Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο προσέφυγε ο Ολυμπιακός κατά της απόφασης της Super League!

Προσφυγή του Θρύλου στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την απόφαση της Λίγκας!
Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προσέφυγαν οι ερυθρόλευκοι κατά της απόφασης του Δ.Σ. της Super League για τη διεξαγωγή της αναβληθείσας (λόγω του ξυλοδαρμού του Τζήλου και της αποχής των διαιτητών) 15ης αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου, σε ημερομηνία δηλαδή που είχε οριστεί ήδη η 16η αγωνιστική.
Ο Κ.Α.Π. αναφέρει ουσιαστικά στο άρθρο 22 παρ. 6, ότι οι αγωνιστικές που αναβάλλονται θα πρέπει να γίνονται σε εμβόλιμες ημερομηνίες, κάτι το οποίο είχε τονίσει και η νομική υπηρεσία της Λίγκας στο τελευταίο Δ.Σ. του συνεταιρισμού. Ωστόσο, τα 13 από τα 16 μέλη τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής της 15ης αγωνιστικής στις 12-13 Ιανουαρίου.
Ο Ολυμπιακός αυτό που ζητάει, είναι την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης και εξηγεί σε ποια ημερομηνία, βάσει Κ.Α.Π. θα μπορούσε η 15η αγωνιστική να πραγματοποιηθεί.
Ότι δεν μπορεί να γίνει στις 6-7 Ιανουαρίου, επειδή οι διαιτητές θα αποφασίσουν στις 4 Ιανουαρίου για τη συνέχιση ή όχι της αποχής τους λόγω της υπόθεσης Τζήλου.
Ότι δεν μπορεί να γίνει στις 12-13 Ιανουαρίου (όπως ορίστηκε δηλαδή), επειδή είχε οριστεί η 16η αγωνιστική.
Ότι δεν μπορεί να γίνει στις 9-10 Ιανουαρίου λόγω των αγώνων του Κυπέλλου.
Ότι μπορεί να γίνει εμβόλιμα στις 16-17 Ιανουαρίου αφού προηγουμένως γίνονταν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τη Νova και την ΕΡΤ.
Το νομικό τμήμα του Ολυμπιακού εκφράζει την αισιοδοξία του ότι θα δικαιωθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης και ότι δεν τίθεται ζήτημα ερμηνείας, διότι υπάρχει το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ, το οποίο ορίζει ξεκάθαρα το τι θα πρέπει να ισχύσει.
Μάλιστα, αυτό που τονίζουν, είναι πως τα παλαιότερα χρόνια που δεν ίσχυε αυτός ο νόμος, ο οποίος μπήκε με την τελευταία αναθεώρηση του ΚΑΠ, η Λίγκα τον υιοθετούσε και πορευόταν με βάση αυτόν και φέτος που προστέθηκε, έρχεται και τον καταπατά.
Όπως λένε στο λιμάνι, είναι "μια απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με τον κανονισμό που η ίδια η Λίγκα μετέτρεψε το καλοκαίρι. Μια απόφαση για την οποία υπήρχε ήδη γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία της Λίγκας ότι είναι παράνομη"


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου