Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Οι συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών!

«Μπορούμε να φτάσουμε μακριά»
Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 την Μίλαν και πέτυχε μια ιστορική πρόκριση. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν ένα μεγάλο άθλο και όλη η Ευρώπη παραμιλάει. Δείτε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας.

Πέδρο Μαρτίνς.

O κ. Μαρινάκης δήλωσε πως έτσι ονειρεύεται τον Ολυμπιακό. Εσείς συμφωνείτε;
«Πραγματικά ήταν μια ονειρεμένη βραδιά. Δύσκολη αλλά με ωραίο αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε κόντρα σε μια ελβετική ομάδα, συνεχίσαμε με μια αγγλική. Φτάνοντας στους ομίλους ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλες ομάδες. Την Μπέτις και τη Μίλαν. Κάναμε καλά ματς σε Ισπανία και Μιλάνο αλλά δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Γνωρίζαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πιστεύουμε την ποιότητα και τη δουλειά που έχουμε κάνει στην ομάδα μας. Γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ. Είμαστε χαρούμενοι και πιστεύουμε πως μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο μακριά, πάντα με πολλή δουλειά».
Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Μίλαν των 7 Champions League. Το ευρωπαϊκό όνειρο σας που μπορεί να φτάσει;
«Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα. Έχουμε αποδείξει την ποιότητα μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στο σύνολο και τη δουλειά μας. Έχουμε προοπτικές, πάντα το υποστήριζα. Πιστεύαμε αυτό που καταφέραμε, βλέπω καθημερινά ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Θα περιμένουμε την κλήρωση, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται τότε».
Βλέποντας ξανά παίκτες να χάνουν ευκαιρίες, φοβηθήκατε αν θα επαναληφθεί το ελληνικό φαινόμενο; Και ένα σχόλιο για τον τρόπο που σφυρίζονται ίδιες φάσεις, όπως αυτή του Τοροσίδη, διαφορετικά στην Ευρώπη σε σχέση με την Ελλάδα.
«Πράγματι, για μια ακόμη φορά συνέβη αυτό που αντιμετωπίζουμε ως πρόβλημα από την αρχή της σεζόν, το τελείωμα των φάσεων. Αλλά δεν έχω να καταλογίσω τίποτα σε κανέναν παίκτη μου, γιατί δουλεύουν ασταμάτητα καθημερινά και προσπαθούν να βελτιώνονται. Τα λάθη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο.
Σήμερα είχαμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μπορούσαμε να είχαμε βάλει τα γκολ πιο νωρίς. Το ξαναλέω πιστεύουμε στην ομάδα μας και συνέχεια προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει. Αλλά δεν θα παραδοθούμε έτσι εύκολα, παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, είμαστε η μοναδική ομάδα που φέρνει βαθμούς από την Ευρώπη, δεν θα τα παρατήσουμε και θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα μέχρι το τέλος».
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι ενθουσιασμένοι με αυτό που βλέπουν. Αν μπορείτε να μας πείτε σε τακτικό επίπεδο τι συνέβη σήμερα και πώς έχετε καταφέρει να κάνετε ακόμη και παίκτες όπως τον Φορτούνη να πρεσάρει με τέτοια επιμονή;
«Χτες μιλούσαμε για το κίνητρο που απαιτείται σε αυτά τα ματς. Δεν χρειαζόταν προσπάθεια σε ένα τέτοιο ματς για να τονώσουμε το κίνητρο των παικτών. Έπρεπε να προσέξουμε τη στρατηγική, γιατί η Μίλαν επιτίθεται γρήγορα στον χώρο. Τραβήξαμε τον Γκερέρο λίγο πιο πίσω για να μπορέσουμε να μπερδέψουμε την αμυντική λειτουργία του αντιπάλου και παράλληλα να καθυστερήσουμε την ανάπτυξη της.
Η αλλαγή του Τοροσίδη ήταν επίσης στρατηγική σημασίας για εμάς. Μας βγήκε το πλάνο. Και όλοι λειτούργησαν ως σύνολο, έδωσαν τα πάντα. Ο κόσμος βλέπει ότι η ομάδα βελτιώνεται, δουλεύει, έτοιμη να τα δώσει όλα σε κάθε ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μπορούν να αντιληφθούν τη δουλειά γίνεται στον Ολυμπιακό και έτσι θα συνεχίσουμε, για να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που ακολουθούν μέσα στη σεζόν».

Γκιγιέρμε.

«Είμαστε όλοι πολύ ευτυχισμένοι. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο, δουλέψαμε πάρα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα και εγώ σε αυτή την πρόκριση. Έχουμε δύσκολη συνέχεια μπροστά μας! Δουλεύουμε πάρα πολύ, παίζουμε πολύ δυνατά και αξίζαμε την πρόκριση».

Λεονάρντο Κούτρης.

«Μιλάμε για μία επική πρόκριση, για μία νύχτα μαγική που θα την θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή. Θα την λέμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Πάνω από όλα καταφέραμε κάτι πολύ σπουδαίο. Το χρωστάγαμε στους εαυτούς μας. Κάναμε και τον κόσμο να μας πιστέψει και μας βοήθησε πολύ. Ήταν ο 12ος παίκτης. Για αυτές τις νύχτες ζούμε. Είμαι πολύ τυχερός και περήφανος που ανήκω σε αυτή την ομάδα.
Στο πρώτο 25λεπτο νόμιζα ότι παίζαμε μπάσκετ. Έγινε το ματς ροντέο. Κοιτάζω το ρολόι, ήταν στο 25’ και νόμιζα ότι ήταν στο 40’. Η εντολή ήταν να πιέσουμε ψηλά, χάσαμε και μία τεράστια ευκαιρία στο 10ο δευτερόλεπτο. Ήταν μία τεράστια πρόκριση απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα».
Όσον αφορά για το δικό του ξέσπασμα στο τέλος, σχολίασε: «Η συγκίνηση που νιώθεις όταν καταφέρνεις κάτι σπουδαίο. Μου βγήκε τελείως αυθόρμητα. Με το που έληξε ο διαιτητής και είδα τον κόσμο να σηκώνεται ψηλά και να πανηγυρίζει, δεν άντεξα και ξέσπασα. Αυτές είναι οι στιγμές που θες να ζήσεις ως ποδοσφαιριστής. Ίσως είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου μέχρι την επόμενη. Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη. Αυτό που πετύχαμε ήταν πολύ σπουδαίο και είναι και ο αντίπαλος που το κάνει ακόμα πιο σπουδαίο».
Σχετικά με τα στατιστικά που έχει ο Ολυμπιακός στη δημιουργία φάσεων, απάντησε: «Θεωρώ ότι σε κάθε παιχνίδι δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες από το ξεκίνημα της χρονιάς. Εχουμε τρομακτική ποιότητα μπροστά και ειδικά σαν ομάδα δουλέψαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι από την ημέρα που ήρθε ο κόουτς. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να σκοράρουμε. Αλλά πολλές φορές κάνουμε 30 τελικές και μπορεί να μην βάλουμε κανένα γκολ, μπορεί ένα ή δύο-τρία όπως έγινε σήμερα. Δεν είναι θέμα της επιθετικής λειτουργίας, αλλά και θέμα βραδιάς. Δεν θα το έλεγα ότι μας άγχωσε το ότι δεν σκοράρουμε. Σε κάθε παιχνίδι ξέρουμε ότι θα κάνουμε ευκαιρίες. Είμαστε λίγο άτυχοι ή ίσως στην τελική προσπάθεια δεν είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι. Και οι φάσεις που χάνουμε θα πάνε στο στόχο και θα βρεθεί ο τερματοφύλακας ή κάποιος άλλος όπως στην ευκαιρία του Γκερέρο».

Παπέ Σισέ.

«Είναι κάτι τεράστιο αυτό που έχει συμβεί για όλους τους ανθρώπους που είναι στον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους της ομάδας.
Ήμασταν καλύτεροι από τη Μίλαν σήμερα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το θέλαμε περισσότερο, το ‘κυνηγήσαμε’ περισσότερο. Τρέξαμε πολύ, αξίζαμε αυτό που πετύχαμε απέναντι σε μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα.
Πραγματικά, το πιστεύαμε από την αρχή, ο προπονητής μας είχε προετοιμάσει πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι. Μετά το γκολ που δεχτήκαμε, το ‘κυνηγήσαμε’ και προκριθήκαμε».

Βασίλης Τοροσίδης.

«Ήταν πολύ μεγάλη πρόκριση απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Δίκαια κερδίσαμε, ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα, απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα».
«Το δουλέψαμε στην τελευταία προπόνηση και είπαμε αν χρειαστεί να παίξω στην επίθεση. Δεν έχω πρόβλημα, μου αρέσει κιόλας. Ξεκίνησα επίθεση, γύρισα πιο πίσω, έπαιξα σε τρεις θέσεις. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος να βοηθάω την ομάδα σε όποια θέση και να είμαι.
Η βαθμολογία μας αδικεί. Παίζουμε την καλύτερη μπάλα. Μας λείπει το γκολ, σήμερα βάλαμε τρία στη Μίλαν. Ίσως είναι και ψυχολογικό το θέμα, δεν ξέρω. Στη συνέχεια πρέπει να κάνουμε τρεις νίκες από εδώ και πέρα και να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Επαγγελματίες είμαστε, να ηρεμήσουμε και να ετοιμαστούμε για να κερδίσουμε και την Κυριακή»!


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου