Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης ο Θρύλος! Ολυμπιακός-Άρης 2-1 (κύπελλο)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη 2-1 για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδος και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του σε όλη την διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ.

Τα δύο γκολ των ερυθρόλευκων σημείωσε ο Χασάν, ενώ οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν προσωρινά με το αυτογκόλ του Μπα.

Ο Ολυμπιακός φωνάζει για ένα χέρι του Σάσα στο 38', αν και όπως φάνηκε στο ριπλέι -σωστά- δεν δόθηκε γιατί πρώτα βρίσκει στο σώμα του. Επίσης οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Κάιπερς, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ -σωστά- γιατί ο επιθετικός των ερυθρόλευκων ήταν ακάλυπτος.

Ντεμπούτο για τον Λαλά που έδειξε αρκετά θετικά δείγματα στο παιχνίδι του. Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' στις 4/3.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε εκτεταμένο ροτέισον ενόψει και της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τους Τζολάκη, με Παπασταθόπουλο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Χολέμπας και Λαλά στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο τους Μπουχαλάκη και Τιάγκο Σίλβα, με Ραντζέλοβιτς και Βρουσάϊ στα εξτρέμ και επιθετικό δίδυμο τους Κάϊπερς και Χασάν.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στον αγώνα και άνοιξε στο σκορ μόλις στο 1' με τον Χασάν. Έξοχη κάθετη του Βρουσάι για τον Κάιπερς, αυτός έκανε το γύρισμα με το εξωτερικό φάλτσο για τον Χασάν που πρόλαβε τον Σάκιτς και με προβολή έκανε το 1-0. Στο 4' ο Άρης ισοφαρίζει το παιχνίδι με το αυτογκόλ του Μπα. Εκτέλεση φάουλ του Γκάμα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Μάνος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μπα με λάθος τοποθέτηση του σώματος έβαλε αυτογκόλ με το στήθος από κοντά για το 1-1. Στο 7' μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Ο Τιάγκο Σίλβα εκτελεί κόρνερ, ο Χασάν στο πρώτο δοκάρι παίρνει την κεφαλιά, όμως διώχνει ο Κουέστα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κάϊπερς έκανε ψαλιδάκι, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 14' ο Ολυμπιακός παίρνει ξανά προβάδισμα στο σκορ με τον Χασάν και πάλι. Σέντρα του Χολέμπας, ο Αιγύπτιος φορ, έκανε την εναέρια προβολή για να δώσει και πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αυτή την φορά με 2-1. Στο 20' ο Γκάμα προσπαθεί να πλασάρει από μακριά τον Τζολάκη, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο λήγει με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ με 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του ευκαιρία στο 52'. Κοντινή κεφαλιά του Μπουχαλάκη μετά από εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο Σίλβα, κόπηκε από τον Μάνο σε κόρνερ. Στα επόμενα είκοσι λεπτά το παιχνίδι ήταν κυρίως τακτικής, με τις δύο ομάδες να μην κάνουν πολλά ανοίγματα. Στο 71' εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, κεφαλιά του Κάϊπερς, ελάχιστα εκτός εστίας του Κουέστα. Στο 83' δυνατό, μακρινό σουτ του Φορτούνη, η μπάλα ένα μέτρο άουτ. Στο 91' ο Ελ Αραμπί κάνει εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ, όμως ο Τζέγκο πέφτει και κόβει οριακά.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή στην Λεωφόρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Λαλά, Παπασταθόπουλος (68’ Σεμέδο), Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (61’ Καμαρά), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι (80’ Μασούρας), Κάιπερς (80’ Ελ Αραμπί), Χασάν (61’ Φορτούνης).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης (59’ Μπεναλουάν), Ροζ, Σάκιτς (59’ Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα (79’ Μπρούνο), Σίλβα, Μπερτόγλιο (59’ Κάτσε), Μάνος (69’ Μήτρογλου).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -7

Λαλά -7

Παπασταθόπουλος -7

Μπα -5

Χολέμπας -8

Μπουχαλάκης -6

Τιάγκο Σίλβα -7

Ραντζέλοβιτς -6

Βρουσάι -7

Κάιπερς -8

Χασάν -9


Φορτούνης -7

Καμαρά -7

Σεμέδο -7

Μασούρας -7

Ελ Αραμπί -7


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου