Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Η άθλια διαιτησία στην Πάντοβα στέρησε την νίκη του Ολυμπιακού!Πάντοβα-Ολυμπιακός 10-10 (πόλο γυναικών,LEN Euroleague)


Τι άλλο να έκαναν οι "ερυθρόλευκες"; Με όσα συνέβησαν στο τελευταίο οκτάλεπτο της αναμέτρησης με την Πάντοβα δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Με τόσα πολλά σφυρίγματα που αποτελούν πρόκληση! Με αποφάσεις που ξεπερνούν τα όρια του λάθους. Σε όλες τις φάσεις που έκανε επίθεση ο Ολυμπιακός μετά το 6-10, δηλαδή στα τελευταία 6 λεπτά του ματς, πάντα κάτι ανακάλυπταν οι διαιτητές. Συνεχόμενα επιθετικά φάουλ, όχι ένα και δύο αλλά 7! Ναι καλά διαβάσατε! Επτά επιθετικά φάουλ εις βάρος των πρωταθλητριών Ελλάδας. Μέσα σε μια περίοδο. Και να ήταν μόνο αυτά... Στο τελευταίο λεπτό, στη φάση που καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της ιταλικής ομάδας, υπάρχει βούλιαγμα από την παίκτρια της Πάντοβα που κέρδισε την παράβαση, ενώ οι κοπέλες του Ολυμπιακού είχαν βγάλει την άμυνα. Στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού πάλι απόφαση εις βάρος του. Με την κατοχή της μπάλας να περνάει στην ιταλική ομάδα, που κατάφερε να ξανασκοράρει στα 13 δευτερόλεπτα. Και μέσα σε όλα αυτά είχαμε την αποβολή και του Χάρη Παυλίδη και του Γιώργου Κατσούλη, του προπονητή και του βοηθού του από τον πάγκο στις δύο αυτές φάσεις, με αποτέλεσμα να στερηθεί ο Ολυμπιακός τον προπονητή αλλά και τον βοηθό του απο τον πάγκο του, στην κρίσιμη ρεβάνς. Για να φτάσουμε στην τελευταία επίθεση του ματς, διάρκειας 13 δευτερολέπτων που είχε ο Ολυμπιακός. Αποβολή σε παίκτρια της ιταλικής ομάδας, κάτι που θα σήμαινε, πώς θα έπρεπε να σταματήσει ο χρόνος. Το χρονόμετρο, όμως, συνέχισε να κυλάει, ο χρόνος δεν πάγωσε όταν καταλογίστηκε η παράβαση για τις γηπεδούχες και οι "ερυθρόλευκες" δεν πρόλαβαν να κάνουν ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις, όπως θα μπορούσαν. Όταν αυτό συμβαίνει επανειλημμένως, τότε δεν είναι απλά λάθος. Δεν γίνονται τυχαία τόσα πολλά μέσα σε μια περίοδο. Κάτι που επέτρεψε στην Πάντοβα να σκοράρει 5 γκολ, όσα δηλαδή είχε σημειώσει στα τρία προηγούμενα συνολικά. Μήπως τελικά δεν θέλουν τον Ολυμπιακό; Μήπως ψάχνουν τρόπο για να σταματήσουν την πορεία αυτής της ομάδας στη LEN Euroleague. Αλλά δυστυχώς για όλους αυτούς υπάρχει η ρεβάνς στο Παπαστράτειο, στις 11 Μαρτίου. Και εκεί ο Ολυμπιακός με τον κόσμο στο πλευρό του, θα κάνει αυτό που πρέπει. Θα πάρει τη νίκη και την πρόκριση για το Final-4 για να μπορέσει να διεκδικήσει την επιστροφή του στην κορυφή της Ευρώπης.Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού αναδείχθηκε ισόπαλη 10-10 με την Πάντοβα στον πρώτο προημιτελικό που διεξήχθη στην Ιταλία και η πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας θα κριθεί στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου στο Παπαστράτειο. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη είχε τον έλεγχο και το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του ματς, με εξαίρεση την τελευταία περίοδο και θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη αφού βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 6-10, 6 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα και με 8-10 στα τελευταία 35 δευτερόλεπτα . Οι Ιταλίδες αντέδρασαν και προσπάθησαν να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Έτσι έτρεξαν ένα σερί 4-0 και με το επιμέρους 5-1 της τελευταίας περιόδου ισοφάρισαν σε 10-10, σκοράροντας 13’’ πριν τη λήξη.
Είχε τον έλεγχο από την αρχή…
O Θρύλος ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ της Μπιανκόνι και της Έμολο. Στη συνέχεια ισοφάρισαν οι Ιταλίδες με σκόρερ της Κιερόλο και Ντάριο αλλά η Ρομπέρτα Μπιανκόνι 46’’ πριν το φινάλε της περιόδου, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό της τέρμα δίνοντας ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό για το επιμέρους υπέρ του 3-2! Στη 2η περίοδο ο Θρύλος κυριάρχησε απόλυτα, παρά το γεγονός ότι η Πάντοβα ισοφάρισε με την Γκαλάρντι σε 3-3. Η συνέχεια άνηκε εξ’ ολοκλήρου στις «ερυθρόλευκες» που με τρία διαδοχικά γκολ από την Ελευθερία Πλευρίτου, την Ρομπέρτα Μπιανκόνι και την Βάσω Πλευρίτου, διαμόρφωσαν το επιμέρους 3-1 της περιόδου και πήγαν μπροστά στο σκορ με 6-3 στην ανάπαυλα! Στο 3ο οκτάλεπτο διατηρήθηκε ο ίδιος υψηλός ρυθμός με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς. Η Μπαρζόν μείωσε σε 4-6, όμως η Ελευθερία Πλευρίτου απάντησε άμεσα με γκολ από τη θέση 2 για το 4-7.  Ακολούθησε το τέρμα της Μ. Σαβιόλι με το οποίο μείωσε η Πάντοβα, αλλά η Βασιλική Πλευρίτου με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα διατήρησε τη διαφορά στο +3 υπέρ του Ολυμπιακού πετυχαίνοντας το 5-8! Στη συνέχεια η αρχηγός του Θρύλου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη διεύρυνε για πρώτη φορά το προβάδισμα στα 4 γκολ σκοράροντας, 1:13 πριν τη λήξη της περιόδου για το 5-9!
Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός υπέστη μπλακ άουτ και δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα. Η Σμιτ έγραψε το 6-10, αλλά ακολούθησαν τέσσερα αναπάντητα τέρματα των Ιταλίδων. Με πέναλτι της Μ. Σαβιόλι 35’’ πριν το φινάλε και ένα γκολ της ίδιας στην κόντρα στα 13’’ η Πάντοβα ισοφάρισε σε 10-10. Στα 13'' πριν το φινάλε αποβλήθηκε ο Χάρης Παυλίδης ενώ νωρίτερα, στα 35'' είχε αποβληθεί ο βοηθός του Γιώργος Κατσούλης.
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-3, 2-3, 5-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη1, Αβραμίδου, Ασημάκη, Μ. Πλευρίτου, Έμολο 1, Β. Πλευρίτου 2, Μπιανκόνι 3, Σμιτ 1, Σταματοπούλου.
Ο προπονητής του Θρύλου Χάρης Παυλίτης τόνισε μετά το ματς στο osfp.gr: <<Έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί περιμέναμε ότι στο τελευταίο 8πτο θα εξελιχθούν τα πράγματα κάπως έτσι αλλά δεν αντιδράσαμε όπως πρέπει. Η τραγική διαιτησία δεν είναι άλλοθι. Αυτή η ομάδα δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα,πρέπει να κερδίζει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ακόμα και με κόντρα διαιτησία. Αναλαμβάνω την ευθύνη για το αποτέλεσμα,(γιατί η εμφάνιση τουλάχιστον στα 3 οκτάλεπτα ήταν φανταστική) και υπόσχομαι ότι θα είμαστε στο Final 4!>>

Πηγή: osfp.gr


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου