Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Μπαρτζώκας: «Κάθε παιχνίδι καθορίζεται από διαφορετικούς παράγοντες»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μονακό με 83-87, έκανε το 2-1 στην σειρά και πλέον απέχει μία νίκη από το Final 4. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στις συνθήκες του αγώνα της Παρασκευής απέναντι στην Μονακό, αλλά και την αγωνιστική και πνευματική ετοιμότητα της ομάδας του,

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την επιβάρυνση από το Game 3 με την Μονακό:

«Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια επιβάρυνση, η ένταση στην οποία παίχθηκε χτες το παιχνίδι ήταν πολύ μεγάλη, αλλά έχουν δουλέψει όλη την χρονιά για να είναι έτοιμο το σώμα τους για τέτοιου  είδους παιχνίδια. Και φυσικά το ίδιο σενάριο υπάρχει και για την αντίπαλη ομάδα, η οποία έπαιξε και αυτή με μεγάλη ένταση χτες. Επειδή το μυαλό οδηγεί το σώμα, είναι θέμα ετοιμότητας του μυαλού. Πάντα σε αυτές τις σειρές που κρίνουν μεγάλους στόχους, αν το μυαλό μας είναι όπως πρέπει, μέσα στο κεφάλι μας, το σώμα θα ανταποκριθεί σε αυτό».

Για την κατάσταση της ομάδας:

«Σε όλες τις ομάδες συμβαίνει αυτό. Το μπάσκετ έχει αλλάξει. Ήδη έχουμε παίξει πάνω από 60 παιχνίδια και έχουμε μπροστά μας δύο μήνες. Οι προπονητές απαιτούμε πάντα συγκέντρωση και ετοιμότητα, αλλά δεν είναι εύκολο Αυτό. Πολλές φορές οι ομάδες, ειδικά μετά μία μεγάλη νίκη, χαλαρώνουν και το πληρώνουν άμεσα, ότι ταλέντο και αν έχουν. Τώρα δεν είναι όμως ώρα σε καμιά περίπτωση να πεις ότι κάναμε αυτή την νίκη και πάμε να γυρίσουμε στον Πειραιά, γιατί εκεί έχουμε το 5ο παιχνίδι. Είναι εντελώς λάθος προσέγγιση και με τους παίκτες μιλήσαμε γι αυτό. Το παιχνίδι που πρέπει να ασχολούμαστε μόνο και αποκλειστικά, είναι το αυριανό».

Για το επερχόμενο παιχνίδι:

«Όπως έχετε δει μέχρι τώρα, κάθε παιχνίδι καθορίζεται από διαφορετικούς παράγοντες. Το πρώτο παίχτηκε με πολλή σκληρή άμυνα και πήγε σε χαμηλό σκορ. Το δεύτερο πήγε σε υψηλό σκορ, με πολλούς πόντους από iso. Χτες και οι δύο ομάδες σκόραραν αρκετά. Παιχνίδι με μεγάλη ένταση αμυντική, αλλά είχε υψηλό σκορ. Όπως ξέρετε πάντα παίζει ρόλο το πώς σφυρίζουν οι διαιτητές. Η φυσιογνωμία ενός παιχνιδιού καθορίζεται και από αυτούς. Εμείς πρέπει να μην δώσουμε την μπάλα στα χέρια τους. Στην πίεση που ασκούν σε όλο το γήπεδο, με πολύ καλούς αμυντικούς πάνω στην μπάλα, πρέπει να σετάρουμε το παιχνίδι μας, γιατί όταν το έχουμε αυτό σκοράρουμε. Λίγο να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας και να μην πάμε σε βιαστικές επιθέσεις, να παίρνουμε καλές αποφάσεις, όσον αφορά την άμυνα».

Στις αλλαγές στο παιχνίδι της ομάδας:

«Είναι πολύ δύσκολο να προετοιμάσεις κάτι και να έχεις μισή προπόνηση για να το κάνεις πράξη. Και οι δύο ομάδες έχουν μια γνωστή φυσιογνωμία όλο τον χρόνο. Το αν προσθέσεις 1-2 plays ή ένα διαφορετικό formation, προφανώς το κάνουν και οι δύο ομάδες, όμως δεν δίνει τόσο σημαντικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι. Ήθελα να έχουμε κάθε φορά τουλάχιστον δύο χειριστές, τρία γκαρντ, επειδή βάζουν μεγάλη πίεση στην μπάλα. Αυτό σου παίρνει κάποια πράγματα, σου δίνει κάποια άλλα. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές και αυτοί μεταφράζουν τι σκεφτόμαστε θετικά ή αρνητικά».

Στην πίεση της Μονακό πάνω στην μπάλα και την πνευματική ετοιμότητα των παικτών του:

«Η αλήθεια είναι ότι πιέζουν πάρα πολύ την μπάλα σε όλο το γήπεδο, αλλάζουν πολλούς παίκτες πάνω στους χειριστές και δημιουργούς μας και κάνουν πολύ καλή δουλειά, πρέπει να τους δώσουμε credit σε αυτό. Από εκεί και πέρα, εμείς χρειαζόμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση όλους τους παίκτες μας. Δηλαδή κάποιος να μην κάνει δύο βιαστικά και αναίτια φάουλ όπως ο ΜακΚίσικ και βγήκε από το παιχνίδι. Πρέπει ο καθένας από τους παίκτες να προετοιμάζει και το μυαλό του για αυτά τα παιχνίδια, γνωρίζοντας ότι πρέπει να κάνει τα απολύτως απαραίτητα. Όποιος θέλει να κάνει κάτι παραπάνω για να διακριθεί, συνήθως του βγαίνει μπούμερανγκ. Αν πεις ότι θα κάνω τα απολύτως απαραίτητα, αυτά που χρειάζεται η ομάδα, σιγά – σιγά παίρνεις περισσότερο χρόνο συμμετοχής και παίζεις καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου