Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Σαν σήμερα στην Ρώμη σήκωσε το πρώτο!

Σαν σήμερα στην Ρώμη ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ίβκοβιτς σηκώνει το πρώτο ευρωπαϊκό. Πριν 25 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 24/4/1997 οι ερυθρόλευκοι επικρατούν της πανίσχυρης Μπαρτσελόνα με 73-58 και ο Ολυμπιακός και μαζί με τον κόσμο στέφθηκε αυτοκράτορας της Ευρώπης.

Η πορεία μέχρι το Final Four και ο Παναθηναϊκός

Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός πέρασε με ρεκόρ 5-5, μαζί με τις Φορτιτούντο, Εστουντιάντες, Τσιμπόνα, Άλμπα και Σαρλερουά.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο δύσκολη. Αντίπαλος στους «16» ήταν η Παρτιζάν. Οι Σέρβοι μάλιστα κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από το ΣΕΦ (60-61). Παρόλα αυτά, η ενδεχόμενη διασταύρωση με τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό στη φάση των «8» έδωσε φτερά στους παίκτες του Ίβκοβιτς που επικράτησαν με 74-69 μέσα στο Βελιγράδι και πανηγύρισαν μια μεγάλη πρόκριση.

Στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός. Στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 69-49 και έβαλαν γερές βάσεις για πρόκριση στο Final-4 της Ρώμης. Το 65-57 του ΣΕΦ ήταν η απόδειξη ότι εκείνη τη χρονιά ο Ολυμπιακός ήταν φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. 

Στο Final 4

Οι 4 ομάδες που βρέθηκαν στο Final-4 ήταν η Μπαρτσελόνα, η Ολίμπια Λιουμπλιάνας, η Βιλερμπάν και ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ολίμπια με αρκετή άνεση με 74-65, με τον Ρίβερς να σημειώνει 26 πόντους.

Ο μεγάλος τελικός έγινε στις 24 Απριλίου, Μεγάλη Πέμπτη τότε. Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού ήταν η πιο μεγάλη μέρα. Ο τελικός απέναντι στην Μπαρτσελόνα ήταν η ιδανική ευκαιρία η ομάδα να γράψει το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, παρόλα αυτά το ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 31-29. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως όλα άλλαξαν. Ο Ντέιβιντ Ρίβερς έστησε το δικό του πάρτι και με 26 πόντους οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 73-58.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Μπακατσιάς 1, Σιγάλας 7, Παπανικολάου 11, Γαλακτερός, Νάκιτς, Φασούλας 6, Τόμιτς 9, Tάρλατς 11, Βελπ 2, Ρίβερς 26.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου