Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Ουόκαπ: «Θα παίξουν ρόλο οι σωματικές επαφές με τη Μονακό»


Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μεγάλη Τετάρτη την Μονακό για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Euroleague, με τους ερυθρόλευκους να θέλουν να ξεκινήσουν με τον καλύτερο τρόπο την σειρά των αγώνων τους στα πλέι οφ.

Ο Τόμας Ουόκαπ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ και μιλώντας για το παιχνίδι με τη Μονακό, στάθηκε στην σωματική δύναμη που θα κρίνει το αποτέλεσμα, ενώ μίλησε για το στίγμα του Σπανούλη, αλλά και τους συμπαίκτες του.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Σίγουρα θα παίξουν ρόλο οι σωματικές επαφές. Είναι κάτι που δεν κάναμε στο δεύτερο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Ετσι είναι τα playoffs... Δεν παίρνεις τα μικρά φάουλ που θα σου γίνουν, οι άμυνες και τα σουτ είναι πολύ σημαντικά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά».

Ενώ στάθηκε και στους στόχους που έχει θέσει η ομάδα: «Στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου είχαμε θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και την είσοδο στο Final 4 της EuroLeague. Κατακτώντας αυτά θα είναι μια πετυχημένη χρονιά, αλλά κάθε ομάδα χτίζεται και κοιτάει το Triple Crown».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα λέγοντας: «Είναι σπουδαίο συναίσθημα αλλά η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, θα συνεχίσει μέχρι το τέλος. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το πλεονέκτημα έδρας και ο στόχος μας είναι να μείνουμε εκεί».

Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε για τον Σπανούλη και για τους συμπαίκτες του, εκείνος απάντησε: «Το ότι λείπει (σ.σ. ο Σπανούλης) δεν σημαίνει ότι δεν επηρεάζει την ομάδα με τόσους συμπαίκτες να έχουν αγωνιστεί μαζί του... Αρκεί να δει κανείς τα αποδυτήρια. Η προσωπικότητά του επηρεάζει ακόμη κάθε μέρα την ομάδα.

Είναι σπουδαίο να παίζεις με τον Σλούκα, για το πώς προσεγγίζει το παιχνίδι. Όταν είμαστε μέσα στο γήπεδο είναι σπουδαίο. Έχουμε 12 παίκτες που μπορούν να επηρεάσουν το παιχνίδι. Το βάθος μας είναι το καλύτερό μας στοιχείο. Απολαμβάνω να παίζω άμυνα, μου αρέσει να είμαι σκληρός με τους αντιπάλους. Θέλω να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι με τη Μονακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου