 23' οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Ντουάρτε σούταρε, σημάδεψε το δοκάρι του Κρίστινσον και μετά από φάση διαρκείας ο Μεντόζα σκόραρε με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχή. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και επόμενη φάση ήταν στο 45' όταν το μακρινό σουτ του Μεντόζα μπλόκαρε ο Κρίστινσον.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1.

Ο Ολυμπιακός έκανε τρεις αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τους Τικίνιο, Λόπες και Παπασταθόπουλο να παίρνουν αντίστοιχα την θέση των Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά και Μπα. Στο 51' πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Τικίνιο έκανε ωραίο πλασέ, αλλά ο πορτιέρο του Παναιτωλικού απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 59' ο Βρουσάι στρώνει την μπάλα με το στήθος στον Τικίνιο, με τον βραζιλιάνο να κάνει το μονοκόμματο σουτ, άουτ. Στο 60' ο Παναιτωλικός κάνει την ανατροπή και φτάνει στο 2-1 με τον Καρέλη ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση και με πλασέ νίκησε τον Κρίστινσον. Στο 67' ακυρώθηκε -σωστά-ως οφσάιντ γκολ του Βέργου. Στο 87' κεφαλιά του Τικίνιο, έφυγε μακριά από την εστία του Ανέστη.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή στο ''Γ.Καραϊσκάκης''.

Κίτρινες: Μεστόσα, Βέργος – Παπαδόπουλος

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μπακαδήμας (83' Λούι), Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (88' Περέϊρα), Αντούνες, Μάρτενσον, Μεντόσα (83' Φλόρες), Βέργος, Ντουάρτε, Καρέλης.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Μπαγκαλιάνης, Παπαδόπουλος (77' Λοβέρα), Μπα (46' Παπασταθόπουλος), Ανδρούτσος, Ξενιτίδης, Σουρλής, Καρμπόβνικ (61' Κίτσος), Βρουσάι, Βαλμπουενά (46' Λόπες), Ελ Αραμπί (46' Τικίνιο).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Κρίστινσον -5

Μπαγκαλιάνης -6

Παπαδόπουλος -6

Μπα -5

Ανδρούτσος -5

Ξενιτίδης -7

Σουρλής -6

Καρμπόβνικ -5

Βρουσάι -6

Βαλμπουενά -7

Ελ Αραμπί -8


Παπασταθόπουλος -5

Λόπες -5

Τικίνιο -5

Κίτσος -5

Λοβέρα -5


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -6



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου