Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Στα ημιτελικά του κυπέλλου ο Θρύλος!Νηρέας-Ολυμπιακός 16-33 (χάντμπολ αντρών,κυπέλλου)

Την πρόκριση της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.- «Ομίλου Ξυνή», επικρατώντας στα προημιτελικά με 33-16 του Νηρέα. Στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ, ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός, ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί και αγωνιζόμενος με σοβαρότητα και δείχνοντας την ποιότητα της ως ομάδα, πήρε με άνεση τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης τραυματίστηκε στο γόνατο ο Θοδωρής Δεληχρήστος και οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες θα υποβληθεί ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού, τις επόμενες ημέρες θα δείξουν και το μέγεθος της ζημιάς.
Στο δρόμο για την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι, στο ΔΑΚ Γλυφάδας, ο Θρύλος θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον ΠΑΟΚ. Το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» , στις 23 Ιανουαρίου και η ρεβάνς εκτός έδρας, στις 30 του ίδιου μήνα. Πλέον για τους νταμπλούχους Ελλάδας απέμεινε μια ακόμα αγωνιστική υποχρέωση, πριν ολοκληρωθεί το 2018, αυτή κόντρα στον Άρη Νικαίας, για το πρωτάθλημα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (22/12), στο Ρέντη.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η αναμέτρηση άρχισε με διαδοχικές ισοπαλίες ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Νηρέα. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν πρώτη φορά στο 7:30, με γκολ του Ρέινα που διαμόρφωσε το 5-4, για τον Ολυμπιακό. Χρειάστηκε να περάσουν 19:12 λεπτά στον αγώνα για να αποσπαστεί μια ομάδα με δυο τέρματα και ήταν η ομάδα του Πειραιά που το πέτυχε, χάρη στο τέρμα του Δεληχρήστου, για το 10-8. Το σερί των παικτών του Γιώργου Ζαραβίνα διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο με τον Μπούμπαλο να γράφει το 11-8. Λέμος και Κόντης έδωσαν αέρα πέντε τερμάτων στον Ολυμπιακό, επτά λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (14-9), το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 16-10, με τον Δεληχρήστο να πετυχαίνει το τρίτο του προσωπικό γκολ στον αγώνα.
Δυο συνεχόμενα τέρματα του Τσίλη, έκαναν το 18-11 στο παιχνίδι, στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να είναι ανώτερος και να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους. Η διαφορά έφτασε στο συν δέκα, στα μέσα του ημιχρόνου, με τον Ασβεστά να σκοράρει για το 24-14 (στο 45:50). Η εικόνα του αγώνα δεν θα μπορούσε να αλλάξει, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και οι «ερυθρόλευκοι», παίζοντας σοβαρά μέχρι το τέλος, πήραν τη νίκη-πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, με το τελικό 16-33. Πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, Θοδωρής Δεληχρήστος, ενώ έφευγε στον αιφνιδιασμό, σε σύγκρουση με αντίπαλο, τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο. Ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού, θα υποβληθεί στον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο τις επόμενες ημέρες, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.
 
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 6-6, 7-7, 8-11, 9-14, 10-16 (ημ.), 11-18, 13-19, 14-23, 14-26, 15-29, 16-33
 
Νηρέας (Γκούφας): Ζαλώνης 4, Στρούζας 2, Βαλκανάς, Σταύρου 1,  Βαλαβάνης, Πανταζής 2, Καραδήμας, Αποστολόπουλος 2, Μανουσέλης 5, Κελεπούρης, Καρακάσης, Κατρής, Παπαϊωάννου, Πάνου, Κακαβογιάννης

Ολυμπιακός (Γιώργος Ζαραβίνας): Κρητικός, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης 4, Λέμος 5, Ρέινα 4, Τερλέτσκι, Ασβεστάς 3, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 1, Μπούμπαλο 4, Κόντης 5, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος, Δεληχρήστος 5, Τσίλης 2

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στο olympiacossfp.gr μετά τη λήξη του αγώνα, τα εξής: «Ήμασταν σοβαροί και πήραμε τη νίκη συνεχίζοντας την πορεία μας στο κύπελλο. Ο αγώνας επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Δεληχρήστου στο τέλος. Θα δούμε αύριο τι θα δείξουν οι εξετάσεις. Από κει και πέρα θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά με σοβαρότητα και να δώσουμε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και κόντρα στον Άρη Νικαίας, το Σάββατο»

Ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης δήλωσε τα εξής: «Ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε ότι έχουμε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλο. Το αποδείξαμε από το 20ο λεπτό του αγώνα και μετά και πήραμε τη νίκη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Τώρα έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι, πριν τη διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία μας. Στη συνέχεια θα ξεκουραστούμε και θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο, ώστε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί  στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Έχουμε πλέον και δυο ημιτελικούς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Κόντης δήλωσε: «Ήταν μια ομάδα από τη δεύτερη κατηγορία. Ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή, μπορέσαμε και πήραμε τη διαφορά και μετά απλά κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Αντιμετωπίσαμε τον αγώνα με την απαιτούμενη σοβαρότητα, όπως κάθε ματς. Το Σάββατο έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι για να ολοκληρώσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις για το 2018».


Πηγή:osfp.gr


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου