Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Τι ισχύει στις πιθανές ισοβαθμίες Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Φοίνικα στο βόλεϊ αντρών!

Το πρωτάθλημα της Volley League φτάνει στο τέλος του, καθώς έχουν απομείνει μόλις δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του. Τρεις ομάδες ελπίζουν για το πρωτάθλημα Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου, με τους πράσινους να έχουν το πλεονέκτημα στα μέχρι τώρα δεδομένα, ενώ το πρωτάθλημα θα κριθεί κατά πάσα πιθανότητα από τον αγώνα της Μεγάλης Πέμπτης στο Ρέντη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Δείτε αναλυτικά τα σενάρια:

Ο Ολυμπιακός περιμένει και το «δώρο» από τον αδιάφορο Φοίνικα

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό τα πράγματα μετά τον βαθμό που έχασε στην Πυλαία από τον αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΟΚ, έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς πλέον δεν εξαρτάται ούτε αυτός από τα δικά του αποτελέσματα. Από τον εαυτό του θα εξαρτάται μόνο αν κερδίσει με 3-0 τον Παναθηναϊκό και η διαφορά στους πόντους να είναι πάνω από 26 που ήταν στο πρώτο παιχνίδι τους στον Άγιο Θωμά. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς οι «πράσινοι» είχαν καταφέρει να πάρουν σετ με 25-11.

Αν δεν μπορέσει να το κάνει αυτό, θα πρέπει να πάρει το τρίποντο ή ακόμα και το δίποντο και να περιμένει ο Φοίνικας να κόψει βαθμούς από τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική. Με τρίποντο θα θέλει οι Συριανοί να πάρουν δύο σετ, με δίποντο θα θέλει οι νησιώτες να κερδίσουν με 3-0 ή 3-1. 

Παναθηναϊκός: Κρατάει την τύχη στα χέρια του

Πάμε στον Παναθηναϊκό που πραγματικά κρατάει την τύχη στα χέρια του. Αρχικά αν την Μεγάλη Πέμπτη κερδίσει είτε με τρίποντο, είτε ακόμα και με δίποντο, όλα τελειώνουν. Αν πάλι χάσει στο Ρέντη με 3-0 ή 3-1 (και δεν ξεπεραστούν στην πρώτη περίπτωση οι 26 πόντοι διαφορά), θα θέλει ένα 3-0 ή και 3-1 με τον Φοίνικα στον Άγιο Θωμά για να κατακτήσει τον τίτλο. Έναν τίτλο όμως που η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μπορεί να πάρει ακόμα και με δύο ήττες με 3-2. Αν γίνει αυτό θα φτάσει τους 33 βαθμούς, τόσους όσους μπορεί να φτάσει και ο Ολυμπιακός, αλλά με δεδομένο το ότι μετράνε τα αποτελέσματα των δύο ομάδων στην Β' φάση, το πρωτάθλημα θα βαφτεί «πράσινο».

Ο Φοίνικας θέλει θαύμα και δεν του φτάνει

Και θέλει ένα θαύμα, καθώς ακόμα και να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στη Σύρο και τον Παναθηναϊκό στον Άγιο Θωμά δεν του φτάνει. Και δεν του φτάνει γιατί με 2 τρίποντα θα φτάσει τους 32 βαθμούς. Και να χάσει και μέσα στο Ρέντη ο Παναθηναϊκός θα μείνει στους 31, όμως ο Ολυμπιακός παίζει τελευταία αγωνιστική με Κηφισιά και είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίρνουν οι ερυθρόλευκοι τίτλο με νίκη στο Ζηρίνειο και να μην την πάρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου