Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Σήμερα ήταν Θρύλος! Ολυμπιακός-Ηρακλής 3-0 (πρωτάθλημα)


Ο Ολυμπιακός μετά από αρκετό καιρό συνδύασε το αποτέλεσμα με μια πολύ καλή εμφάνιση,επικρατώντας του Ηρακλή με 3-0 και φτάνοντας έτσι τις 800 νίκες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σκόρερ του Ολυμπιακού οι Βιάνα,Ελιονούσι και Φορτούνης. MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Φορτούνης,ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Σεμπά,που χόρεψε σάμπα τους παίχτες του Ηρακλή,ενώ από δική του ασίστ μπήκε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού.
Ο Μπέντο πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια,ενώ επέστρεψε ο Μποτία με τον Βιάνα στο κέντρο της άμυνας,με τους Ντε λα Μπέγια και Φιγκέιρας να συμπληρώνουν την αμυντική τετράδα. Ο Ρομάο ήταν ο αντί-Μιλιβόγιεβιτς,ο Μάρτινς οκτάρι και στα άκρα ξεκίνησαν ο Σεμπά με τον Ελιονούσι, ο οποίος και επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, Δεκάρι ήταν ο Φορτούνης με μοναδικό προωθημένο τον Ιντέγιε,που έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες για γκολ.
Ο Ολυμπιακός άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ μόλις στο 97'' με την κεφαλιά του Βιάνα, μετά το κόρνερ του Σεμπά! Μάλιστα, η φάση ξεκίνησε από την επιμονή του Σεμπά, ο οποίος πίεσε τον Αργυρόπουλο και κέρδισε το κόρνερ. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και ο Ολυμπιακός είχε όλο και όλο ένα μακρινό σουτ με τον Σεμπά. Από το 35' οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν και πάλι ρυθμό και εν τέλει κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Ελιονούσι,ύστερα από σέντρα του Φιγκέιρας στο 42΄. Τέλος ημιχρόνου και 2-0 για τους Πειραιώτες.
Δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία με τον Σεμπά στο 49',τελικά στο 56' ήρθε και το τρίτο γκολ ύστερα από μια φάση διαρκείας και εκτελεστή τον Φορτούνη. Ο Ηρακλής είχε δύο καλές ευκαιρίες με τους Περόνε στο 62΄ και στο 69',όπου έδιωξε ο Μποτία,αλλά πλην αυτών των δύο φάσεων δεν απείλησε άλλο την ερυθρόλευκη εστία.
Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο τέρμα, ωστόσο σπατάλησε δύο πολύ καλές στιγμές. Στο 76', ο Σεμπά έκανε άλλη μία εξαιρετική ενέργεια, σούταρε και ο Χουάντερσον μπλόκαρε, ενώ ο Ιντέγιε έχασε μια κλασική ευκαιρία για γκολ στο 77'.
Τελικό σκορ 3-0 και πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Ο διαιτητής Κιοτζένης δεν έκανε το μεγάλο λάθος,αλλά έβγαλε μια κίτρινη κάρτα για.....καθυστέρηση στο 90΄ στον Φιγκέιρας,που μόνο γέλια προκαλεί.


Βαθμολογία παιχτών:

Καπίνο -7
Φιγκέιρας -8
Μποτία -7
Βιάνα -8
Ντε λα Μπέγια -7
Ρομάο -7
Μάρτινς -7
Σεμπά -9
Ελιονούσι -8
Φορτούνης -9
Ιντέγιε -6

Ανδρότσους -6
Μανθάτης -7
Μάριν -7

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (ΕΠΣ Ξάνθης)
Βοηθοί: Γεώργιος Λάζαρης (ΕΠΣ Καβάλας), Δημήτριος Τζαφόλιας (ΕΠΣ Αν. Αττικής)

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς (60' Ανδρούτσος), Φορτούνης (78' Μαρίν), Ελιουνούσι (72' Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε.
Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος (80' Κυνηγόπουλος), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Αγγελόπουλος (61' Πασάς), Αργυρόπουλος, Μοντέιρο, Κούρος, Περόνε (68' Μπαστακός).

Γκολ: 2' Βιάνα, 42' Ελιουνούσι, 56' Φορτούνης / -

Κάρτες: 27' Μαρτίνς, 33' Φορτούνης, 90' Φιγκέιρας / 21' Στάμου


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου