Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Έκανε μια καλή προπόνηση ενόψει Ζόλνοκ!Ολυμπιακός-ΓΣ Περιστερίου 18-4 (πόλο αντρών,πρωτάθλημα)


Την απόλυτα νικηφόρα πορεία της στις εγχώριες διοργανώσεις, διεύρυνε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 18-4 του Περιστερίου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Παπαστράτειο. Οι «ερυθρόλευκοι», μια μέρα μετά την ανάδειξη τους σε κορυφαία ομάδα της Ελλάδας για το 2018, που ήταν ένα ονειρικό έτος, έδειξαν για ακόμα ένα παιχνίδι την ποιότητα τους σαν ομάδα και παίζοντας συγκεντρωμένα και με σοβαρότητα, έφτασαν με άνεση στην 9η νίκη τους στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας ασταμάτητοι την πορεία τους, μετρώντας 147 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. Πλέον το ενδιαφέρον όλων στο στρατόπεδο των «ερυθρολεύκων» στρέφεται στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, κόντρα στη Ζόλνοκ, στην Ουγγαρία, την Τετάρτη (19/12).
Με σοβαρότητα προβάδισμα από την αρχή
Ο Ολυμπιακός, που αγωνίστηκε χωρίς τους Δερβίση και Μπούσλιε και με βασικό τερματοφύλακα το Στέφανο Γαλανόπουλο, άνοιξε το σκορ με τον Σκουμπάκη, από τη θέση του φουνταριστού. Από την ίδια θέση, ο Μουρίκης ήταν αυτός που έκανε το 2-0 για την ομάδα του Πειραιά. Ο Γούνας επανέφερε τη διαφορά στα δυο τέρματα (3-1) και ο Γενηδουνιάς, αφού πρώτα έκλεψε την μπάλα, έφυγε στην κόντρα και έγραψε το 4-1, στο 2:17 του πρώτου οκταλέπτου. Στην επόμενη φάση ο Γαλανόπουλος έπιασε πέναλτι των φιλοξενούμενων, διατηρώντας το συν τρία για τον Ολυμπιακό. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, στον παίκτη παραπάνω, ασίστ του Φουντούλη και 5-1 από τον Ομπράντοβιτς, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση.
Με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου, ο Σκουμπάκης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, για το 6-1 στον αγώνα. Μετά από σχεδόν πέντε λεπτά χωρίς τέρμα στο ματς, ο Ομπράντοβιτς έκανε το 7-1. Μια ακόμα εύστοχη επίθεση στον παίκτη παραπάνω για τους «ερυθρόλευκους», με τον Γενηδουνιά να διαμορφώνει το 8-2.  Ο Κάκαρης στην κόντρα έκανα το 9-2 με το οποίο ολοκληρώθηκε και το ημίχρονο.
«9Χ9» και τώρα το μυαλό στη Ζόλνοκ
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, που είχε την δυνατότητα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές που είχε στη διάθεση του, είδε τους παίκτες του να συνεχίζουν με την ίδια σοβαρότητα. Ο Αργυρόπουλος έκανε το 10-2, στο 6:54 του τρίτου οκταλέπτου. Ο Έλληνας αμυντικός, ήταν αυτός που επανέφερε το προβάδισμα του Ολυμπιακού, στο συν οκτώ (11-3), δυο λεπτά αργότερα. Στη λήξη της περιόδου, ο Ομπράντοβιτς, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, για το 13-3 στον αγώνα. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην τελευταία περίοδο και με το τελικό 18-4 ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 9η νίκη του στο πρωτάθλημα, σε ισάριθμες αναμετρήσεις, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την αήττητη πορεία του στις εγχώριες διοργανώσεις. Στο μυαλό πλέον των Πρωταθλητών Ευρώπης είναι η κρίσιμη αναμέτρηση της 5ης αγωνιστική των ομίλων του Champions League, κόντρα στη Ζόλνοκ, στην Ουγγαρία, την προσεχή Τετάρτη (19/12).

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 4-1, 4-1, 5-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης, Νικολαΐδης, Κάκκαρης, Μουρίκης, Γούνας, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος

Περιστέρι (Κώστας Λούδης): Δαλμάρας, Παπανικολάου, Γκαρτιζάν, Σπούνερ, Γερακούδης, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου, Αγκορίτσας, Κλήμος, Φωκάς, Τσαγκάρης, Τσαλίκης

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε μετά το ματς τα εξής: «Δώσαμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια αυτές τις μέρες. Ήταν κάτι σαν προπόνηση για εμάς για το παιχνίδι που παίζουμε την Τετάρτη. Έχουμε άλλους στόχους με το Περιστέρι, που φέτος ανέβηκε και κάνει την προσπάθεια του να μείνει στην κατηγορία. Πήραμε αυτό που θέλουμε και πάμε παρακάτω. Κρατάμε αυτά που θέλω να βλέπω από τους παίκτες μου σε τέτοια παιχνίδια, να έχουν όρεξη, να έχουν πειθαρχία στην άμυνα, να πιέζουμε, να έχουμε λύσεις και πλουραλισμό στην επίθεση. Ήμασταν αρκετά καλοί. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Ζόλνοκ μπροστά μας. Οι Ούγγροι παίζουν στην έδρα τους και είναι ένα παιχνίδι που δεν θέλουν να χάσουν. Είμαστε στην ίδια βαθμολογική θέση, με τις ίδιες απώλειες. Ελπίζω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα φύγουμε με το θετικό αποτέλεσμα από εκεί. Χτες ήταν μια μεγάλη μέρα για την ομάδα μας και για το Ελληνικό πόλο. Τρεις ομάδες του υγρού στίβου ήταν υποψήφιες για την κορυφαία του 2018, η δικιά μας που πέτυχε τον μεγάλο άθλο της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ, δίκαια πήρε αυτή τη διάκριση. Όσο για τη δικιά μου υποψηφιότητα, ήταν μεγαθήρια οι άλλοι δυο προπονητές και όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν»

Ο Πάουλο Ομπάντοβιτς, από την πλευρά του, δήλωσε τα εξής: «Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα και σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Ήταν μια καλή προπόνηση για εμάς, πριν τον αγώνα με τη Ζόλνοκ. Ο αγώνας της Τετάρτης είναι πολύ σημαντικός και κρίσιμος. Θέλουμε τη νίκη, μέσα σε μια δυνατή έδρα. Η Ζόλνοκ έχει τους ίδιους βαθμούς με εμάς και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κλείσουμε νικηφόρα το 2018. Θέλουμε να είμαστε όλοι υγιείς, συγκεντρωμένοι και να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι όπως πρέπει. Να παίξουμε, όπως παίξαμε πέρυσι».


Πηγή:osfp.gr


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου