Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Κακή εμφάνιση, αστοχία και διαιτησία έφεραν την ήττα! Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1 (πρωτάθλημα)


Κακή εμφάνιση, αστοχία και διαιτησία έφεραν την ήττα για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι ναι μεν ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, αλλά δεν έπιασαν την απόδοση που έπρεπε έτσι ώστε να φύγουν με το διπλό από την Λεωφόρο.

Αρκετά τυχεροί και οι πράσινοι που δημιούργησαν ουσιαστικά δύο ευκαιρίες στον αγώνα και παρόλα αυτά πήραν την νίκη.

Προκλητική και η διαιτησία του Σκωτσέζου  Μάντεν, που δεν έδειξε πέναλτι στην ανατροπή του Χασάν από τον Σένκεφελντ. 

Τα γκολ των πράσινων σημείωσαν οι Μαουρίσιο και Σανκαρέ και για τον Ολυμπιακό μείωσε ο Ελ Αραμπί. Με δέκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, καθώς αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Μπα. 

Ο Σα ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με Σεμέδο και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ και Ανδρούτσο στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Μπουχαλάκης με Τιάγκο Σίλβα και Καμαρά, στα εξτρέμ ο Φορτούνης με τον Βρουσάϊ και στην κορυφή της επίθεσης ο Χασάν.

Στο 5' πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Ωραία κάθετη πάσα του Μαουρίσιο στον Ενγκμπακοτό, που πλασάρει μέσα από την περιοχή δίπλα απ' το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 6' οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ με το Μαουρίσιο. Ο Σανκαρέ έβγαλε από τα πλάγια σέντρα, αφού ξέφυγε από τον Ανδρούτσο, με τον Μαουρίσιο να βρίσκεται ακάλυπτος στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά να νικάει τον Σα για το προβάδισμα του Παναθηναϊκού με 1-0. Στο 17'  εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη, κεφαλιά του Σεμέδο, άστοχη. Στο 18' ο Φορτούνης βγαίνει στην αντεπίθεση και τροφοδοτεί ιδανικά τον Βρουσάι που βγαίνει μόνος με τον Διούδη από δεξιά, αλλά πλασάρει άουτ. Στο 26' πλασέ του Μπουχαλάκη, εκτός περιοχής, άουτ. Στο 42' σέντρα του Σίλβα από αριστερά, ο Βρουσάι πιάνει την κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα άουτ. Στο 44' ο Φορτούνης βγαίνει στην αντεπίθεση και δίνει τη μπάλα στον Χασάν που ελίσσεται μέσα στην περιοχή και πλασάρει δίπλα απ' το δοκάρι.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Βαλμπουενά να μπαίνει στον αγώνα στην θέση του Βρουσάι. Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ανήκει στον Παναθηναϊκό. Στο 49' ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη, αλλά κακό σουτ με το αριστερό στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 64' ο Ελ Αραμπί ευνοείται από τις κόντρες και σκάβει τη μπάλα προ του Διούδη, αλλά η μπάλα περνάει άουτ. Στο 70' σέντρα του Μπουχαλάκη, κεφαλιά του Ελ Αραμπί, άουτ. Στο 74' δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση με τον Σανκαρέ. Εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ, ο Βέλεθ πιάνει καρφωτή κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, ο Σα αποκρούει ασταθώς και ο Σανκαρέ παίρνει παίρνει το ριμπάουντ και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 80' καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό να πετύχει γκολ, αλλά το σουτ του Ανδρούτσου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 82' ο Ολυμπιακός μειώνει με τον Ελ Αραμπί και μπαίνει ξανά στο παιχνίδι. Φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟ, ο Ελ Αραμπί έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, μετά από κόντρα του Νιάς στο δοκάρι. Στο 89' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει. Ωραία σέντρα του Τιάγκο βρίσκει αμαρκάριστο τον Μασούρα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Διούδης αποκρούει σωτήρια με το πόδι.

Τελικό 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Αϊντχόφεν για τους ''32'' του Europa League, την ερχόμενη Πέμπτη στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Κίτρινες: Ιωαννίδης, Αλεξανδρόπουλος – Καμαρά, Μπα

Κόκκινη: Μπα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό (77’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης, Αλεξανδρόπουλος (70’ Νιάς), Μολό, Μαουρίσιο, Καμπετσής (66’ Καρλίτος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (55’ Μπα), Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Καμαρά (76’ Μασούρας), Βρουσάϊ (46’ Βαλμπουενά), Φορτούνης (55’ Ελ Αραμπί), Χασάν (76’ Κάϊπερς).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -5

Ανδρούτσος -6

Σεμέδο -5

Παπασταθόπουλος -5

Ρέαμπτσιουκ -6

Μπουχαλάκης -6

Καμαρά -7

Βρουσάι -6

Τιάγκο Σίλβα -5

Φορτούνης -6

Χασάν -6


Βαλμπουενά -7

Ελ Αραμπί -8

Μπα -5

Μασούρας -6

Κάιπερς -6


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου