Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Εκτός Final 8 ο Ολυμπιακός! Ολυμπιακός-Νόβι Μπέογκραντ 12-12 (πόλο αντρών, Champions League)

 

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής του Champions League στον Πειραιά, ανάμεσα στην ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού και τη διοργανώτρια του Final-8 και εκ των φαβορί, Νόβι Μπέογκραντ. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, αφού με γκολ του Γενηδουνιά στα 48 δευτερόλεπτα έκαναν το 12-11, ισοφαρίστηκαν σε «νεκρό» χρόνο (0:00) από τη σερβική ομάδα, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται 12-12 στο Παπαστράτειο. Σε ένα σκληρό και αμφίρροπο ματς, με ανατροπές σε όλη τη διάρκεια, ο Θρύλος στάθηκε άτυχος και δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Νόβι. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν ο Γενηδουνιάς, με τέσσερα τέρματα.

Στα μέσα του πρώτο οκτάλεπτου (4:50), ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω (0-1) από την Νόβι Μπέογκραντ, όμως αντέδρασε, ισοφάρισε με τον Γενηδουνιά (2:02) και στη συνέχεια, προσπέρασε με 2-1, με ωραίο γκολ του Γκίλλα από την περιφέρεια (1:12). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κράτησαν το προβάδισμα τους, δέχθηκαν δύο τέρματα από τη σερβική ομάδα και «έκλεισαν» την πρώτη περίοδο με σκορ 3-2. Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκτάλεπτου (7:31), οι Σέρβοι ανέβασαν τη διαφορά στο +2 (2-4), αλλά ο Φιλίποβιτς μείωσε σε 4-3, στο 6:12. Η Νόβι Μπέογκραντ απάντησε εκ νέου και έφτασε στο +3 (3-6), αλλά ο Γενηδουνιάς μείωσε σε 6-4 (2:31). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αυτό το σκορ, με τον Ολυμπιακό να δέχεται έξι τέρματα, πέντε στον παίκτη λιγότερο και ένα από εκτέλεση πέναλτι, ενώ είχε 3/11 στον παίκτη παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός «μπήκε» δυνατά στο τρίτο οκτάλεπτο, αφού με γκολ του Δερβίση στο 7:30, μείωσε σε 6-5, ενώ ο Μουρίκης (6:42) ισοφάρισε σε 6-6! Ο Θρύλος συνέχισε την αντεπίθεση του, με τον Γενηδουνιά να κάνει το 7-6, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι! Ο Στρ. Ράσοβιτς ισοφάρισε στο 4:38 για τη σερβική ομάδα, όμως ο Φιλίποβιτς δήλωσε ξανά «παρών» και έκανε το 8-7 για τον Ολυμπιακό! Ο Μαρτίνοβιτς ισοφάρισε (8-8) εκ νέου για την Νόβι, ο Δερβίσης «μίλησε» ξανά, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, για το 9-8, με το τρίτο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται με ισοπαλία (9-9). Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η Νόβι ξεκίνησε καλύτερα και πέρασε μπροστά με 10-9, με τον Ντράσοβιτς, όμως ο Φουντούλης, με το πρώτο του προσωπικό γκολ, ισοφάρισε σε 10-10 για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου. Ο Θρύλος βρέθηκε ξανά πίσω, με 11-10, αλλά ο Φουντούλης ισοφάρισε σε 11-11, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 4:22. Ο Ολυμπιακός κρατούσε γερά τη νίκη στα χέρια του, αφού με γκολ του Γενηδουνιά στα 48 δευτερόλεπτα, πέρασε μπροστά με 12-11, αλλά σε «νεκρό» χρόνο (0:00) ισοφαρίστηκε από τον Στρ. Ράσοβιτς και το σκορ έληξε 12-12.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 5-3, 3-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς

Νόβι Μπέογκραντ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Γκ. Πιέτλοβιτς, Στρ. Ράσοβιτς 5, Τόμιτς, Σουσιασβίλι, Ντ. Πιέτλοβιτς 2, Γκόγκοβ, Γιάκσιτς, Πέρκοβιτς, Μαρτίνοβιτς 1, Ντράσοβιτς 2, Β. Ράσοβιτς 2, Φερνάντες

Δηλώσεις:

Θοδωρής Βλάχος: «Δυνατό παιχνίδι, δεν ξεκινήσαμε καλά, δεν μπήκαμε όπως έπρεπε να μπούμε. Προσπαθήσαμε στο τέλος να κάνουμε κάτι καλύτερο, να πάρουμε τη νίκη, την είχαμε στα χέρια μας, αλλά στο τελευταίο δευτερόλεπτα δεχθήκαμε γκολ. Σε ένα δευτερόλεπτο δεχθήκαμε γκολ, είναι και λάθος και της γραμματείας, αλλά και δικό μας, γιατί ο παίκτης έμεινε μόνος του. Ένα παιχνίδι, το οποίο θέλαμε να το κερδίσουμε, για θέμα γοήτρου και για να διατηρήσουμε ελπίδες για πρόκριση. Κοιτάμε τη συνέχεια, το πρωτάθλημα».

Γιώργος Δερβίσης: «Η Νόβι Μπέογκραντ σήμερα ήταν ανταγωνιστική, το έδειξε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, που ισοφάρισε. Εμείς θέλαμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε τη νίκη, δυστυχώς σταθήκαμε άτυχοι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εκείνο το δευτερόλεπτο ήταν για εμάς ένα κενό σημείο και ισοφαριστήκαμε. Είμαστε πολύ λυπημένοι με αυτό το αποτέλεσμα, γιατί θέλαμε τη νίκη».


Πηγή: osfp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου