Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Του έκλεψαν την νίκη, αλλά δεν θα του κλέψουν και την πρόκριση! ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0 (κύπελλο)

Η ''εξυγίανση'' έκανε και πάλι την βρώμικη δουλειά της και στέρησε από τον Ολυμπιακό την νίκη στην Τούμπα, καθώς ακύρωσε καθαρό γκολ του Μασούρα, αλλά στο κατάμεστο ''Γ. Καραϊσκάκης'', η ομάδα της ''εξυγίανσης'' δεν γλυτώνει.

Κωμικοτραγικοί οι Τσιφί και Φάμπρι, καθώς εκτός από το καθαρό γκολ του Μασούρα, δεν είδαν την πεντακάθαρη κόκκινη του Άκπομ σε φάουλ πάνω στον Μανωλά.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον ΠΑΟΚ, με τους ερυθρόλευκους να δείχνουν βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά έχοντας και πάλι ένα μικρό πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον ημιτελικό με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με Παπασταθόπουλο και Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ και Λαλά στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο την τριάδα των Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά, στα εξτρέμ τον Μασούρα και τον Ροντρίγκες, στην επίθεση τον Τικίνιο.

Στο 1' πρώτη καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση. Βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε τη σέντρα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Μασούρα να κοντρολάρει αλλά τη στιγμή που πήγε να κάνει το πλασέ τον πρόλαβε ο Πασχαλάκης και μάζεψε την μπάλα. Στο 10' και πάλι ο Ροντρίγκες από τα δεξιά, μετά από πάσα του Λαλά, βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μασούρα να πετάγεται και να πετυχαίνει το γκολ, αλλά η ''εξυγίανση'' έκανε και πάλι της δουλειά της, καθώς ακύρωσε κανονικό γκολ.  Στο 32' πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς κέρδισε κόντρα και μπήκε στην περιοχή κάνοντας το σουτ, με τον Βατσλίκ να σώζει την εστία του Ολυμπιακού, διώχνοντας με το δεξί χέρι. Στο 36' εκτέλεση κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, κεφαλιά του Άκπομ η μπάλα για λίγο άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τις ομάδες ισόπαλες στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 60' μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς η μπάλα κοντράρει στον Ροντρίγκες, η μπάλα φτάνει στον Ζίβκοβιτς ο οποίος έκανε σουτ από την μικρή περιοχή με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 64' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα, η μπάλα απομακρύνεται με τον Καμαρά να κάνει απευθείας το σουτ, άουτ. Στο 66' σουτ του Μπίσεσβαρ η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 69' φάουλ του Μπουχαλάκη η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Στο 74′ μονοκόματο σουτ του Μπίσεσβαρ, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τελικό σκορ 0-0 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους, ο επαναληπτικός στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την ερχόμενη Τετάρτη.

Κίτρινες: Ακπομ, Κρέσπο, Αουγκούστο – Μανωλάς, Λαλά, Παπασταθόπουλος

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Σίντλεϊ, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (66' Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (79' Ολιβέϊρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Λαλά, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (87' Κούντε), Ροντρίγκες (79' Καρβάλιο), Μασούρας (93' Βρουσάι), Τικίνιο (79' Ελ Αραμπί).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -7

Λαλά -8

Μανωλάς -7

Παπασταθόπουλος -7

Ρέαμπτσιουκ -7

Εμβιλά -6

Μπουχαλάκης -6

Μαντί Καμαρά -5

Μασούρας -7

Γκάρι Ροντρίγκες -7

Τικίνιο -5


Καρβάλιο -5

Ελ Αραμπί -5

Κούντε -

Βρουσάι -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου