Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Βούλιαξε τον μπαοκ στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς!ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 5-16 (πόλο αντρών,πρωτάθλημα)

Την απόλυτα νικηφόρα πορεία της στο πρωτάθλημα, διεύρυνε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 16-5 του ΠΑΟΚ, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, για την 10η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι», έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το 2018, πετυχαίνοντας την 148η διαδοχική νίκη τους στο πρωτάθλημα της Α1 και έκαναν το «10Χ10» στη φετινή διοργάνωση. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, σκόραραν στην κόντρα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον αντίπαλο να αμφισβητήσει την ανωτερότητα τους και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στην τελική επικράτηση.
Με άμυνα από γρανίτη
Ο Ολυμπιακός, που αγωνίστηκε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους Πάβιτς, Ομπρράντοβιτς και Μπούσλιε, προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, χάρη στα γκολ των Γενηδουνιά, Γούνα και Μυλωνάκη. Στην δεύτερη περίοδο, η αποτελεσματική άμυνα των «ερυθρολεύκων», έδωσε στους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, τη δυνατότητα να τρέξουν στην κόντρα, να πετύχουν εύκολα γκολ και να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το προβάδισμα τους. Ο Χαλυβόπουλος ήταν αυτός που έκανε το 4-1, στο 5:13, για να ακολουθήσουν δυο συνεχόμενα τέρματα των Αργυρόπουλου και Φουντούλη που βρέθηκαν μόνοι του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και έδωσαν στην ομάδα του Πειραιά, αέρα πέντε τερμάτων (1-5, στο 3:03), Μυλωνάκης και Γούνας πρόσθεσαν δυο ακόμα τέρματα για το 8-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Νίκη νούμερο 148
Στην έναρξη του τρίτου οκταλέπτου ο Νικολαϊδης, εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και πρόσθεσε το όνομα του στη λίστα των σκόρερ, κάνοντας το 9-1. Η εικόνα του αγώνα δεν θα μπορούσε να αλλάξει, με την ανωτερότητα του Ολυμπιακού να είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Φουντούλης έκλεψε τη μπάλα, έφυγε στην κόντρα και με όμορφο τελείωμα διαμόρφωσε το 12-3, 2:39 πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 12-4, για τον Ολυμπιακό. Γρήγορη και υποδειγματική εκτέλεση στον παίκτη παραπάνω από τον Αλέξανδρο Γούνα, για το 13-4, στην έναρξη της τελευταίας περιόδου, με τον ίδιο να κλείνει και το σκορ, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, γράφοντας το τελικό 16-5. Αυτή ήταν η 148η διαδοχική νίκη του Θρύλου στο πρωτάθλημα, όπου συνεχίζει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Ο Έλληνας περιφερειακός ήταν  και ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας συνολικά πέντε γκολ και τον ακολούθησε ο Γενηδουνιάς με τέσσερα.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 1-5, 3-4,1-4

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας, Βοζίκης, Κόχειλας, Κουλούρης, Νάνος, Κεχαλάρης, Καρούντζος 1, Παυλίδης, Σολεϊμάνιπακ, Χαραλαμπόπουλος 3, Μουρατίδης 1, Μανθογιάννης, Τάτσης, Σγουρίδης

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Μυλωνάκης 2, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, 4, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 5, Αργυρόπουλος 1
Χαλυβόπουλος 1

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά το τέλος της αναμέτρησης τα εξής: «Το πιο σημαντικό από όλα είναι η νίκη, που ήρθε εύκολα και κλείσαμε νικηφόρα το 2018 πραγματοποιώντας μια ακόμα καλή εμφάνιση. Θα ξεκουραστούμε τις μέρες των γιορτών και θα επιστρέψουμε, να δουλέψουμε ακόμα πιο δυνατά, ώστε να εμφανιστούμε πιο έτοιμοι για τα κρίσιμα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ που έρχονται αμέσως μετά».


Πηγή:osfp.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου