Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Μαγικός Θρύλος έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση! Ολυμπιακός-Αϊνχτόφεν 4-2 (Europa League)

Μαγικός Θρύλος έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στους ''16'' του Europa League! Οι ερυθρόλευκοι ήταν εντυπωσιακοί στην επίθεση, πέτυχαν 4 γκολ και θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. 

Ο Ολυμπιακός θα πάει με μεγάλο αβαντάζ στην Ολλανδία σε μία εβδομάδα από σήμερα και αν είναι λίγο προσεκτικότερος στην άμυνα, έχει το πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Τα γκολ των ερυθρόλευκων σημείωσαν οι Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Μασούρας. Ενώ για τους Ολλανδούς σκόραρε ο Ζάχαβι. Δοκάρι για την Αϊντχόφεν είχε ο Ζάχαβι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, με Παπασταθόπουλο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ και Λαλά στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά, οι Βαλμπουενά και Μπρούμα στα εξτρέμ, ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ. Στο 9' ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ και ο Μπουχαλάκης πήρε την κεφαλιά, πετυχαίνοντας το 1-0 για τους Πειραιώτες. Στο 14' η Αϊντχόφεν ισοφάρισε, σε μία άτυχη στιγμή για τον Ολυμπιακό αφού σουτ του Ζάχαβι εκτός περιοχής, βρήκε στο πόδι του Παπασταθόπουλου και άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Σα. Στο 28' καλή στιγμή για την Αϊντχόφεν. Κίνηση του Ντάμφρις από τα δεξιά και γύρισμα στην περιοχή, ο Ζάχαβι βρίσκεται σε καλή θέση, όμως κλείνεται από τον Σωκράτη και καθυστερεί, σουτάροντας άουτ. Στο 30' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί υποδέχεται μπαλιά, μένει όρθιος, βγάζει κάθετη μπαλιά για τον Λαλά ο οποίος βγαίνει τετ-α-τετ, όμως αντί να σουτάρει στην κενή γωνία, «σημαδεύει» τον Εμβογκό. Στο 37' οι ερυθρόλευκοι παίρνουν ξανά προβάδισμα στο σκορ με τον Εμβιλά. Κίνηση και σέντρα του Μπρούμα, οι αμυντικοί διώχνουν και ο Εμβιλά με υπέροχο σουτ στην κίνηση, γράφει το 2-1. Στο 40' το παιχνίδι παίρνει φωτιά και οι Ολλανδοί ισοφαρίζουν ξανά. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ζάχαβι πήρε δυνατή κεφαλιά, ο Σα δεν μπόρεσε να διώξει, με την Αϊντχόφεν να ισοφαρίζει σε 2-2. Στο 45' και πάλι ο Ολυμπιακός παίρνει το προβάδισμα. Ο Ελ Αραμπί κλέβει από τον Μπάουμγκαρτλ, ντριμπλάρει και τον Εμβογκό και κάνει από κοντά το 3-2. Στο 45' τεράστια ευκαιρία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πετύχει και τέταρτο γκολ στο παιχνίδι. Ο Καμαρά κλέβει την μπάλα και φτάνει απέναντι στον Εμβογκό, όμως η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 3-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αϊντχόφεν μπήκε πιο δυνατά και είχε δοκάρι. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζάχαβι και με τον Σα να έχει πέσει, η μπάλα βρίσκει στο αριστερό δοκάρι και απομακρύνεται. Στο 54' σουτ του Ρέαμπτσιουκ από πλάγια θέση, μπλοκάρει ο Εμβογκό. Στο 65' ο Καμαρά φεύγει προς την περιοχή αλλά καθυστερεί και μετά από έναν συνδυασμό των Βαλμπουενά-Μπουχαλάκη, ο Εμβιλά πλασάρει άουτ. Στο 83' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και τέταρτο γκολ με τον Μασούρα που είχε περάσει πριν λίγο ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Γύρισμα του Φορτούνη από αριστερά, ο Μαξ κάνει κακό διώξιμο, η μπάλα στρώνεται στον Μασούρα ο οποίος με ωραίο δεξί σουτ στέλνει τη μπάλα στη γωνία.

Τελικό σκορ 4-2 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, κόντρα στον Άρη την Κυριακή στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Κίτρινες: Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Μπρούμα – Σανκαρέ, Ροσάριο

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Λαλά (80' Ανδρούτσος), Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ,  Εμβιλά (80' Βρουσάϊ), Καμαρά, Μπουχαλάκης,  Βαλμπουενά (68' Μασούρας), Ελ Αραμπί (74' Φορτούνης), Μπρούμα (80' Χασάν)

Αϊντχόφεν (Σμιντ): Εμβογκό, Μαξ, Μποσκάγλι (38' Μπάουμγκαρλτ λ.τρ.), Τέζε, Ντάμφρις, Ροσάριο, Τόμας, Σανγκαρέ (70' Φέρτεσεν), Μάλεν, Ζάχαβι, Γκέτσε (70' Ζούνιορ)

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -5

Λαλά -7

Παπασταθόπουλος -7

Μπα -6

Ρέαμπτσιουκ -7

Εμβιλά -8

Καμαρά -7

Μπουχαλάκης -8

Βαλμπουενά -7

Μπρούμα -7

Ελ Αραμπί -8


Μασούρας -8

Φορτούνης -8

Ανδρούτσος -7

Βρουσάι -7

Χασάν -6


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου