Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Μάγκικη και πειραιώτικη πρόκριση του Θρύλου,κόντρα σε όλους και σε όλα! Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 (κύπελλο)


Κόντρα σε όλους και σε όλα ο Θρύλος πήρε μια από τις μάγκικες και πειραιώτικες προκρίσεις των τελευταίων ετών. Τι και αν και ο Ατρόμητος προηγήθηκε με γκολ οφσάιντ στο 46' σε μια φάση στην οποία ο Κιβρακίδης ήταν ένα μέτρο -τουλάχιστον- εκτεθειμένος,τι και αν ο ανεκδιήγητος Αρετόπουλος δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Πλατέλλα και στο 82' απέβαλε με δεύτερη-ανύπαρκτη- κίτρινη τον Ντα Κόστα.  Οι ερυθρόλευκοι είχαν τα ψυχικά αποθέματα και έκαναν την ανατροπή με σκόρερ τους Ρομαό και Φορτούνη και έφτασαν στα ημιτελικά του κυπέλλου,όπου και θα αντιμετωπίσουν έναν εκ των ΠΑΟΚ,ΑΕΚ,ΠΑΟ.
Ο Μπέντο ξεκίνησε με τους Λεάλι κάτω από τα δοκάρια,τους Μποτία,Ντα Κόστα στο κέντρο της άμυνας και με τους Ντε λα Μπέγια,Φιγκέιρας να συμπληρώνουν την αμυντική τετράδα. Αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Ρομαό,στα πλάγια οι Μανθάτης με τον Ελιουνούσι,τον Ανδρούτσο σαν οχτάρι,δεκάρι ο Σεμπά και στην κορυφή της επίθεση ο Ανσαριφάρντ,αντί του Καρντόσο.
Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο,αλλά δεν έκανε τις κλασικές ευκαιρίες,απλά είχε δύο-τρεις τελικές με τους Ανσαριφάρντ και Ρομαό. Από την άλλη ο Ατρόμητος δεν είχε ούτε μια τελική στο πρώτο ημίχρονο.
Δεύτερο ημίχρονο και η ''εξυγίανση'' έβαλε πάλι το χεράκι της. Ο πρώτος βοηθός Πολυχρόνης Κωσταράς δεν είδε το πεντακάθαρο οφσάιντ του Κιβρακίδη στα πρώτα δευτερόλεπτα του β’ ημιχρόνου, ο μπακ του Ατρομήτου σέντραρε και ο Ντάουντα έκανε το 1-0 για την ομάδα του Περιστερίου (1-0). Ο Θρύλος, όμως, έβγαλε σπουδαία αντίδραση. Αρχικά πέτυχε γκολ με τον Ανσαριφάρντ στο 53',το οποίο ακυρώθηκε -σωστά- ως οφσάιντ και στην συνέχεια έφτασε στην μεγάλη ανατροπή, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φορτούνη που είχε περάσει ως αλλαγή.
Ο Φορτούνης έβγαλε την ασίστ και ο Ρομαό με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 63'. Στο 71' και ύστερα από μπαλιά του Ντε λα Μπέγια ο Φορτούνης έκανε το 1-2 και σφράγισε την μεγάλη πρόκριση του Θρύλου.
Η εξυγίανση όμως συνέχισε να κάνει τα δικά της. Αρχικά ο Αρετόπουλος δεν δείχνει την δεύτερη κίτρινη στον Πλατέλλα για χτύπημα στον Ντε λα Μπέγια και στην επόμενη φάση αποβάλει με ανύπαρκτη κίτρινη τον Ντα Κόστα ο οποίος χάνει και την Τούμπα.
Τελικό σκορ 1-2 και επόμενη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.


Βαθμολογία παιχτών:

Λεάλι -7
Φιγκέιρας -6
Ντε λα Μπέγια -8
Ντα Κόστα -6
Μποτία -7
Ρομαό -8
Ελιουνούσι -5
Μανθάτης -5
Ανδρούτσος -6
Σεμπά -7
Ανσαριφάρντ -6

Φορτούνης -10
Ρέτσος -7
Νικολάου -

Πάουλο Μπέντο -7

Το γκολ-οφσάιντ του  Ατρόμητου:
Φωτογραφία του Βασιλειος Κοκκοβές.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (ΕΠΣ Αιτ/νίας), Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιντες (88' Λαζαρίδης), Τόνσο, Λημνιός (81' Ντιγκινί), Πλατέλλας, Ντάουντα (56' Λε Ταλέκ).
Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Ανδρούτσος (80' Ρέτσος), Μανθάτης (85' Νικολάου), Ελιουνούσι (56' Φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Γκολ: 46' Ντάουντα / 63' Ρομαό, 71' Φορτούνης

Κάρτες: 62' Πλατέλλας, 69' Λε Ταλέκ, 90+3' Λαζαρίδης / 26' & 83' (2η κίτρινη - κόκκινη) Ντα Κόστα, 38' Ρομαό, 60' Ανδρούτσος, 89' Φορτούνης


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου