Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Με χρυσό λυτρωτή τον Χασάν πέρασε στους ''16''! Αϊνχτόφεν-Ολυμπιακός 2-1 (Europa League)

Με χρυσό λυτρωτή τον συνήθη ύποπτο Αχμέντ Χασάν οι ερυθρόλευκοι πέρασαν στους ''16'' του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να γνώρισαν την ήττα με 2-1, αλλά σε συνδυασμό με το 4-2 στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' πέρασαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Ο Ολυμπιακός βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά η χρυσή αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς έδωσε και πάλι την λύση και με γκολ του στο 89' πήρε την μεγάλη πρόκριση και εκτόξευσε στα ουράνια τους εκατομμύρια οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος των γηπεδούχων, είχε δύο δοκάρια με τους Φορτούνη και Καμαρά και θα μπορούσε και νωρίτερα να πετύχει το χρυσό γκολ. Δοκάρι βέβαια είχαν και οι Ολλανδοί και τα δύο γκολ τους τα πέτυχε ο Ζάχαβι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, τους Ρέαμπτσιουκ και Λαλά στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά, στα εξτρέμ Βαλμπουενά και Μπρούμα, στην επίθεση ο Ελ Αραμπί.

Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκει στον Ολυμπιακό. Στο 15' καλή κίνηση και σέντρα του Μπρούμα, η μπάλα παρότι κοντράρει φτάνει στον Ελ Αραμπί που νικά στον αέρα τον Τέζε, όμως η κεφαλιά του καταλήγει άουτ. Στο 20' τεράστια ευκαιρία για τους Ολλανδούς. Ο Ροσάριο βρήκε τον Μάλεν με έξοχη κάθετη μπαλιά μετά από συνεχόμενα λάθος διωξίματα της άμυνας, ωστόσο ο Μπα με απίθανο τάκλιν έσωσε τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ολλανδός είχε κάνει το πλασέ απέναντι στον Σα. Στο 23' η Αϊνχτόφεν ανοίγει το σκορ έπειτα από λάθος του Σα. Εκτέλεση κόρνερ του Τόμας, ο Ζάχαβι νικά τους πάντες στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά νικά τον Σα. Στο 24' σουτ του Μπρούμα από καλή θέση άουτ, ωστόσο ο Πορτογάλος είχε καλύτερες επιλογές. Στο 32' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει με τον Μπρούμα.  Εξαιρετική επίθεση από τα δεξιά, η μπάλα φτάνει στον Καμαρά που κάνει τον γύρισμα για τον Μπρούμα, ο οποίος μετά από μια ντρίμπλα σούταρε ελάχιστα άουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 44' οι Ολλανδοί πετυχαίνουν και δεύτερο γκολ στον αγώνα. Ο Ζάχαβι εκτελεί το φάουλ και στέλνει την μπάλα στην γωνία του Σα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 και τους Ολλανδούς να έχουν σκορ πρόκρισης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με δύο αλλαγές για τους ερυθρόλευκους. Με τον Φορτούνη και τον Μασούρα να παίρνουν την θέση των Μπουχαλάκη και Βαλμπουενά αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και είχε δύο κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει. Στο 47' το μακρινό σουτ του Καμαρά, πέρασε άουτ. Στο 50' δοκάρι για τον Ολυμπιακό με τον Καμαρά. Προσπάθεια του Μπρούμα  από τα δεξιά, ποδιά στον αντίπαλο, βγάζει και την σέντρα, με τον Καμαρά να πιάνει με την μία δυνατό σουτ, στο δοκάρι, ενώ στην συνέχεια νέα σουτ έφυγε σε κόρνερ. Στο 66' δυνατή εκτέλεση φάουλ του Μαξ, έφυγε ελάχιστα εκτός εστίας του Σα. Στο 78' εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 80' ο Καμαρά έβγαλε σέντρα για τον Ελ Αραμπί ο οποίος κατέβασε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει υπό πίεση. Στο 85' το σουτ του Μασούρα δεν βρήκε στόχο. Στο 86' δοκάρι για την Αϊντχόφεν σε σουτ του Μάλεν. Στο 88' η λύτρωση για τον Ολυμπιακό με τον Χασάν. Σέντρα του Φορτούνη από αριστερά, κεφαλιά του Ελ Αραμπί που σώζει ο Εμβογκό όμως ο Αιγύπτιος με προβολή έβαλε το χρυσό γκολ!

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Βόλο εκτός έδρας την ερχόμενη Δευτέρα.

Κίτρινες: Μαξ, Μάλεν – Λαλά

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Εμβογκό, Τέζε, Μποσκάλι, Βίερφεχερ, Ντάμφρις, Ροζάριο, Γκέτζε, Τόμας, Μαξ, Ζάχαβι, Μάλεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μπα, Ρεάμπτσιουκ, Λαλά (79’ Ανδρούτσος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Φορτούνης), Καμαρά, Βαλμπουενά (46’ Μασούρας), Μπρούμα (79’ Χασάν), Ελ Αραμπί.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -5

Λαλά -6

Σεμέδο -8

Μπα -8

Ρέαμπτσιουκ -6

Εμβιλά -7

Μπουχαλάκης -6

Καμαρά -7

Βαλμπουενά -6

Μπρούμα -7

Ελ Αραμπί -7


Φορτούνης -8

Μασούρας -7

Ανδρούτσος -7

Χασάν -9

Παπασταθόπουλος -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου