Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Γιάκιν Ντόγκου-Ολυμπιακός 83-63 ( EuroCup,μπάσκετ γυναικών)

Πλήρωσε το μπλάκ άουτ στα τελευταία λεπτά!
Ο Ολυμπιακός αν και το πάλεψε, δεν κατάφερε να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της ισχυρής Γιάκιν Ντόγκου και γνώρισε την ήττα 83-63, το οποίο διαμορφώθηκε στην τελευταία περίοδο στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του Euro Cup. Οι «ερυθρόλευκες» που ήταν ανταγωνιστικές για τρείς περιόδους και βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο του ομίλου (και εκ των φαβορί για την φετινή διοργάνωση), πλήρωσαν το «μπλακ άουτ» στα 5 τελευταία λεπτά του αγώνα. Στην αναμέτρηση δεν αγωνίστηκε η νεοαποκτηθείσα Ντονέκα Χόντζις και έτσι ο Ολυμπιακός έπαιξε με τρεις ξένες. Πλέον ο Θρύλος ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με 6 βαθμούς με την Γκουντ Έιντζλς Κόζιτσε, ωστόσο παραμένει δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση αφού δεν εξαρτάται από συνδυασμό αποτελεσμάτων.Τον αγώνα με την Γιάκιν Ντόγκου, παρακολούθησε από τις εξέδρες ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον κ. Γιώργο Λεριώτη.
Η εικόνα του 1ου ημιχρόνου
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά στην αναμέτρηση και παρέμεινε κοντά στο σκορ. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 19-17. Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκες» βρέθηκαν να χάνουν με 33-25, αλλά στη συνέχεια έτρεξαν ένα σερί 7-0 (τρεις βολές της Τζόνσον και δυο καλάθια από Μάλτση, Δημητράκου) για να μειώσουν στον πόντο (34-33). Στη συνέχεια οι γηπεδούχες βρήκαν λύσεις και έφτασαν στο 41-33 με τρίποντο της Ρόμπινσον στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου. Πρώτη σκόρερ του Θρύλου στο πρώτο ημίχρονο ήταν η Εβίνα Μάλτση με 11 πόντους που προήλθαν από 2/4 τρίποντα, 2/4 δίποντα και 1/2 βολές ενώ ακολουθούσαν στο σκοράρισμα η Ζωή Δημητράκου και η Λικέντρα Τζόνσον, έχοντας σκοράρει αμφότερες από έξι πόντους. Πολύ καλή παρουσία είχε και η Όλγα Χατζηνικολάου με 4 ασίστ στο 1ο μέρος.
Πολύ καλός στην 3η περίοδο!
Στην 3η περίοδο ο Ολυμπιακός έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης ενώ έτρεξε το επιμέρους 17-24 που τον έφερε στο 58-57 στη λήξη της.  Παρά το γεγονός ότι έμεινε  πίσω στο σκορ με 49-39, ο Θρύλος με πρωταγωνίστριες την Ζωή Δημητράκου και την Στέλλα Καλτσίδου μείωσε σε 49-45. Στο σημείο εκείνο ο Ολυμπιακός λειτουργούσε υποδειγματικά σε άμυνα και επίθεση. Αποτέλεσμα της καλής εμφάνισης στο διάστημα αυτό ήταν το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκες» πέρασαν μπροστά στο σκορ με 56-57, χάρη σε δίποντο της Ζωής Δημητράκου, 41’’ πριν τη λήξη της 3ης περιόδου.
Το μπλάκ άουτ στα 5 τελευταία λεπτά…
Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε εκ νέου με την Τζόνσον να διαμορφώνει το 58-59. Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν να βρίσκονται στη διεκδίκηση του ματς μέχρι το 63-61, 5:13 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ωστόσο από εκείνο το σημείο έχασαν τη συγκέντρωσή τους, υπέπεσαν σε αρκετά λάθη και έδωσαν την ευκαιρία στη Γιάκιν Ντόγκου να τα εκμεταλλευτεί και να αποκτήσει προβάδισμα το οποίο αύξησε μέχρι το φινάλε για να φτάσει στη νίκη με το τελικό 83-63.
Τα δεκάλεπτα
19-17, 41-33, 58-57, 83-63
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ε. Καπογιάννη) : Γκοτζή, Σταμάτη, Χατζηνικολάου 3 (1/3 διπ., 1/2 βολές, 8 ασσίστ), Μάλτση 11 (2/7 τριπ., 2/4 διπ., 1/1 βολή, 2 ασσίστ, 2 κλεψίματα), Παπαμιχαήλ 2 (1/1 διπ.), Χαλιβέρα 2 (1/2 διπ., 2 ασσίστ), Τζόνσον 12 (4/8 διπ., 4/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Γιοβάνοβιτς, Κοσμά, Καλτσίδου 13 (1/2 τριπ., 5/7 διπ., 3 ριμπάουντ, 1 ασσίστ), Δημητράκου 15 (1/2 τριπ., 5/7 διπ., 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Κάιζερ 5 (2/7 διπ., 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ, 1 ασσίστ)
Γιακίν Ντογκού (Ζαφέρ Καλαϊτσιογλου) : Τσακίρ 4, Έλντερμπρινκ 9, Ρόμπινσον 16, Βάτζα, Χόλινγκσγουορθ 9, Μπαρασάν, Κάρσον 16, Βάντερσλοτ 15, Φιράτ, Καγκλάρ 14
Παντελάκης: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για πρόκριση»
Ο β’ προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης δήλωσε στο osfp.gr : «Παίξαμε καλά για τρία δεκάλεπτα. Στην τελευταία περίοδο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Σε αυτό το επίπεδο η έλλειψη συγκέντρωσης δεν συγχωρείτε και κάπως έτσι ήρθε το αποτέλεσμα αυτό. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για πρόκριση στην επόμενη φάση».
Δημητράκου: «Πάμε να πάρουμε τα άλλα δυο ματς»
Η πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού με 15 πόντους, Ζωή Δημητράκου δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr: «Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο μας κόστισε η άμυνα. Δεν συνηθίζεται για τη δική μας άμυνα να δεχόμαστε 41 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε και μειώσαμε το σκορ. Στην επίθεση ήμασταν αρκετά εύστοχες. Όμως η αντίπαλός μας βρήκε λύσεις στην τελευταία περίοδο και έτσι ήρθε αυτό το σκορ. Δεν πρέπει να μας πτοεί αυτή η ήττα. Χάσαμε στην έδρα της πρωτοπόρου και πάμε να πάρουμε τα άλλα δυο ματς».

Πηγή: osfp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου