Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Θρυλική νίκη! Αστερίξ Μπέβερεν-Ολυμπιακός 2-3 (βόλεϊ γυναικών,Challenge Cup)

«Που δώσαν θριάμβους σαν παραμύθια»!
Μια ακόμα τεράστια νίκη πανηγύρισε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού που πέρασε νικηφόρα με 3-2 σετ από την έδρα της Αστερίξ Μπέβερεν και συνέχισε ιδανικά την ευρωπαϊκή της πορεία στο Challenge Cup, αποκτώντας προβάδισμα για πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης! Οι «ερυθρόλευκες» έχοντας τη συμπαράσταση 60 περίπου οπαδών τους από το σύνδεσμο της Θύρας 7 Βρυξελλών, της Ολλανδίας και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη, την 5η σε ισάριθμα ματς στο Challenge Cup. Παρά την κούραση από τα συνεχή παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Θρύλος συγκλόνισε ξανά με την νέα του προσπάθεια και τον χαρακτήρα που έδειξε στο ματς επιστρέφοντας από το 2-1 όπου βρέθηκε να χάνει και παίρνοντας τη νίκη στο τάι μπρέικ! Πλέον στον επαναληπτικό στο Ρέντη την Τετάρτη 8 Μαρτίου ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα για πρόκριση στους «4»  και μαζί με τον κόσμο του, τις περισσότερες πιθανότητες για να πετύχει!
Τα σετ: 22-25 (29’), 25-11 (20’), 25-19 (26’), 20-25 (27’), 12-15 (16')
ΑΣΤΕΡΙΞ (Βαν Ντε Μπρόεκ): Μπιεμπό 8 (6/11 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χέρμποτς 19 (18/52 επ, 1 άσσος, 65% υπ - 18% άριστες), Λέμενς 12 (7/11 επ, 5 μπλοκ), Βαν Βερμάετ 11 (4/16 επ, 5 άσσοι, 2 μπλοκ), Ντε Χοντ 8 (6/21 επ, 2 άσσοι), Βαν Γκέστελ 12 (9/30 επ 3 μπλοκ, 50% υπ - 25% άριστες) / Ρούτσαρτ (λ, 56% υπ - 14% άριστες), Ντε Ταντ (λ), Κόπιν 1 (άσσος), Στραγκιέ, Σμιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 5 (3/15 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 10 (7/19 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 47% υπ - 25% άριστες), Μαλασάι 11 (11/22 επ, 47% υπ - 24% άριστες), Λαμπρούση 11 (4/9 επ, 4 άσσοι, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 7 (5/8 επ, 2 άσσοι), Χίπε 20 (18/49 επ, 2 άσσοι) / Κονόμι (λ, 50% υπ - 31% άριστες), Βλαχάκη 1 (1/2 επ), Τσίμα 3 (2/5 επ, 1 μπλοκ, 55% υπ - 9% άριστες), Τέζα, Εμμανουηλίδου.

ΜΠΡΑΝΚΟ ΚΟΒΑΤΣΕΒΙΤΣ: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, ένα καλό αποτέλεσμα για τον επαναληπτικό στην έδρα μας. Στα τελευταία τρία ματς, στο κύπελλο με την Κηφισιά, με τον Παναθηναϊκός και απόψε, δεν παίξαμε το ίδιο καλά όπως κάνουμε συνήθως. Κάνουμε αρκετά κάθη σε όλους τους τομείς του ματς. Προφανώς τα κορίτσια είναι κουρασμένα από τα συνεχόμενα ματς και τα ταξίδια που κάνουμε συνεχώς τον τελευταίο καιρό. Αλλά, τους αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια γιατί βρήκα την δύναμη και σε σημεία που ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα, τις στιγμές που ο αντίπαλος έπαιζε πολύ καλό βόλεϊ, είχαν τον τρόπο να κάνουν το παιχνίδι τους και να πάρουν τη νίκη. Και φυσικά με τη βοήθεια των οπαδών μας, οι οποίοι μας στήριξαν καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, όχι μόνο στα σημεία που ήταν δύσκολα τα πράγματα, και χωρίς αυτούς η νίκη θα ήταν απίθανο να έρθει!»
ΑΡΕΤΑ ΚΟΝΟΜΗ: «Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Έπαιζαν στην έδρα τους και θα προσπαθούσαν για κάθε μπάλα. Μας δυσκολέψανε πάρα πολύ σήμερα. Όμως αυτά τα παιχνίδια πλέον είναι καθαρά θέμα ψυχολογία. Ήταν μεγάλη ανατροπή για μας. Είμαστε ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα. Θα θέλαμε να παίρναμε το ματς με άλλο σκορ, αλλά κρατάμε τη νίκη και προχωράμε βλέποντας το δεύτερο παιχνίδι. Συνεχίζουμε την καλή πορεία μας στην Ευρώπη. Και μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια και στο κύπελλο Ελλάδας. Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, από την καρδιά μας. Υπήρχε μια ατμόσφαιρα τρομερή και μας έδωσαν ώθηση για το κάτι παραπάνω».

ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: «Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά αυτή την προσπάθεια, αλλά κάναμε πάρα πολλά λάθη στα επόμενα δύο σετ. Προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε σιγά-σιγά, πόντο-πόντο για να καλύψουμε τη διαφορά. Είναι μια ομάδα, η ομάδα που παίξαμε σήμερα, αλλά το θέλαμε πολύ περισσότερο, τα καταφέραμε και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Θέλουμε πολύ να γίνει το ίδιο και στο Ρέντη, στο σπίτι μας, να πάρουμε τη νίκη και εκεί για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση.
Για τον κόσμο, η κεντρική του Θρύλου τόνισε: «Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους που ήρθαν και μας στήριξαν. Είναι πολύ σημαντικό σε παιχνίδι εκτός έδρας να έρχονται οπαδοί του Ολυμπιακού και να μας στηρίζουν. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και θα θέλαμε να μας στηρίξετε και το Ρέντη».


Πηγή: osfp.gr


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου