Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Έκλεισε νικηφόρα το 2018!Ολυμπιακός-Άρης Νικαίας 26-15 (χάντμπολ αντρών,πρωτάθλημα)

Συνέχεια στην απόλυτα νικηφόρα πορεία της στο πρωτάθλημα έδωσε η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.- «Ομίλου Ξυνή», που επικράτησε με 26-15  του Άρη Νικαίας, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Handball Premier. Στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» και μεταδόθηκε ζωντανά από το OSFPTV,  οι «ερυθρόλευκοι» έχτιζαν ένα προβάδισμα όσο περνούσε η ώρα και πραγματοποιώντας μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση, πήραν με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη που τους διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, στο φινάλε του 2018.
Έχτισε διαφορά
Με την έναρξη του αγώνα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 χάρη στα τέρματα των Μπούμπαλο και Καραμπουρνιώτη. Ο Άρης Νικαίας αντέδρασε και με ένα σερί 3-0 πέρασε μπροστά, για να ισοφαρίσει για τους «ερυθρόλευκους» ο Κρητικός, κάνοντας το 3-3. Απόκρουση του Άρσιτς, ο Τζηράς φεύγει στον αιφνιδιασμό και ευστοχεί για να πάρει εκ νέου προβάδισμα ο Ολυμπιακός με 5-4. Λάθος αμυντικές επιλογές από τους παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα, έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να περάσουν μπροστά με 8-6. Η απάντηση των νταμπλούχων Ελλάδας ήταν άμεση με τον Ρέινα να μειώνει αρχικά σε 7-8 και τον Κρητικό να ισοφαρίζει σε 8-8, λίγο μετά τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 16:52, σε έναν ακόμα «ερυθρόλευκο» αιφνιδιασμό, ο Τσίλης διαμόρφωσε το 9-8 και ο Ρέινα στην αμέσως επόμενη φάση, με το τρίτο προσωπικό του τέρμα έδωσε έδωσε αέρα δυο γκολ στην ομάδα του Πειραιά. Η διαφορά ανέβηκε στο συν τρία, με σκόρερ τον Δημήτρη Τζηρά (12-9), ενώ το δεξί εξτρέμ του Θρύλου έκανε και το 13-10, φτάνοντας τα πέντε τέρματα στο ματς. Ο Ρέινα σε κενή εστία, από το κέντρο του γηπέδου διαμόρφωσε το 15-10, για να πάει ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια προηγούμενος με 17-10.
Έκλεισε νικηφόρα το 2018
Ο Ολυμπιακός, μπήκε στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης με το πόδι πατημένο στο γκάζι και με ένα σερί 4-0, στα πρώτα πέντε λεπτά, διεύρυνε το προβάδισμα του σε διψήφιο αριθμό (21-10). Η κυριαρχία του Θρύλου συνεχίστηκε με τον Ασβεστά να γράφει το 25-12 στο 49:51. Η εικόνα του αγώνα δεν θα μπορούσε να αλλάξει, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και το απέδειξε για ακόμα μια φορά στο γήπεδο. Με το τελικό 26-15 διεύρυνε την αήττητη πορεία του κλείνοντας το 2018 στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του. Πρώτοι σκόρερ του αγώνα ήταν οι Τζηράς και Ρέινα που πέτυχαν από πέντε γκολ και τους ακολούθησε ο Κρητικός με τέσσερα.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-5, 7-8, 12-9, 14-10, 17-10 (ημ.), 21-10, 22-12, 23-13, 25-13, 25-13, 26-15

Ολυμπιακός (Γιώργος Ζαραβίνας): Λιάπης, Κρητικός 4, Τζηράς 5, Καραμπουρνιωτης 2, Λέμος 2, Ρέινα 5, Τερλέτσκι, Ασβεστάς 2, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 1, Μπούμπαλο 2, Κόντης 2, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραακόπουλος, Τσίλης 1

Άρης Νικαίας: Λαδάκης , Αθανασίου, Βλάχος 2, Μελετάκος 3, Γρηγοράκης, Μουμάτος 1, Μαλανδράκης, Ταβλαρίδης, Χαρμάνης, Μιμίκος 2, Χουρσουντιάν 1, Χαραλάμπους 1, Βίδρας, Αντωνιάδης, Αμανατίδης, Βλαχοθανάσης

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής:
«Ήταν μια εύκολη επικράτηση. Είχαμε μεν ένα νωθρό ξεκίνημα αλλά τα παιδιά ήταν σοβαρά και συγκεντρωμένοι και έτσι χτίσαμε μια μεγάλη διαφορά. Θα ξεκουραστούμε και θα προετοιμαστούμε όπως πρέπει για την απαιτητική συνέχεια και στις δυο διοργανώσεις. Στο φινάλε του 2018 είχαμε και τον τραυματισμό του Δεληχρήστου, στον οποίο ευχόμαστε περαστικά και τον περιμένουμε πίσω κοντά μας ακόμα πιο δυνατό».

Από την πλευρά του ο Πέτρος Κανδύλας δήλωσε: «Ήταν ένας αγώνας που τον κάναμε εύκολο. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης ήταν πολύ μαχητικός. Όσο κυλούσε ο αγώνας, διευρύναμε τη διαφορά μας. Έχουμε πιο μεγάλο ρόστερ, έρχεται και η κούραση και έτσι φτάσαμε σε μια εύκολη επικράτηση. Είμαστε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, που ήταν και ο στόχος μας από την αρχή. Τώρα θα ξεκουραστούμε, θα δουλέψουμε ώστε να προετοιμαστούμε για τα δυνατά παιχνίδια που ακολουθούν, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στο Θοδωρή το Δεληχρήστο, το μεγάλο άτυχο του αγώνα με το Νηρέα. Του εύχομαι ολόψυχα περαστικά και τον περιμένουμε να επανέλθει ακόμα πιο δυνατός».


Πηγή:osfp.gr


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου