Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Καταιγιστικός ο Θρύλος που ξέφυγε με +17! Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0 (πρωτάθλημα)

Από τριάρα σε τριάρα πετάει ο Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-0 του ΟΦΗ και ξέφυγαν με +17 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι ερυθρόλευκοι δεν αντιμετώπισαν την παραμικρή δυσκολία κόντρα στην ομάδα του Ηρακλείου και αν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ.

Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν οι Εμβιλά, Μασούρας και Ελ Αραμπί. Ενώ οι παίχτες του Πέδρο Μαρτίνς έχασαν πέναλτι με τον Φορτούνη, ενώ τους ακυρώθηκε και γκολ με τον Ελ Αραμπί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Γκορτσίλας δεν έδειξε πέναλτι στο 5' σε ανατροπή του Μασούρα από τον Βάτερμαν.

Ο Μπρούμα τραυματίστηκε και βγήκε ως αναγκαστική αλλαγή στο 40'.

Ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα στο 64' στην θέση του Μπα. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, δίδυμο στην άμυνα τους Σεμέδο και Μπα, στα αμυντικά άκρα οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ, στο κέντρο Εμβιλά και Καμαρά, στα επιθετικά άκρα Μασούρας και Μπρούμα, ο Βαλμπουενά σε ρόλο οργανωτή και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 3' πρώτη τελική του Ολυμπιακού στον αγώνα. Γύρισμα του Μασούρα και πλασέ του Εμβιλά άουτ, χωρίς να απειλήσει. Στο 8' κλασική ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Μπα παίρνει την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Εμβιλά δεν μπορεί να πλασάρει σωστά από το μισό μέτρο σε κενή εστία. Στο 9' σέντρα του Ανδρούτσου από δεξιά και κεφαλιά του Μασούρα που έδιωξε σε κόρνερ ο Βάτερμαν. Στο 19' ο Θρύλος ανοίγει το σκορ με τον Εμβιλά. Ο Μασούρας γυρίζει για τον Ελ Αραμπί, αυτός εξ επαφής δεν μπορεί να σκοράρει αφού ο Λυμπεράκης του βάζει την προβολή πάνω στην γραμμή, η μπάλα φτάνει εκτός περιοχής εκεί όπου ο Εμβιλά με ένα συρτό σουτ, νικάει τον Βάτερμαν. Στο 24'  κλέψιμο του Ελ Αραμπί που έφυγε στην κόντρα, έδωσε στον Μασούρα, αυτός έκανε το γύρισμα για τον Βαλμπουενά που πλάσαρε στην κίνηση, όμως ο Βάτερμαν απέκρουσε. Στο 33' πρώτη τελική για τον ΟΦΗ, με το μακρινό και άστοχο σουτ του Στάικου. Στο 37' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και δεύτερο γκολ και βάζει γερές βάσεις για την νίκη. Οι αμυντικοί του ΟΦΗ έκαναν λάθος υπολογισμό με αποτέλεσμα ο Βαλμπουενά να κλέψει την μπάλα και αμέσως να δώσει ασίστ για τον Μασούρα ο οποίος εύκολα πέτυχε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Στο 44'  ο Ελ Αραμπί έσκαψε την μπάλα για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έκανε το σουτ, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Στο 45' ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε μπαλιά-ξυράφι για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε όμως το γκολ με την βοήθεια του var ακυρώθηκε.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και να προηγείται με 2-0 του ΟΦΗ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο γήπεδο και στο 48' είχε μια καλή στιγμή. Σουτ του Καμαρά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πολλά μέτρα άουτ. Στο 56' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στάικου, η μπάλα αρκετά μέτρα άουτ. Στο 68' οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν και τρίτο γκολ με τον Ελ Αραμπί. Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από τα αριστερά, ο Ελ Αραμπί προλαβαίνει τους πάντες και τον... Σεμέδο και κάνει το 3-0 με γυριστή κεφαλιά. Στο 77' πολύ καλό σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής, έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε ο Βάτερμαν. Στο 80' ο Φορτούνης αστοχεί στο πέναλτι, που είχε κερδίζει ο Τιάγκο Σίλβα από τον Σελίμοβιτς. Στο 86' σουτ του Καμαρά έδιωξε ο Βάτερμαν.

Τελικό σκορ 3-0 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό την Τετάρτη στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' κόντρα στον Άρη για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου.

Κίτρινες: Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μασούρας – Ουές, Σελίμοβιτς

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα (64’ Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ,  Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (64’ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα (40’ Φορτούνης λ.τρ.), Μασούρας (70’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (70’ Χασάν).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής (62’ Μίγκος), Λυμπεράκης, Κοροβέσης (62’ Γιαννούλης), Στάικος, Βαφέας (77’ Ντε Γκούζμαν), Γρίβας, Στάρτζεον (77’ Καστάνιος), Γκαργκαλατζίδης (62’ Σαρδινέρο).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7

Ανδρούτσος -7

Σεμέδο -7

Μπα -7

Ρέαμπτσιουκ -7

Εμβιλά -8

Καμαρά -7

Μασούρας -8

Βαλμπουενά -8

Μπρούμα -7

Ελ Αραμπί -8


Φορτούνης -7

Παπασταθόπουλος -7

Τιάγκο Σίλβα -7

Χασάν -6

Ραντζέλοβιτς -7


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου