Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

OSC Βουδαπέστης-Ολυμπιακός 7-8 (πόλο αντρών,LEN Champions League)

Θρύλος «μαγεία» και στην Ουγγαρία!
Ο Θρύλος με σπουδαία εμφάνιση, πανηγύρισε μια καθοριστική νίκη μέσα στην Ουγγαρία επικρατώντας με 8-7 της Όρβοσι στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του LEN Champions League και έστειλε... μήνυμα ότι θα... επιστρέψει στη Βουδαπέστη, για το Final Six! Με το σπουδαίο διπλό στην έδρα της ισχυρής Ουγγρικής ομάδας η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού παραμένει ακλόνητη στην κορυφή του 1ου ομίλου και με ανάλογες εμφανίσεις κρατάει την τύχη στα χέρια της για να παραμείνει εκεί μέχρι το φινάλε, εξασφαλίζοντας την απευθείας παρουσία στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες μετρούν 5 νίκες και μια ισοπαλία και βρίσκονται στην κορυφή του 1ου ομίλου με 16 βαθμούς (μαζί με την Ζόλνοκ την οποία θα υποδεχθούν σε 3 αγωνιστικές στο Παπαστράτειο, στις 5 Απριλίου).
Ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο! 
Ο Θρύλος ξεκίνησε με μεγάλη συγκέντρωση την αναμέτρηση και με όπλο την εξαιρετική άμυνα, απέκτησε από νωρίς τον έλεγχο. Με την συμπλήρωση των 2 πρώτων λεπτών οι «ερυθρόλευκοι», άνοιξαν το σκορ με σκόρερ τον Ντόσκα ο οποίος  νίκησε τον Μπιζτριτσάνι από την περιφέρεια. Στα μισά του 1ου οκταλέπτου (4:13), ο Θρύλος βρέθηκε με 2-0 μπροστά στο σκορ με τον Μπούσλιε να σκοράρει ένα πολύ όμορφο τέρμα, το οποίο ήταν προϊόν της εξαιρετικής λειτουργίας στην επίθεση. Οι Ούγγροι μείωσαν με τον Ζάλανκι, ωστόσο ο Γιάννης Φουντούλης με δυο διαδοχικά γκολ, το ένα στον παίκτη παραπάνω και το άλλο στην κόντρα, διαμόρφωσε το 1-4 με το οποίο ολοκληρώθηκε η 1η περίοδος!
Διατήρησε το προβάδισμα!
Δυναμική ήταν η εκκίνηση του Ολυμπιακού και στο 2ο οκτάλεπτο με τον Μανώλη Μυλωνάκη να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο +4 διαμορφώνοντας το 1-5 στην κόντρα (6:04). Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-5 με τον Σέμαν όμως στη συνέχεια οι Πειραιώτες διατήρησαν με ευκολία το υπέρ τους προβάδισμα το οποίο αύξησαν εκ νέου με ένα καταπληκτικό γκολ του Κώστα Μουρίκη για το 2-6, (1:31). Ακολούθησε το τέρμα του Μπργκούλιαν (0:22) ο οποίος σημείωσε το 3-6 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.
Πλησίασαν οι Ούγγροι...
Στην 3η περίοδο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η εικόνα του διαφοροποιήθηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγχαν το παιχνίδι αλλά δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα οι Ούγγροι να μειώσουν αρχικά με τον Ζάλανκι σε 4-6, 4:51 πριν την ολοκλήρωση της περιόδου και να πλησιάσουν στο ελάχιστο με τέρμα του Γκορ Νάγκι στην εκπνοή.
Πήρε αυτό που άξιζε!
Δυο λεπτά μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου, οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα καθώς ο Μπάτορι ισοφάρισε για πρώτη φορά σε 6-6 σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω. Το 4-0 σερί των γηπεδούχων σταμάτησε ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με ένα τρομερό γκολ από την περιφέρεια, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον Θρύλο (5:51)! Τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα αποβλήθηκε ο Μανώλης Μυλωνάκης αλλά παρά την σημαντική αυτή απώλεια, οι Πειραιώτες δεν πτοήθηκαν. Ο Γενηδουνιάς με εξαιρετική «λόμπα» πέτυχε το 6-8, 1:25 πριν τη λήξη του αγώνα, οι Ούγγροι μείωσαν με τον Ζάλανκι (0:49) σε 7-8 και το φινάλε ήταν συγκλονιστικό με τον Πάβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Μπάτορι στην τελευταία επίθεση και τον Θρύλο να κρατάει τη σπουδαία νίκη!
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 2-0, 2-2
ΟΡΒΟΣΙ (Μπ. Βίντσε): Μπιζτριτσάνι, Μπργκούλιαν 1, Μπάτορι 1, Νάγκι, Ζάλανκι 3, Κόβατς, Χέγκεντους, Σέμαν 1, Γκορ-Νάγκι 1, Γιούχαζ, Μπoύντσου, Νίκιτς, Μπάραμπας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Μπούσλιε 1, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γιάνοβιτς, Εσπανιόλ, Γαλανόπουλος.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ: «Νομίζω ότι πήραμε μια νίκη που αξίζαμε να την πάρουμε. Αγωνιστήκαμε τέλεια στα δυο πρώτα οκτάλεπτα σε άμυνα και επίθεση. Στο δεύτερο μέρος ήταν σίγουρο ότι θα μας πιέσουν οι Ούγγροι πράγμα που έκαναν και εμείς υποπέσαμε σε πολλά λάθη, τα οποία θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε στα επόμενα παιχνίδια. Ωστόσο η καλύτερη ομάδα ήμασταν εμείς και δίκαια πήραμε τη νίκη, έστω και πιο δύσκολα από ότι μπορούσαμε. Ο Ολυμπιακός παίζει καλό πόλο, όλοι το αποδέχονται και θαυμάζουν τον τρόπο που αγωνίζομασε. Σίγουρα και όλοι θέλουν να φτάσουν στη Βουδαπέστη, εμείς είμαστε πια πολύ κοντά και νομίζω ότι θα καταφέρουμε για δεύτερη σερί χρονιά να είμαστε στο Final Six πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό!»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΗΔΟΥΝΙΑΣ: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, την χρειαζόμασταν για να μείνουμε στην κορυφή και να μείνουμε στους τελευταίους αγώνες στην κορυφή του μίλου. Ξεκινήσαμε παρα πολύ καλά, στο δεύτερο ημίχρονο χαλαρώσαμε λίγο σφύριζαν και έδρα οι διαιτητές αλλά στο τέλος φάνηκε ότι είμαστε η καλύτεροι ομάδα. Είχαμε περισσότερες λύσεις και πήραμε τη νίκη που την θέλαμε πάρα πολύ. Με αυτή τη νίκη μπορώ να πώ οτι στα επόμενα δυο παιχνίδια με Σπαντάου και Νις είναι 6 βαθμοί που πρέπει να τους πάρουμε και από κει και πέρα θα θελήσουμε να κρατήσουμε την πρωτιά στον όμιλο».

Πηγή: osfp.gr


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου