Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Έχασε δική του πρόκριση ο Ολυμπιακός! Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 (κύπελλο)

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού από τον ΠΑΟΚ, δημιούργησε περισσότερες φάσεις, αλλά εν τέλει δέχτηκε την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και έμεινε εκτός τελικού του κυπέλλου.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ελ Αραμπί στο 103', αλλά έμειναν εκτός διοργάνωσης καθώς δέχτηκαν γκολ από τον Τσόλακ στο 108'.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι πρέπει να αφοσιωθούν στο πρωτάθλημα, να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον στόχο αυτό και από την νέα σεζόν να γίνουν μεγάλες αλλαγές, διότι η ομάδα το έχει ανάγκη.

Ο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3 και την ακόλουθη ενδεκάδα: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μασούρας, Ροντρίγκες, Τικίνιο. Κράτησε την τριάδα του στα χαφ, έβαλε τον Σισέ και τον Τικίνιο, εντέλει, στην κορυφή.

Πρώτη καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους στο 11' με τον Τικίνιο! Καλή σέντρα του Γκάρι από δεξιά, ο Βραζιλιάνος μπήκε για την κεφαλιά, αλλά δεν τη βρήκε "γεμάτη" και έχασε την ευκαιρία. Στο 16' καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Λαλά έκοψε την κατάλληλη στιγμή την παράλληλη σέντρα του Μουργκ. Στο 24' σουτ του Σίντκλεϊ, η μπάλα αρκετά άουτ. Στο 26' εξαιρετικό σουτ του Μπουχαλάκη, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Στο 28' ο Ολυμπιακός φεύγει στην κόντρα με τον Ρέαμπτσιουκ να κάνει σέντρα, ο Τικίνιο στοπάρει και αφήνει στον Μαντί, ο οποίος κάνει τεχνικό πλασέ, όμως η μπάλα φεύγει εκτός εστίας του Πασχαλάκη. Στο 35' σουτ του Αούγκουστο η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Στο 41' νέα καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους με τον Μασούρα. Γλυκιά σέντρα του Εμβιλά, με τον Μασούρα να κάνει την κίνηση και να μπαίνει μπροστά από τον Λύρατζη, πλασάροντας τον Πασχαλάκη, ο οποίος όμως κατάφερε εξ επαφής να διώξει με τα πόδια και να κρατήσει το μηδέν.

Σκορ πρώτου ημιχρόνου 0-0 για τις δύο ομάδες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Σουάρες να παίρνει την θέση του Μπίσεσβαρ. Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, ανήκει στους φιλοξενούμενους και πιο συγκεκριμένα στο 48', αλλά η κεφαλιά του Άκπομ δεν βρήκε στόχο. Στο 66' συρτό σουτ του Μίτριτσα, αλλά ο Βατσλίκ έδιωξε. Στο 72' λάθος από τον Σισέ έξω από την περιοχή, έκλεψε ο Ζίβκοβιτς την μπάλα και έκανε την πάσα στον Λύρατζη, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και έδιωξε ξανά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Στο 74' διπλή χαμένη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους.  Αντεπίθεση με τον Τικίνιο να γεμίζει από δεξιά, τον Μασούρα να πλασάρει, αλλά αδύναμα! Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Σισέ. Εκείνος έκανε σέντρα από αριστερά, ο Γκάρι έκανε στην κίνηση το σουτ, στο δεύτερο δοκάρι και ο Πασχαλάκης έδιωξε. Στο 76' σέντρα του Καρβάλιο, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 81' νέα χαμένη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Αντεπίθεση του Ολυμπιακού, γύρισμα από αριστερά του Αγκιμπού στον Καρβάλιο, εκείνος σέντραρε στον Λαλά, ο οποίος σούταρε με τον Πασχαλάκη ενστικτωδώς. Στο 82' λάθος πάσα του Καρβάλιο στη σέντρα, ο Σοάρες σηκώνει το κεφάλι και κάνει το ψηλοκρεμαστό σουτ από το κέντρο του γηπέδου, όμως ο Βατσλίκ πρόλαβε και γύρισε στην εστία του, συγκρατώντας την μπάλα. Στο 86' σουτ του Μιτρίτσα διώχνει και πάλι σε κόρνερ ο Βατσλίκ. Στο 90' μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Κόρνερ του Βαλμπουενά η μπάλα πέρασε και από Σισέ και από Εμβιλά, που ήταν έτοιμοι να σκοράρουν.

Τέλος κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού 0-0 για τις δύο ομάδες.

Η παράταση ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Με την πρώτη ευκαιρία να ανήκει στον ΠΑΟΚ στο 99' σε σουτ του Τέιλορ το οποίος όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 100' γέμισμα του Λαλά για τον Αγκιμπού Καμαρά, από το ύψος της περιοχής, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 101′ ο Ελ Αραμπί μπήκε στην περιοχή, ξεφεύγοντας από τον Κρέσπο με τον Πασχαλάκη να τον ανατρέπει, όμως τον διαιτητή Γκόμεζ να μην δείχνει το πέναλτι. Τελικά οι διαιτητές του VAR τον καλούν να δει την φάση, με αποτέλεσμα να αλλάξει απόφαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί που άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού και ο Τσόλακ, μετά από γύρισμα του Ολιβέιρα έκανε το 1-1. Στο 123' ο Σισέ έκανε την προβολή μέσα στην περιοχή, όμως δεν μπόρεσε να προλάβει τον Πασχαλάκη.

Τελικό σκορ 1-1 με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση. Επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Κίτρινες: Σισέ, Παπασταθόπουλος, Μπουχαλάκης – Ζίβκοβιτς, Ινγκασον

Κόκκινη: 109' Αουγκούστο (από τον πάγκο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά (110' Βρουσάι), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (110' Κούντε), Μαντί Καμαρά (62′ Καρβάλιο), Ροντρίγκες (75' Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87' Βαλμπουενά), Τικίνιο (75' Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46' Σοάρες – 105' Τσόλακ), Μουργκ (62' Μιτρίτσα – 89' Τέιλορ λ.τρ.), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (73' Ολιβέιρα).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -7

Λαλά -5

Παπασταθόπουλος -7

Σισέ -5

Ρέαμπτσιουκ -6

Εμβιλά -6

Μπουχαλάκης -5

Μαντί Καμαρά -6

Ροντρίγκες -6

Μασούρας -7

Τικίνιο -5


Καρβάλιο -7

Ελ Αραμπί -8

Αγκιμπού Καμαρά -7

Βαλμπουενά -6

Βρουσάι -

Κούντε -


Προπονητής: 

Πέδρο Μαρτίνς -6



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου